Ако някой нахлуе в дома ти, да си търпи последствията!

Премиерът подкрепя законодателни промени за неизбежната самоотбрана
Обновена: 12 мар 2012 15:01 | 12 мар 2012 14:00,
419
Ако някой нахлуе в дома ти, да си търпи последствията!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

От партия "Атака" смятат да внесат в парламента промени в Наказателния кодекс, които регулират неизбежната самоотбрана и използването на оръжие при нея.  По-рано премиерът Бойко Борисов заяви готовност да подкрепи подобно изменение.

"Изцяло съм на страната на неприкосновената частна собственост. В дома ти никой няма право. Ако някой дойде, да си търпи последствията, каквито и да са те", отсече Борисов пред bTV.

"И като се има предвид, че в болшинството случаи крадците са много добре натренирани хора и с огромно предимство пред обикновените хора, които си стоят в жилището, освен това те идват подготвени, идват в кондиция да правят обир или каквото и да било, докато човекът може да седи, да си гледа телевизия, да си чете вестник, отпуснал се. Реакцията му е в пъти по-занижена, отколкото на крадеца, който влиза вътре. Така че моето мнение, ако мога, да се подразбере какво е, е, че който влезе там, да си носи каквито и да са му последиците", разясни позицията си премиерът.

"За един селянин да влезеш да му откраднеш прасето е равносилно на някой да му фалираш фирмата или това му е животът", посочи още Борисов.

От "Атака" са доволни, че премиерът "се е събудил от сън" и е стигнал до тази идея, която националистите са лансирали.

"Интересно защо досега ГЕРБ нямаше мнение по този въпрос. Какво накара премиера точно сега да се изкаже по тази тема, след като българите страдат от това законово несъвършенство в течение на много години", се казва в позиция на партията на Волен Сидеров.

"Дали ГЕРБ и г-н Борисов не започват от сега предизборната си кампания с идеи на "Атака", които впрочем той не веднъж си е присвоявал само на думи и за съжаление не е реализирал", питат националистите.

"Всеки българин трябва да има правото да защитава семейството, дома си и собствеността си по ясен, категоричен и законово уреден начин", заявяват още от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
1
 
2
 
! Отговори
Vse taq преди 12 години
Neka se prieme, kakvo zna4enie ima 4ii e proekta? Vajnoto e da e v polza na horata v BG, na 4estnite hora v BG, za drugite ne mi puka....
324
0
 
6
 
! Отговори
до 392 преди 12 години
Ами отрежи си и другото,разбирам,че и без това не са ти нужни другарю.Ти да не си онова *** което казва "вдигнете палче" ако ме одобрявате.Да,за идеята ти го вдигам вдървен.
323
0
 
6
 
! Отговори
демос преди 12 години
Сега ще е големия сеир в парламента.Комунистите ще се представят за големи хуманисти,божи кравички.Или като Шао-линовци,където монасите с метлички си поправят път за да не смачкат някое насекомо.Те ще се възпротивят за приемане на закон разрешаващ употреба на оръжие при опазване имуществото и живота на гражданите.Притеснението им ще е да не намалеят гласоподавателите им,помилжани от Първанов и Марин...
322
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най обикновен тиквен популизъм. Зер...идат избори. Този закон ако се приеме аз ще си отрежа лявото мъдо и ще го закача на огледалото на колата .
321
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 371 Стига си лъгал мръсно комунистическо изчадие ! АНАТЕМА!И ако тръгнеш да го гърмиш и като влезете в съда и оня каже, че влязъл във вас да се постопли от студа и случайно се натъкнал на заплатата ти и тея членове дето ги цитираш може да си ги навреш неиде отзад.... Съдът е още червен и лъжовен!
320
0
 
11
 
! Отговори
бренеке преди 12 години
Браво на Борисов.Най-после трезвомислещ държавник,който се грижи за обикновения човек.Ония богатите да не ги мислим.Те си имат СОТ,видеоконтрол,паник бутон и въоръжени охранители.Беззащитни са обикновените хора ,с чиито пари са станали ОНИЯ богати.Хората не смеят да си засадят зеленчук по селата и вилните места.*** с каруци обират реколтата и директно на пазара.И не само зеленчук.Не живее ли човек в родната си къща,за няколко месеца къщата е обезкостена заедно с покрива.
319
0
 
13
 
! Отговори
Чл.179, ал.1, §6 преди 12 години
Да може ли да се води автоматичен превантивен огън по преминаващи *** ......
318
6
 
