Протестираме срещу холандски сайт за оплаквания от нас

МВнР: Държава основателка на ЕС толерира насаждането на омраза
Обновена: 10 фев 2012 09:36 | 9 фев 2012 20:22, Елка Василева
195
Протестираме срещу холандски сайт за оплаквания от нас
Герт Вилдерс. Снимка: Reuters

Министерството на външните работи не може да приеме, че една от държавите основателки на ЕС толерира насаждането на омраза, дискриминация и ксенофобия. Това противоречи на Хартата и на основните правила на ЕС.

Така говорителят на МВнР Весела Чернева коментира за БТА инициатива на Партия на свободата на Герт Вилдерс, която представи специален сайт, на който холандските граждани да изпращат своите оплаквания от източноевропейците.

Това показва проблем в самата Холандия, но е и заплаха за целия Европейски съюз и за неговите ценности, посочи Чернева. Призоваваме правителството на Холандия да се разграничи от тази инициатива на Партията на свободата и да предприеме съответните мерки, добави тя.

Тази наша позиция беше изразена днес от заместник-министъра на външните работи Константин Димитров пред посланика на Нидерландия у нас, каза говорителят на МВнР.

Още по темата

Българската държава обмисля вариант да сезира европейския омбудсман, евентуално Европейската комисия също така, ако се налага този въпрос да бъде обсъден на Европейски съвет, посочи Весела Чернева.

Днес румънският вестник "Евениментул зилей" съобщи, че румънското министерство на външните работи обвинява холандската крайнодясна Партия на свободата на Герт Вилдерс в дискриминация заради сайт, насочен срещу източноевропейците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
яна преди 12 години
Чувала съм че лреди много години сме дали на Холандия българска земя с камиони и влакове Знае ли някой нешо ло този вълрос
155
1
 
1
 
! Отговори
istinata преди 12 години
Abe , bratja balgari, zashto se obigdate ot holandskija sait ?? Toi e napisan protiv bandite zigani .Naprimer,tam pishe za nai-goljamata organizirana ziganska banda ot Ruse--55 zigani .Balgari, vie ste podvedeni ot balgarskite medii ,prevoda na saita e nepravilen .Nashite politizi se pravjat na obideni momi, ug deskriminazija i ala bala, a holanzite ne sa protiv dobrite chugdenzi, a sa protiv ziganskija teror !!!
154
1
 
8
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Холандия , Дания , Финландия, Норвегия първи се присъединяват към Хитлер и стават съюзници с него. Заедно с техните войски е нападението на Русия. Голяма част от хората в тези страни имат чисто фашистки настроения. От къде се корени това не знам ,но наводняването на тези страни не само с *** ,но и с успели да минат през нашата държава араби , перси и какви ли не ислямисти ,определя отношението към нас. Читави българи мнозинството от тях просто не са виждали.
153
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пропищяха от ***!!
152
3
 
2
 
! Отговори
Наивници преди 12 години
Какво си мислеха: Ще завладеем СОЦ-а и ето ти ДОБРОВОЛНИ РОБИ. Наивници, простаци работещи като добитъци за едната храна. Е ? То имало подробност - стадото се разтури. Бая *** дойде в Холандия. Браво на братята роми. Имаше един виц:Българите хубаво таковат, ама много МИРИШАТ .Е ????Е ????
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МУТАНТ
150
2
 
12
 
! Отговори
Б преди 12 години
Това, че ни дадоха право да ходим без входни визи в Европа (и т.н.) е добре, но предлагам ние да си направим Изходни визи!Да се проверява:- Къде отиваш ... ?- Защо отиваш ... ?- С колко отиваш ... ?- С кого отиваш ... ?- Кой си ти, че да отиваш ... ?- И въобще ... Къде си тръгнал ... ???
149
6
 
9
 
! Отговори
Анти-Зомби преди 12 години
В фашисткият сайт зомбитата пак са се събудили- Нещастници!За зомбито винаги *** и *** са им виновни. А и за това че са зомбита, пак те им са виновни! Абе ***, за това вчера от град Бурса тръгнаха помощи за село Бисер, това в фекалния ви сайт никъде го няма! Това, защо не го споменете?! Защо ли? Защото вие сте се родили, като зомбита и такива ще си отанете! ***!
148
5
 
