Холандия: България и Румъния с напредък, но недостатъчен за Шенген

Искаме положителни доклади по Механизма за сътрудничество и оценка
Обновена: 2 мар 2012 14:31 | 1 мар 2012 13:09, Елка Василева
19
Холандия: България и Румъния с напредък, но недостатъчен за Шенген
Марк Рюте. Снимка: архив, Reuters

Трябва ясно да кажа, че не сме против приемането на България и Румъния в Шенген, но искаме абсолютни гаранции, че критериите за членство в зоната са приложени на място. Това заяви премиерът на Холандия Марк Рюте на съвместна пресконференция с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

Искаме положителни доклади по Механизма за сътрудничество и оценка, които да покажат, че се прави всичко необходимо за прилагането на критериите за Шенген. Досега това не се е случило - има напредък, но той не е достатъчен, добави Рюте.

Холандия остава единствената страна, която се противопоставя на приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство.

Не съм съгласен с много от становищата на премиера Рюте, но той умее да защитава позициите си добре, заяви Шулц. Съобщих на премиера, че позицията на ЕП е в подкрепа на това разширяване, защото е редно, след като двете страни изпълниха критериите, допълни той. Не трябва да бъдат добавяни допълнителни изисквания, коментира Шулц.

Още по темата

Двамата са обсъдили сайта Партията на свободата, който прикани холандците да внасят оплаквания от граждани на страни от Централна и Източна Европа. Обединихме се около мнението, че този сайт не изразява позицията на правителството в Хага, както и че правото на свободно движение е една от основните свободи в ЕС, отбеляза председателят на ЕП. Осъждаме сайта, бяхме шокирани, трябва да се борим с подобни прояви на ксенофобия и расизъм, добави Шулц.

Подчертах, че сайтът не е свързан с правителството, както и че подкрепяме европейските закони, позволяващи миграцията на източноевропейците, заяви Марк Рюте. Не коментирам всяка инициатива на Партията на свободата, допълни той, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този клоун защо не си признае, че е жертва на политически шантаж вместо да си измисля глупости ? Да каже- партията, създала расисткия сайт ни държи в ръцете си, нямаме избор и ставаме за смях. Това е.
16
2
 
3
 
! Отговори
marin... преди 12 години
...Браво на Холандия и на премиера им. Когато чета понякога изявленията на нашата българска ***, чак ми се повдига. Нация състояща се от крадци, мутри и политици. И безропотни роби! Скапана държава от 6 милиона, с повече народни представители от повечето десеторно по-големи държави в Европа. Всичките избрани от нас по същия начин както при Тодор Живков. В турско време си имахме излаз на Босфора, Егейско/Бяло море и Адриатика. И най-вече можехме да общуваме с братята македонци.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами девойче,това е политиката-*** ,камиларчета и всякаква *** са по-добре посрещани от българите-ами защо ли????
14
1
 
2
 
! Отговори
milata преди 12 години
do 12.haide holancite da si iz4istyt darjavata ot *** i tigava nas da ni vazpitavat.pak i koi iska tam da jivee
13
1
 
7
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Холандия добре ни калява само дето гърците и македонците се опитват да ни пробутат хлъзгав ***, а турците чакат само да мръднем та да ни го ...Такава е политиката и не е добре да се сърдим на Холандците, не го правят от зло хората:).
12
2
 
2
 
! Отговори
Взимай преди 12 години
Влизаме в Шенген и поне малко ще се поизчистим от ***! Разбирам ги холандците, ама това е положението!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се мъжете да разберете какъв е интересе на европейците. Нас и другите шушумиги ни приеха за да може големите от ес да ни *** по тяхните си закони. За тях ние сме просто *** които трябва да им купуват *** възможно по-най високи цени. Те ни дават кредит, държавата го дава на техни фирми в Бг. които за заели нашия пазар и промишленост, те ни продават *** си и кредита обратно в Ес. А на нас ни остават лихвите и дълговете. И разбира се болести, още по голяма бедност и т.н.
10
6
 
12
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
Добър народ сте българите , ама не ствате за нашият съюз ! Избирате си управници които ние на харесваме ,корумпирани и крадливи !Ако се дистанцирате от управниците си ,заповядаите и живеите в ЕС ! Няма как по друг начин да ни го кажат ! Терминал 2
9
2
 
12
 
! Отговори
Сесо преди 12 години
Абе що не се намери един мъж сред политиците ни, да направи един референдум дали българският народ иска в ЕС и Шенген, или не иска!Какво ще ни подлагат на тези унижения, като съм сигурен, че повечето българи вече проклинат деня, когато ни набутаха в тоя скапан съюз! Вече и на кьоравите светна под капите, че целата далавера от тоя съюз е за Германия и Франция. Даже повече за Франция, защото Германия си е винаги добре, ама ония *** без ЕС никой не ги бръснеше за слива!
8
3
 
4
 
! Отговори
Лоренцо преди 12 години
Абе българите каде идат само с банкомати и наркотици са замесени.После интерпол ги търси.
7
3
 
13
 
! Отговори
:))) преди 12 години
К'ВИ ЕВРОПЕЙЦИ МОЖЕ ДА СА БЪЛГАРИТЕ БРЕ!:)))))) НЕ СТАВАЙТЕ СМЕШНИ! НАРОД ОТ ЛУМПЕЛИ! ПОГЛЕДНЕТЕ КОИ ИЗБИРАТЕ ДА ВИ ВОДЯТ ВЕЧЕ ПОНЕ ВЕК!
6
0
 
5
 
! Отговори
Европейка преди 12 години
А аз си мислех, че Студената война отмина и сега сме всички европейци...а то не, някой сме по-европейци от другите...а тези на опашката са пак източно-европейците. Не че не разбирам позицията на Холандия, а те поне казват гласно това което другите си шушукат...и съм сигурна, че и Германия и Франция (а и другите "истински" европейци) са доволни, че има кой да им свърши черната работа. Сега се делим на добри (noment), лоши (Гърция, Испания и др.) и белязани за цял живот (ние си знаем мястото).
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще ги рупаме холандските криви макарони до 2050-та година
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А дано. Трябва благодарим на холандците, че ни дистанцират от потъващия кораб. Ако можехме от ЕС и НАТО ей така да излезем, ама уви.
3
1
 
2
 
! Отговори
b g преди 12 години
SRAMOTA..........SAMI SE DAVIM,, OBIVAME ,,KRADEDM....LAKOMIIATA E NAVSEKADE,,,,,,,,DA SE ZADAVIME DANO,,,,,,,,,,
2
0
 
16
 
! Отговори
шенген преди 12 години
Прави са холанците.Докато имаме такова правосъдие в лицето на Пенгезов, който още по обяд изпива 2 бутилки скъпо вино, башка ракия, управия няма.Ама какво сме виновни ние!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Демек, нагделахме се на мюслими в холандия, не ни трябват и вашите ***:)))