Бонуси – върнати, бонуси – приети

В сметката, разкрита в БНБ, са събрани 603 675 лева, пресметна Борисов
Обновена: 7 мар 2012 14:45 | 7 мар 2012 12:01,
289
Бонуси – върнати, бонуси – приети
Снимка: Impact Press Grouр

"Към днешна дата всички надвзети пари от 2009 година досега са върнати", обяви премиерът Бойко Борисов пред министрите си.

Така за втори път в рамките на две седмици той говори само пред камерите, но не и пред репортерите, които обсадиха днес МС, за да чуят от устата му кой какви ДМС-та е прибрал от настоящите управляващи.

Под прожекторите Борисов пресметна, че в специалната сметка, открита за връщане на бонусите в БНБ, са преведени 603 675 лева, получени от министри, зам.-министри, началници на кабинети и областни управители.

Още по темата
Борисов обяви, че парите все пак са взимани абсолютно законно, защото законите, изготвени от предишните управляващи, са позволявали раздаването на бонуси.

"Не знам дали в историята има случаи чиновници, които са взели законно бонуси, да върнат парите", похвали се премиерът.

Министрите, заместник-министрите, членовете на политически кабинети, областните управители и техните заместници, както и служители на държавната администрация, вече няма да имат право на възнаграждения за участие в съвети, комитети, комисии, работни и експертни групи, органи на управление или контрол на фондове, реши междувременно правителството. 

Предложението е на финансовия министър Симеон Дянков с мотив, че  така ще се отговори на обществените очаквания за прозрачност в държавния сектор.

Борисов допълни, че утре ще бъдат готови данните за това какви допълнителни възнаграждения са взимали предишните правителства.

Борисов даде само един пример с бившия заместник финансов министър и впоследствие съветник на предишния президент Георги Първанов - Кирил Ананиев, който по неговите думи е взел 540 000 лева бонуси.

Министър-председателят призова още Ахмед Доган, Сергей Станишев и всички министри и зам.-министри от тройната коалиция да върнат надвзетите пари.

"Да видим какво ще направят", каза Борисов.

Той обвини предишното правителство, че "са си раздавали пари, произвеждали са милионери", отсече премиерът.

На правителственото заседание той обяви още, че част от събраните пари ще отидат за лечението на болния от левкемия 18-годишен младеж Йордан Стоев.

В последните седмици тече усилена кампания за събиране на средства за скъпоструващо лечение на момчето в чужбина. За специалните процедури са необходими повече от 214 хил. лева.

Премиерът Борисов призова неправителствените организации да отидат при Доган, Станишев и членовете на техните партии, за да съберат и от тях пари за лечението на болни деца.

"Вие, щом сте инициативен комитет, от тука и при Доган. Милионите от хонорарите, при Първанов от неговите съветници, които с толкова пари са били. Защото има там и друг – Чавдар Георгиев - и той е със стотици хиляди и други, при Станишев - за други деца, болни. Ще ви кажа горе-долу какви пари може да съберете, ако сте активни – не по-малко от 7 - 8 милиона. Те са много повече, но ако тези политически партии постъпят както партия ГЕРБ, поне 7 - 8 милиона, а ние ще ви помогнем, защото сме ги извадили от 2005 година", обърна се премиерът към членовете на инициативния комитет, който събира пари за лечението на Дани. Част от комитета присъстваше на заседанието на МС днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
3
 
2
 
! Отговори
до 216 преди 12 години
Е, убаво де, кАжи сега за другите - първанчо, серГейка, масларова... Ще се сетиш и сам.. Да не ги дискриминираме нещо, ще се сърдят, че ги пренебрегваме и не оценяваме виртуозните им умения в кражбите!
167
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само като им гледам идеите как да ни грабят със задължително саниране глоби ,акцизи и как на всичко което взимат не им излизат сметките дори са на голям минус ми се струва ,че много сме заспали и наистина ни смъкват кожата.Бива ли безработен до безработен за има няма 3 години и да ги търпим ,това е геноцид в буквалния смисъл.Ако нищо не правеха щеше да е по добре ,а те ни спукват от доене за да си пълнят джобовете ,при това парите се изнасят незнаино за каде.
166
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
голям резил за управляващите,бонуси в криза,работя на минималната 270 лв,преди нямаше удръжки на минималната,сега има удръжки,60 лв ми спират,получавам 210 лв,кой казва че е 270 лв минималната,жалко че посегнаха и на сиромаха,210 лв живее ли се,управляващите взимат и бонуси,язък,излиза че е 210 лв минималната
165
1
 