13
 
! Отговори
sf преди 12 години
А бе не си мислете че само *** правят мизерии в западна европа. Колко бели българи съм виждал да се прехранват само с кражби по поръчка и нищо друго. Тея който работят легална хубава работа за 1-2% от всички мизерници който са там.
147
6
 
5
 
! Отговори
сиси преди 12 години
Какво още обмисля България? Защо се бави? Защо не пусна веднага оплакване и да сезира навсякаде.
146
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бъдат ИЗЗЕТИ и евентуално ПРЕИЗДАДЕНИ личните документи САМО на *** - и там да бъде написано ***, а не българин ! Защото и ние протестираме срещу *** терор в България, нали така...
145
9
 
20
 
! Отговори
Аз пък ... преди 12 години
Аз пък протестирам срещу протеста на нашето министерство ! Холандците, не са овце като нас и надигат глас срещу пълчищата турци и *** ! А това, че ги наричат българи си е наш проблем. Ние сме им издали такива документи !
144
4
 
26
 
! Отговори
Б преди 12 години
България и Румъния да открият сайтове за оплкавания и жалвания срещу културата на "евро-туристите", които пребивават у нас!Сайт срещу пияните и дрогираните ***, които си мислят, че с евро в джоба всичко им е позволено! Които си мислят, че нашите полицаи са длъжни да пазят тях от нас, а не на обратно!Които като се напият в нашите кръчми стават на ***! Които почиват у нас само заради ефтиното пиене и пруституки!Ако това е Евросъюз - то да му пикая на лицемерното обединение!
143
2
 
34
 
! Отговори
Реформатор преди 12 години
Крайно време е да се върне работещата практика от преди години, когато в личните карти /паспорти/ се посочва етноса ! Не може цял свят да се гнуси от думата българин, само защото е виждал нагли *** с български паспорти !!!
142
2
 
16
 
! Отговори
Що циврите ? преди 12 години
Нали господа демократите разтуриха СОЦ-лагера. Сдобиха се с БЕЗПЛАТНА работна ръка. Третират ни като ***. // Защитниците на животните що не се намесят сега ? //. Обааааче !!!Те искат да ИЗСМУЧАТ само образованите и умните. Е, така не може господа капиталисти.Ще вземете и пяната. И да не съм чул рев.
141
4
 
26
 
! Отговори
Спокоен преди 12 години
Абе хора, вие в Холандия минавали ли сте ? Там няма пукнат българин или румънец. Всичко е *** и турци. В личните им карти пише `българин` ! Ние сами сме си оакали положението, после холандците ни виновни ...Знаете ли, че според обикновения холандец, България е мюсулманска страна ? Онези просто нямат представа, че ние изпитваме същата погнуса като тях към това племе, но нищо не можем да направим.
140
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние винаги сме били овце и мижитурки ,управлявани от алчнии крадливи политици които като отидат в Брюксел ,освен " ЙЕС СЪР "друго не могат. Ей за това е такова и отношението на белите държавикъм нас ,просто холандците го казват на глас.
139
1
 
26
 
! Отговори
Соня преди 12 години
Живея в Холандия от близо 4 години. Никога в България не съм срещала подобни свои сънародници, които срещам тук.Почти съм убедена, че 95 % от сънародниците ми, с еднакви на моя български паспорт, са от етническите малцинства. Неграмотност, невежество и никакво съобразяване с правилата на държавата.Едни работят нелегално, други смучат помощи от държавата, трети крадът.Ако, да речем 30 000 холандци, дойдат в България и вършат същото, което "българите " вършат тук, в България ще настане революция.
138
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз съм против тия пед... и наркомани да решават съдбата на българите.
137
0
 
2
 
! Отговори
ДО 150 преди 12 години
ЕВАЛА БАЦЕ АБСОЛЮТНО СИ ПРАВИ И ТЕ ПОДКРЕПЯМ НАПИСАНОТО ТИ И ЗА ТОВА С ТОЗИ МИ ПОСТ ИСКАМ ДА ЗНАЕШ ЧЕ ИМАШ 100+ ОТ МЕН.