Ядрената енергетика трябва да е последната опция!

Не съм убедена, че трябва да правим АЕЦ Белене, смята Кристалина Георгиева
12 мар 2012 10:28,
190
Ядрената енергетика трябва да е последната опция!
Кристалина Георгиева Снимка: Reuters

Намаляването на ДДС е вариант за стимулиране на вътрешното търсене, но трябва да се прецени колко по-малко средства ще влязат в бюджета и колко пари ще останат при хората, така че да се увеличи потреблението и да се компенсира загубата. 

Така еврокомисарят Кристалина Георгиева коментира предложението на вицепремиера Симеон Дянков за по-нискък процент на ДДС у нас.

Според нея подобна стъпка може да доведе и до увеличаване на заетостта.

Още по темата

Проектът "АЕЦ Белене" е непропорционален за нашата държава, коментира още Кристалина Георгиева.

По думите й страната ни трябва да заложи на енергийната ефективност. България е най-ниско енергийно ефективната страна в Европа и у нас това трябва да бъде централната тема, посочи тя. 

"Ядрената енергетика не е изключена, но трябва да бъде последната, а не първата опция за развитието на сектора", смята Кристалина Георгиева. 

"Не съм убедена, че Белене е проект, в който България днес, при тези икономически условия, при тази неизвестност, трябва да инвестира", посочи българският еврокомисар.

Пенсионните резерви трябва да се управляват балансирано и консервативнo, призова тя. 

До края на април трябва да внимаваме за опасности и наводнения, предупреди Кристалина Георгиева и препоръча да се преразгледа системата на отговорностите за справяне с бедствията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
v преди 12 години
SItiq na gladniq ne vqrva . Tazi jena otdavna ne e v Balgariq i ne znae za kakvo stava vapros.Iska mi se tq ili nqkoi ot upravlqwashtite da pojiveqt samo 6 meseca na minimalna rabotna zaplataili pensiq i da govorqt sled tova .
14
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Кристалина, тази жена все почвече запова да ми харесва с изказванията си , забележете какъв термин използва тя , " непропорционален проект " да сте чували някой от нашите мозъци да се изказвал така , а това е самата истина
13
4
 
7
 
! Отговори
do 13 преди 12 години
Подлогата да си заминава за САЩ и да не се връща повече тук!Mi kristalina si ima misia i sia izpulnqva.
12
0
 
4
 
! Отговори
сарказъм преди 12 години
Ми то родния ми град е като след ядрен взрив , не остана много , ако не броиш *** .
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
шалом *** кристалинке ,тая глупава директива ти я спуснаха твоите циониски господари
10
2
 
11
 
! Отговори
ехее преди 12 години
Е ПА НА ТАЯ БАШ ЦИОНИСТИТЕ СА И БОСОВЕ - СИГОРНО Е ПОСВЕЩАВАНА В ЧЕРНАТА ЛОЖА ( ПЪРВО СА Я ТЪПКАЛИ ПРЕЗ ДУПКИТЕ С ДОЛАРОВИ БАНКНОТИ А ПОСЛЕ СА Я КАРАЛИ ДА СЕ ПРАЗНИ ОТ КЕФ ) НЕ Е ЧИСТ ЧОВЕК ТЯ НИТО КРИСТАЛЕН АМИ СИ Е СЛУГА НА МАМОНА - ТОВА Е .
9
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЕЦ Белене е все едно да искаш късокракото ти куче да има големи топки като на слон, и смешно и жалко и и нездравословно
8
3
 
13
 
! Отговори
Апокалипто преди 12 години
Когато на земята настъпи метеоритна зима, всички останали ресурси стават недостижими. Ще оцелеем (хората, не българите) само и благодарение на ядрената енергия. Подлогата да си заминава за САЩ и да не се връща повече тук!
7
2
 
10
 
! Отговори
123 преди 12 години
Да не би французите и японците да са ***, защо те залагат на ядрената енергетика? Вярно, че пред някои бедствия сме безсилни (Фукушима), но и там човешкия фактор и невниманието лежаха в основата на проблема. При АЕЦ трябва 24/7/365 хората да са нащтрек и да си вършат съвестно работата, без да пренебрегват или да поемат излишни рискове, и всичко ще е наред. По-безопасни ли са ТЕЦ-овете, които ни обгазяват?
6
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
бабо СТАЛИНА бегай от България и си ходи там откъдето дойде и там давай акъл...никой не го интересува твоето мнение тук
5
1
 
6
 
! Отговори
djon преди 12 години
шушумига
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая *** новия мандатоносител ли ще го играе в цирк Българан ?*** боко не му минават вече номерцата и отсега почнаха да ни готвят нов.
3
3
 
8
 
! Отговори
марин преди 12 години
кога отиде горе, кога забрави какъв е животът в бг. не била убедена че трябва да се строи белене, а ние тука ще умрем от глад и студ.
2
3
 
20
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Да бе, дайте направо да затворим и Козлодуй и да купуваме ток за десеторно по-високи цени... Айде стига, Белене трябва да започне да се строи при първа възможност!
1
2
 
26
 
! Отговори
123 преди 12 години
Денят започва с глупости! Да се доверим на зелените човечета и тока да поскъпне 20-30 пъти? А какво ще стане с износа, ако се откажем от АЕЦ? Още един отрасъл и то важен от икономиката ни ще загине, и направо трябва да закриваме държавата. ЗА КОЗЛОДУЙ и БЕЛЕНЕ, при изгодни за нашата държава условия и висока безопасност!