5
 
! Отговори
pege преди 12 години
от мъка по бонусите човека от народа не може да се обръсне.Дайте да му съберем помощи може да няма пари за ножче.
164
1
 
9
 
! Отговори
До 214 преди 12 години
Ама Бойко нали е комунист.
163
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герберасите чиновници защитават своя патрон за пореде път ,но то не е като да мъкнеш бюлетини идват избори и дано има разследване след вас.
162
3
 
3
 
! Отговори
до 209 преди 12 години
Абе ти кажи за кражбите на комунистите. Не увъртай.
161
2
 
8
 
! Отговори
до 207 преди 12 години
А другите 59 милиона опростени ли са от Слънцето ББ.
160
3
 
2
 
! Отговори
Dan до 195 пак Dan преди 12 години
Адаш виждам, че ти е харесало това дето Бойко ти го е правил, ама хомосексуалистите са в една друга партийка /забележи-умалително/ и си имате и вожд СерГЕЙ,няма как да те вземат в ГЕРБ,те левите са в БСП!А иначе явно Ви е харесало да Ви го слага Бойко,като гледам на парламентарни,на местни на президентски избори постоянно го прави а вие мърдате подскачате по форумите сякаш казвате искаме пак искаме пак,спокойно пак идват избори пак ще Ви уважи човека!От любопитство само-той Доган ли Ви научи,а?
159
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Борисов обяви, че парите все пак са взимани абсолютно законно, защото законите, изготвени от предишните управляващи, са позволявали раздаването на бонуси"*** доколкото си спомням от 2008 г. закона забранява на политически фигури да получават бонуси.
158
1
 
1
 
! Отговори
chicago преди 12 години
До 200 -питай Димитър Пенев или Христо Стоичков, те говорят в тази Мутро -Милиционерска ,Оптимистично -развлекателна реч.
157
1
 
5
 
! Отговори
до 201 преди 12 години
А може да се каже за продажбата на терени в София с подписа на члена на БКП другаря бойко Борисов.Та колко милиона бяха откраднати по този начин от Община София?
156
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една малка компенсация за народната хазна и голям автогол за червените ,защото Бойко си качва отново рейтинга ,защото и с бонусите се оказа пак първият, който успя да накара крадливи администратори да върнат откраднатото . Такъв автогол не са очаквали уж биха камбаните да си качат собственият рейтинг а се получи ефекта на бумеранга!
155
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 205"Върнаха 600 хиляди от 60милиона защото ги хванаха"Нали? Ама като сме *** да не хванем и предишните, ще им се размине на тях!
154
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставка!
153
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леле тези от ГЕРБ колко са морални.Върнаха 600 хиляди от 60милиона защото ги хванаха и изведнъж започнаха да преливат от морал.Нищо че само допреди две седмици се кълняха че не са раздавани никакви бонуси. Дали тогава лъжеха? Дали лъжат и сега ??
152
4
 
13
 
! Отговори
LILI преди 12 години
За всичко е виновен скапаният :материал: гласувал за тъпака Бойко Борисов и за крадливите му мишки!
151
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЛАТЕНИТЕ ДРАСКАЧИ ДА ПЛЮЯТ!КОЙ ДАДЕ ОТ ПАРТИИНИ СУБСИДИИ 1 МИЛИОН ЗА УДАВЕНО СЕЛО?КОЙ ИСКА ДА ПРОМЕНИ НЕЩОи даже когато е ЗАКОННО ,НО НЕМОРАЛНО ДА СЕ ПОПРАВИ?А КОЙ Е ПРИЕЛ 40 ЗАКОНИ ЗА ДМС ?ОТ 1989г РАДИОТО ПЕЕ -ЗЛЕ СМЕ !ПАРТИИНИ ЦЕНТРАЛИ ОБОГАТЯВАТ,НАРОДА ОБЕДНЯВА И В ДВАТА СЛУЧАЯ ЗАКОНОСЪОБРАЗНО,НО НЕ ДОТАМ МОРАЛНО!ПЛЮИТЕ !ПЛЮНКАТА ОТ ВЯТЪРА ПРАВО ВЪРХУ СУРАТА,защото вие нямате лице!
150
5
 
15
 
! Отговори
Де бре Боко преди 12 години
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, та Боко.
149
6
 
4
 
! Отговори
до 199 преди 12 години
А какво ще кажеш за всички кражби на комунистите? Или ще кажеш, че са били законни и няма проблем? ;)