Ако някой нахлуе в дома ти, да си търпи последствията!

Премиерът подкрепя законодателни промени за неизбежната самоотбрана
Обновена: 12 мар 2012 15:01 | 12 мар 2012 14:00,
419
Ако някой нахлуе в дома ти, да си търпи последствията!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

От партия "Атака" смятат да внесат в парламента промени в Наказателния кодекс, които регулират неизбежната самоотбрана и използването на оръжие при нея.  По-рано премиерът Бойко Борисов заяви готовност да подкрепи подобно изменение.

"Изцяло съм на страната на неприкосновената частна собственост. В дома ти никой няма право. Ако някой дойде, да си търпи последствията, каквито и да са те", отсече Борисов пред bTV.

"И като се има предвид, че в болшинството случаи крадците са много добре натренирани хора и с огромно предимство пред обикновените хора, които си стоят в жилището, освен това те идват подготвени, идват в кондиция да правят обир или каквото и да било, докато човекът може да седи, да си гледа телевизия, да си чете вестник, отпуснал се. Реакцията му е в пъти по-занижена, отколкото на крадеца, който влиза вътре. Така че моето мнение, ако мога, да се подразбере какво е, е, че който влезе там, да си носи каквито и да са му последиците", разясни позицията си премиерът.

"За един селянин да влезеш да му откраднеш прасето е равносилно на някой да му фалираш фирмата или това му е животът", посочи още Борисов.

От "Атака" са доволни, че премиерът "се е събудил от сън" и е стигнал до тази идея, която националистите са лансирали.

"Интересно защо досега ГЕРБ нямаше мнение по този въпрос. Какво накара премиера точно сега да се изкаже по тази тема, след като българите страдат от това законово несъвършенство в течение на много години", се казва в позиция на партията на Волен Сидеров.

"Дали ГЕРБ и г-н Борисов не започват от сега предизборната си кампания с идеи на "Атака", които впрочем той не веднъж си е присвоявал само на думи и за съжаление не е реализирал", питат националистите.

"Всеки българин трябва да има правото да защитава семейството, дома си и собствеността си по ясен, категоричен и законово уреден начин", заявяват още от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
347 - а нападаните в домовете си хора нямат право на живот, така ли?И още един тънък момент си пропуснал - там пише "човешкият живот", а *** (извършителите на над 90% от престъпленията) не са хора, а ***.
284
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Изборите наближават и боко започна с популистките обещания... досега да си е изпълнил някое обещание? Как го виждате - да позволи на Българите да убиват при самозащита неговите любимци и избиратели - мръсните ***?
283
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всъщност така нареченият "политически елит" нахлу в дома ни България.А ние си търпим последствията повече от 20 години.Въпросът е докога ще сме оФце и ще търпим тази ***.
282
6
 
1
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
348, ти не си наясно с неизбежната отбрана като правен институт - НИ е средство да се самозащитиш, когато липсват всякакви други възможности, чрез нанасяне на вреди на нападателя. Неизбежната отбрана не е средство за реализация на садистични мечти, каквито ти в момента демонстрираш. В този смисъл, каквито и да са нормите, регулиращи неизбежната отбарна, то ти пак ще лежиш в кауша при така описаната от теб хипотеза...
281
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То хубаво ама тоя затъна в наи глупашки и елементарен популизъм.То и с шистовия газ и с АКТА - всичко ще обещае само да се хареса.
280
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За мене важното е, аз да мога да го подуя от бой като влезе да краде така че да лежи 2 мес в болница, но накрая съда да е на моя страна...защото сега ако го направя това и ще съм в кауша повече от някой убиец сигурно.
279
6
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
до 343Ами в Конституцията пише:"Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление."Затова Конституционният съд го отмени, и пак ще го отмени (ако въобще се гласува нещо подобно)Мога да кажа и как точно трябва да се направи промяната на Конституцията, но тъй като гледам, че тук са само привърженици на герб и атака, очевидно няма смисъл...
278
0
 