0
 
! Отговори
ROMEN EMPIRE преди 12 години
GOVORITE MNOGO DOBRE ZA AMERIKA AMA MONETATA YA GLEDATE SAMO OT EDNATA STRANA VIJTE V AMERIKA PREZIDENTA E OT AFRIKANSKI PROIZHOT KOGATO GO POSTIGNETE TOVA TOGAVA GOVORE TE ZA AMERIKA MNOGO STE DALE4E OT AMERIKE NA SVETLINI GODINI RAZLIKA PRI VAS DEMOKRACIA ZNA4I FACHIZAM TOLKOVA VIE DEMOKRACIATA : NE MISLETE SAMO 4E V EVROPA NE VI VIJDAT DEMOKRACIATA I HITRINITE
317
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сещам се за научно-фантастичните филми, където закоравелите престъпници *** ги пращаха на планета затвор е ти тва трябва за ***.
316
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей тази крадлива *** напаст се множи и е нагла, ако приемат такъв закон евала, да си отдъхнат хората и онези да знаят, че ги чака олово ако прекрачат прага на чужд дом
315
1
 
1
 
! Отговори
до ROMEN EMPIRE преди 12 години
каквото и да си ти,си много объркано и сляпо.
314
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Америка като има смъртно наказание,да не би американците да са прости .Аз съм твърдо за смъртно наказание,както и надявам се ,всички разумни хора.
313
0
 
3
 
! Отговори
Ото Скорцени преди 12 години
Само така! Вземи и една картечница. Понякога я давай и под наем на приятели-може и да стане законна тази форма на услуга.
312
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 12 години
"Моят дом е моята крепост" - английска поговорка. В Америка ,ако непознат влезе в дома ти неканен,имаш право да го застреляш без предупреждение ! И бих застрелял *** не за прасе,а дори за една ябълка,откъсната без разрешение. Наказанието е възпитателна мярка
311
0
 
17
 
! Отговори
Хан Крум преди 12 години
Преди години /мисля, че при СДС/ се прие такъв закон. Обаче след като един човек се опита да защити собствената си кола от авто-джамбази и застреля крадеца - Еди Минасян мисля, че се казваше собственика - мафиотите събраха парички, платиха на комунистите и те сезираха конституционния съд, че се нарушавали правата на престъпниците и, че работата им ставала прекалено рискована. Услужливия КС отмени закона. Ако се приеме пак мисля, че *** ще станат много по малко нагли защото влезе ли да краде прасето, кокошките или пък селско стопанска продукция може да му напълнят г-за с олово. По селата човек не може да отгледа нищо заради *** набези. Пък като човек има право по закон да се защитава със всички възможни средства, *** - пък и крадливи българи и турци има - ще се замисли много преди да влезе да краде. Аз съм за такъв закон
310
12
 
0
 
! Отговори
ROMEN EMPIRE преди 12 години
DO 376 DANO/ KADE V EVROPA SA NASTROENE SRECHTO ROMITE TI ZNAECH LI ILI SI GOVORICH PO VYATARA . VAV EVROPA RASISTITE SA KAFEJISKI TAPANARI KOITO NIAMAT NIKAKVO UVAJENIE OT NORMALNITE HORA TAKA 4E VIE STE NA NIVOTO NA TIA TAPANARI DROGIRANI OGRANI4ENI /NORMALNITE EVROPEICI NIAMAT NICHTO OBCHTO SAS NACIONALISTI4ESKITE PARTII . DEMOKRACIA IMA SAMO V ZAPADNA EVROPA I AMERIKA ;OSTANALITE DEMOKRACII CA IZMISLENI I FALCHIVI .
309
0
 
10
 
! Отговори
dampi0 преди 12 години
Веднага след като подобен закон бъде приет, отивам да си купя бойно оръжие!! Ако някой ми влезе в къщата и заплаши семейството ми ще го направя на решето!! Да му мислят и дрогираните, пияните и мускулести изверги които тероризират нормалните хора по заведенията!!!
308
0
 
7
 
! Отговори
dampi0 преди 12 години
Браво,браво и пак БРАВО!!! Ако подобен закон бъде приет ГЕРБ и АТАКА имат моите адмирации. Дано го приемат скоро!!!
307
0
 
6
 
! Отговори
Атакист преди 12 години
"Браво на Б.Б. ,най после започна да се вслушва в съветите на АТАКА " Еврика !!! А изчезващите български индивиди кога ли ще се вслушат в АТАКА ,преди да е станало твърде късно
306
0
 
23
 
! Отговори
dano преди 12 години
Браво за мисленето на Г/Н БОРИСОВ наистина вече взе да мисли че е българин а не американски робот които го управляват с дистационно. несе плашете от теси така създадени комитети за защита ,защото цяла Европа е настрахнала против издевателствата на това гнусно съсловие ,***,албанци,румънски *** искоро ще прерасне в общо европееска революция в защита на народите си.изготвя се и референдом за връщане на смъртното наказание.