Върнете бонусите до петък или уволнявам наред!

Борисов с ултиматум към министри, зам.-министри и областни управители
Обновена: 29 фев 2012 14:38 | 29 фев 2012 11:20,
780
Върнете бонусите до петък или уволнявам наред!
Борисов се закани на министрите си. Снимка: архив, Булфото

Всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през 2011-та година, трябва да ги върнат в срок до петък.

Това нареди премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Той беше категоричен, че в условията на криза няма да вземат допълнителни пари.

Борисов заплаши, че ако взети бонуси не бъдат върнати или дарени, в понеделник ще внесе структурни промени в кабинета или директно ще уволнява.

"Един бонуси, други - ДМС, други - от участие в бордове и така нататък. Тъй като четвъртък и петък съм на Съвет, в петък, като се върна, ще пиша до ДПС - са ми пратили писмо - кои от този кабинет са вземали такива пари. В петък ви е крайният срок", заповяда Борисов.

Още по темата

"Повтарям - тези длъжностни лица, който не ги е върнал или дарил в сметката за болните деца, в понеделник, ако е министър, ще има структурни промени в парламента, ще внеса за смяната му. Ако е заместник-министър, ще го уволня, а ако е началник на политически кабинет и не е уволнен от съответния министър, ще бъде сменен министърът", отсече премиерът. 

Той обеща, че в петък ще отговори на писмото на ДПС, в което хората на Ахмед Доган настояват за пълна информация за раздените бонуси в министерства и ведомства.

В отговора си Борисов щял да напише, че този кабинет няма такива хора.

"Всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което не може да се случи, и в понеделник ще направим необходимите промени", заплаши още веднъж премиерът.

Премиерът призова парите от бонуси да бъдат върнати и от предишния кабинет, който по думите му "в пъти повече са взели от нас".

Заради скандала с бонусите вече бяха отстранени шефката на НЗОК д-р Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

След това започна престрелка между опозицията и управляващите кой колко е взел и с какво ги е заслужил.

Вчера ГЕРБ изнесе данни, базирайки се на писмо от Сметната палата, че допълнителни възнаграждения заради участие в бордове за над 700 000 лева са получили министри, заместник-министри и членове на политически кабинета при управлението на тройната коалиция през 2007 година.

Станишев определи твърденията като "опашати лъжи" и поиска оставки. Преди това пък БСП изнесе данни за 2010 година, от които става ясно, че министри и зам.-министри на ГЕРБ са получили десетки хиляди лева над заплатата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


780
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
20
 
! Отговори
topor преди 12 години
Ъ, той пичът уволняваше и ченгета!Да , но му свиха "сърмите" и кротна за известно време.Сега команващия България ЦвъЦвъ ще се разправи с некой неудобен (не снасящ достатъчно) шеф - и това е .Тази пушилка предстои да бъде заметена с друга пушилка - "и така - до края на ..."! Познато, нали!
16
17
 
22
 
! Отговори
на бтад пит брат му преди 12 години
БРАВО БОЙКО САМО ТАКА!!!! САМО РЕД И ДИСЦИПЛИНА ЩЕ ОПРАВЩЯТ БЪЛГАРИЯ (Не като ПЕТЪР СТОЯНОВ да казваш ,,КАЖИ си бе ИВАНЕ'').....
15
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев и Попова трябва да подадат оставки.
14
0
 
41
 
! Отговори
виготура преди 12 години
Смееех. Да се въведе закон за държавната администрация, в който да пише, че максималния бонус на всеки, работеш в държавна/общинска/областна структура може да получи бонус, максимално до 50% от основната му заплата. Който наруши закона - затвор за злоупотреба с държавни пари.
13
6
 
30
 
! Отговори
Добро начало! преди 12 години
Браво на Бойко! Ще възвърне доверието ми в държавните структури, НО САМО АКО:1. Парите се предоставят на организации, които са прозрачни, почтени и имат реална нужда от допълнително финансиране2. Не се направи евтин PR: "ГЕРБ дарява..."3. Фрапиращите случаи за получаване на бесни хонорари от лекции, консултации, бордове и т.н. се огласят, разследват и завършат с осъдителни присъди!
12
10
 
35
 
! Отговори
танкист преди 12 години
ами съвсем лекинко да попитам аз, другарю борисоф вие ша върнити ли 8 те милиарда дето ги опукахте за нищо или ще се самоуволните а? не че очаквам да ми отговорите ама с евтин популизъм и платен пиар няма да стигнете далеч най много другя парламент да лижете гъзот на доган и после хайде на бунището на историята.
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само да ви светна .... въпросните бонуси са предвидени в уредби ... де факто ДМС са част от заплатите на чиновниците .... така че ББ да не го вади голям ...
10
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ахахахах първо наредил да бъдат дадени Бонуси, сега се прави на луд и обвинява наляво и надясно що са били дадени и да се върнат веднага.Тц тц голям *** тоя, за нищо не става.
9
35
 
12
 
! Отговори
поля преди 12 години
Бойко, не принасяй в жерства хората които си скъсват *** от работа за да угодиш популистки на гладни ***, скапан народ и опозиция. Държавния служител или трябва да е добре платен или ще бъде корумпиран. Ако институциите работят аз съм съгласна да взимат тия бонуси от данъците ми. Защото преди Вас ги взимаха пак по най -сивия начин, всякви депесари комисионери и червени червеи. А институциите бяха кошмар!
8
37
 
35
 
! Отговори
Дражко преди 12 години
Тоя пич Бойко почва да ми става симпатичен!
7
10
 
41
 
! Отговори
кУКу преди 12 години
Вие полудяхте ли????? Когато чумата върне децата на хората..............ТОГАВА ЩЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ!
6
2
 
25
 
! Отговори
Снимката преди 12 години
От снимката разбирам, че Бойко иска да ги върнат на Дянков. Защо обаче той сочи някого зад кадър? Дали това не е новият "дарен" с бонус?
5
1
 
73
 
! Отговори
Ex преди 12 години
Аз ако бях взимал по 3000 лв заплата на месец + 72 000 лв. бонус, една година ,направо бих се пенсионирал.
4
28
 
38
 
! Отговори
niksan преди 12 години
Евала, така трябва да се прави!
3
24
 
64
 
! Отговори
КуРти преди 12 години
Тиквата пак размахва популистко пръстче, после тихомълком ше си го навре в дупето, като всеки път и всичко по старому. Тоя филм сме го гледалЕ.............................
2
4
 
70
 
! Отговори
1 преди 12 години
Нали не бяха давали бонуси пък сега върнете ги.
1
12
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Можело значи.....похвално....:)