27
 
! Отговори
Житан преди 12 години
За всеки дядо " калашник",за всяка баба "макаров" безплатно...след 2г.или *** няма да има или кражби !!!!!!!!!
277
17
 
4
 
! Отговори
патриотЪТ преди 12 години
Аллах Акбар !!!!!! Слава на Турция !!!
276
1
 
15
 
! Отговори
РРРРР преди 12 години
Конституционни съд може да отмени промени в НК и НПК, САМО ако се ограничават основните ни човешки права: свобода на вероизповеданието, право на глас, свобода на придвижване, здравни услуги, или са дискриминационни по своята същност. Правото да браним дома и живота не е дискриминация. Или *** и престъпниците твърдят, че е дискриминация забраната да влизат с взлом в домовете ни, да ни крадат, тормозят, изнасилват и убиват. Напротив, дискриминация е: да нямаме право на самоотбрана в домовете
275
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов чака комисия "Станишев" в НСВицепремиерът поясни, че през периода 2007-2008 г. на фирма на австрийския лобист от тогавашното българското правителство са били изплатени 1.5 млн.евро, част от които се върнали в PR агенция на "близката на Станишев Моника Янова". Става въпрос за бившата жена на банкера Венцислав Йосифов, която се събра със Станишев и му роди дете."Там е замесен бившият премиер на страната, а преведените суми са, за да може да се лъска имиджът на страната ни за брилянтното управление, което сме получили от Сергей Станишев.Част от тези машинации и схеми са минавали през неговата любовница, която впоследствие му става много приближена", добави Цветанов.
274
1
 
7
 
! Отговори
дюнерЖията преди 12 години
ами като останат без работа , да си търсят друга , има голям недостиг на миячи на канефи
273
0
 
5
 
! Отговори
Stan преди 12 години
До 330Ми защото съдиите ще останат без работа. Като го убиеш няма кой да съдят!
272
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Неуважаема Дебело тикво:След като одобряваш , нареди на слугите си , които държиш със солидни пачки , да гласуват такъв закон , а след това си прави ПиАр по Босфор ТВ ( Тиквата е поканена над 1000 ПЪТИ там за 1 календарна година )
271
1
 
8
 
! Отговори
777 преди 12 години
ДАНО СТАНЕ!!! ГЛАС НАРОДЕН ГЛАС БОЖИ !!!/ЧУДЯ СЕ САМО КАТО СТЕ ГЛУХИ И СЛЕПИ КАК ГО ЧУХТЕ, Г-ДА УПРАВНИЦИ НЕ ВИ ЛИ Е СТРАХ ,ЧЕ СЛЕД *** НАРОДА ЩЕ ПОГНЕ И ВАС.ЗАЩО ТОЧНО СЕГА, СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ МЪКИ И ТЕРОР ЗА НАРОДА.ДАНО НЕ СТАНЕ ,КАТО ПОГОВОРКАТА,, ОТ ДЕН ДО ПЛАДНЕ,,.
270
5
 
7
 
! Отговори
до 335 преди 12 години
От това ли ,че от 50 хиляди *** през 1945 г . ги развъди на един милион ? бай ти тошо правешкия ром
269
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един ден бай Тошо ще го изучават в най големите научни среди каква държава градеше и как ни превърна в една средноевропейска държава след погромите на ВСВ.
268
5
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
до 330Ами като не разбираш, прочети мотивите! Но докато тук се радвате на празни приказки, яйцата ще станат 1лв. горивата 5 лв...Ако има желание да се направи такава промяна, трябваше да се промени конституцията. Понеже такава промяна не се предвижда, очевидно става въпрос за старата песен на нов глас: "Ние го гласуваме, Конституционният съд го отменя"
267
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не хаби патрона да стреляш във въздуха-напрова в мръсната му мутра.И не само на ***,на всеки,който е влязал с взлом в дома ти.
266
3
 
26
 
! Отговори
.... преди 12 години
Искам закон в който влезне ли гадния мазен *** в нас да имам право да стрелям 1 път във въздуха за предупреждение и втория път направо в главата грозна !