Доган ни видя в средата на ЕС, но след 8 г.

Лидерът на ДПС стъпи на "Дондуков" 2 за пръв път от 2005 година
Обновена: 7 мар 2012 18:00 | 7 мар 2012 18:00,
102
Доган ни видя в средата на ЕС, но след 8 г.
Ахмед Доган се ръкува с Росен Плевнелиев Снимка: БТА

„Ако сега се намираме в края на опашката на страните от ЕС, в контекста на Стратегията "2020" имаме шанса да се препозиционираме поне в средата“. Това заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган след среща с президента Росен Плевнелиев.

По думите на Доган ако всички усилия са синхронизирани и координирани, можем да направим малък скок в следващите 8 години и да се ситуираме в средата на европейския стандарт.

Ако обаче този шанс се изпусне от управляващия елит, нищо не може да ни помогне след това, категоричен беше Сокола.

"20 години след прехода страната ни няма приоритети", изтъкна още Доган.

Според него стратегията за развитието на България трябва да бъде консенсусен политически продукт.

„Не съм от отявлените оптимисти, но песимизмът не прави политика. Политическият елит трябва да намери изход“, посочи Доган.

„Впечатлени сме от факта, че президентът влиза в нова роля със създаването на консенсусно надпартийно пространство на съгласие и преосмисляне на основните приоритети на страната в дългосрочна перспектива“, похвали Доган държавния глава. Според партийния лидер това е политическа иновация.

„Не съм по комплиментите, дори много се скъпя на тях“, отбеляза Доган. Той призна, че не е ходил в президентската институция от 2005 г.

Държаният глава от своя страна заяви, че на срещата си с ръководството на движението са обсъдили редица въпроси.

Според ДПС АЕЦ „Белене“ е грешка и е нужен дебат за шистовия газ у нас.

От партията са категорично против Сребърният фонд да се управлява по-активно, той не може да се управлява с каквато и да е доза поемане на риск, смятат от движението. 

Изборният кодекс се нуждае от промени и спешно трябва да бъде обсъден в парламента, са заявили още от ДПС пред Плевнелиев.

На срещата са обсъдени още модели за излизане от кризата, темата за доходите, земеделието, енергийната ефективност, ромската интеграция. Според ДПС малцинствата у нас трябва да бъдат във фокуса на държавната политика.

По повод реформата в сектор „сигурност” според ДПС е много важно да се фиксира общественото внимание върху реформата в МВР, където целта трябва да бъде работещо предварително производство и „не силовост, а ефективност”.

От партията подкрепиха реформата в съдебната власт. Според тях трябва да има прозрачен избор на компетентни хора във Висшия съдебен съвет, посочи Плевнелиев.

От ДПС са заявили, че като приоритетен сектор България може да се фокусира върху всичко, свързано с човешкото здраве и чистата храна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
26
 
! Отговори
:) преди 12 години
ГЕРБ щяха да го вкарват в затвора, а го вкараха в Президентството :) Бизнес, какво да ги правиш :)
24
0
 
18
 
! Отговори
1875г.П.Р.Славейков преди 12 години
Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плъховете първи напускат кораба опса тоя май е излязъл с кафяв нос от президенството ха ха ха
22
0
 
2
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
грешно вижда:)) явно няма да го бъде, но дължимите суми си остават.
21
1
 
9
 
! Отговори
БГ НАРОДА Е ТП преди 12 години
Вие народът наистина сте много тъ*и парчета,, вие какво си мислите, че ако не са искали те да информират народа за хонорарите щяхте да знете ли ? Нарочно го правят, те така го искат и аз съм работил у някой вестник и знам как стоят нещата.. медии вестници .. те дърпат конците ясно ? Неграмотници такива
20
0
 
11
 
! Отговори
az преди 12 години
аз пък мисля , че до 2020 г . българите ще сме малцинство така че нека че верно трябва да бъдем '' във фокуса на държавната политика '' ... иначе народе изчезжаме като нация ....... бог високо няма да но помогне след като и ние не го правим
19
1
 
1
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
20-ти Напротив миналото може да се промени, въпрос на един банков превод в сметката с бонусите и 2 милиона лева за консултантски услуги.
18
2
 
7
 
! Отговори
Честито преди 12 години
На ***-честита нова ***- Росица!
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След 8 год.в средата на ЕС, само ако в него останем ние, гърците и румънците.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво е това Масонско ръкостискане? :) Всички са братя в Ложи..
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган дърпа конците на всички.. в една книга бях прочел че именно Доган е архитекта на Българската политика.. Зад кулисно са братя масони зидари.. а пред хората дюшмани .. аре бегай у лево..за това никога не съм гласувал.. който и да дойде .. се знае :)
14
14
 
8
 
! Отговори
Някои си. преди 12 години
Доган най спокойно може да се определи като отличен политик! Ако не беше турчин досега щеше да има поне 4 мандата. Може всички да си злобеете тука ,но си е така! Нито Борисов,нито Първанов,Нито Станишев имат тази еластичност и интелект в политиката,която е нужна за управление!Аиде
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Народе едно е че .. на Доган не му пука за вашия жалък живот.. най малко да ли го харесвате обичате или не .. няма какво да говорим за мен е най умния .. за това и у викат Философа
12
4
 
6
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Али Реза пак се изцепи неподготвен. Освен ако наистина след 8 години той и дружките по джоб се ометат от тая страна в посока Анадола.
11
8
 
6
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
До 8, не знам дали ББ + Доган е вечна дружба, ама Гоце го избраха с турските гласове на кадъните от Турция, Станишко управляваше с Доган, Гоце им направи коалицията с мандата на Доган, кадъните на предните избори гласуваха за *** Калфин. Ама *** сте майстори на лъжите, хубавото е че вече все по-малко хора ви вярват....
10
1
 
10
 
! Отговори
верно? преди 12 години
Страната ни след 8г я виждам още по-затънала . С още по-беден народ и още по-разбита икономика и инфраструктура . За сметка на това изнасянето на жени и евтини строители ще се засили . Евалата
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той вероятно иска да каже, че Турция ще влезе в ЕС и ще сме в средата географски, а не по стандарт на живот и доходи.
8
8
 
12
 
! Отговори
СИМЕОН ДЯНКОВ преди 12 години
Да живее Ахмед Доган, един истински нов Любен Каравелов! Бойко Борисов + Ахмед Доган = вечна и нерушима дружба!
7
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДАКАТО ТИ СИ В ПОЛИТИКАТА И СЛЕД 108 Г. ЩЕ СМЕ СИ СЪЩИТЕ. НАГЪЛ КРАДЕЦ....ВЪРНИ ХОНОРАРИТЕ ПОНЕ ТЕЗИ ЗА КОИТО НАУЧИХМЕ ,ЗАЩОТО ДРУГИТЕ ЗА КОИТО НЕ СМЕ ЧУЛИ СА В ПЪТИ ПО-ВЕЧЕ СЪС СИГОРНОСТ!
6
5
 
25
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Догане, не се прави на любезен, всички те знаят какъв си долен предател и крадец!