С Божията помощ: Катар може да строи АМ "Черно море"

Страната има интерес към туризъм, услуги, инфраструктура и земеделие
Обновена: 14 мар 2012 10:09 | 13 мар 2012 21:44, Бойчо Попов
226
С Божията помощ: Катар може да строи АМ "Черно море"
Бойко Борисов и премиера на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани. Снимка: правителствена информационна служба

„Туризъм, услуги, инфраструктура и земеделие са областите, към които Катар проявява инвестиционен интерес“, каза премиерът на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани след срещата си с премиера Бойко Борисов.

Със срещата между двамата правителствени ръководители започна официалната визита на премиера Борисов в Доха.

Утре представителите на двете страни ще се срещнат, за да обсъдят тези въпроси, отбеляза шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани. Той благодари на премиера Борисов за отправената покана да посети България.

„Катар ще инвестира в България и ще започнем още тази година, с Божия помощ, да извършваме това“, каза министър-председателят на Катар, цитиран от БТА.

Страната ни е готова да инвестира в изграждането на магистрала „Черно море” от Варна до Бургас, за която не може да бъде осигурено европейско финансиране, защото не е международен коридор, предаде БТА.

Борисов благодари на своя домакин за решението на катарското правителството да инвестира в България.

Той е отбелязал, че са предложили на вниманието на своите домакини възможностите за инвестиции в летището на Балчик и в магистрала "Черно море" в отсечката Бургас-Варна.

Даден е срок между един и два месеца министрите да се занимават по темите.

"Надявам се в рамките на 3-4 месеца премиерът на Катар да посети България и да вземем окончателно решение по тези големи инфраструктурни обекти", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
21
 
! Отговори
айдеее преди 12 години
айде бе мушмуроцииии всички сайтове побликуваха "НОВИНАТА" само вие спите...от 500 поканени ни един чаршав...залата била пълна само с *** :)))))))))))
165
2
 
17
 
! Отговори
минаващ преди 12 години
Пълен провал на кухата лейка ББ.Не си заслужава нито обидите,нито квалификациите нито да си хабя пръстите да пиша.Вече и децата разбраха ,че управлението ни е имитация нищо друго.Голямата кошница на връщане е празна ...баси срама,е поне се разходиха на една добра дестинация за сметка на данъците ни.
164
2
 
23
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 12 години
Катарския бизнес ни отсвири тотално.От поканени 500(петстотин) фирми нито един представител не се появи.Тотален провал.Борисов да се засрами и да даде отчет за провала.
163
2
 
14
 
! Отговори
Мамунчо преди 12 години
На българо-катарския бизнес форум, който беше открит днес сутринта от икономическия министър Трайчо Трайков в столицата Доха, не дойдоха бизнесмени от Катар. От поканените "голям брой фирми", по предварителни данни около 500, в залата обаче не бяха забелязани техни представители. Смеееех....
162
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
този човечец бб е болен.трябва да се прегледа .страда от странната болест -лъжи и кради .днес организирали форум а от поканените 500 фирми не отишла нито една.смях.поразходиха се за наша сметка да се прибират и да си подават оставките.
161
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
необосновани разходи от правителството на Б.Борисов, а народа тъне в мизерия и плаща за разходки на тия некадърници и крадци!!!!!!!!!!
160
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що не казват нищо провалената среща на бизнесмени ? става ясно колко ги интересуваме, просто си разходи антуража премиера
159
1
 
10
 
! Отговори
до 193 преди 12 години
И ПОЖАРОГАСИТЕЛИ!!!!!!!!!!!!
158
0
 
9
 
! Отговори
Стройковеца преди 12 години
Ще строи таратанци.
157
0
 
11
 
! Отговори
в катарската столица преди 12 години
Нито един катарски бизнесмен не дойде на бизнес форума в катарската столица Доха, организиран по повод посещението на българска делегация, водена от пожарникаря!
156
0
 
15
 
! Отговори
Заповед преди 12 години
Има заповед от ДАНС да се публикуват само усмихнати снимки на РазБойко, както гледам незвисимата журналистика следва заповедите стриктно. С Божията помощ Алах ще строи магистрали, така ли?
155
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да стане тая Бойко.Премиера на Катар да не е луд като някои да харчи пари за нещо което няма да ползва.Не търси балъци,а се вземи в ръце!По-добре да ни купят тия богаташи.
154
1
 
4
 
! Отговори
четящ преди 12 години
Те всякви чуждоземци и чуфути ни изкупиха вече, ...квото е останало е останало дай да го дадем на тия *** и да се свършва вече....!Симпатягата дето се е ухилил до тоя Абдахаля не води в добра посока:(...България скоро ще е само спомен:(
153
1
 
8
 
! Отговори
До 187 преди 12 години
Както се казва, хубава работа ама българска, тоест мутрофска
152
0
 
12
 
! Отговори
Позор преди 12 години
На българо-катарския бизнес форум, който беше открит днес сутринта от икономическия министър Трайчо Трайков в катарската столица Доха, не дойдоха бизнесмени от Катар. Българската страна беше представена от над 100 български компанииВ зала "Цюрих" в хотел Мьовенпик" в центъра на Доха дойдоха обаче само българи. Форумът беше открит от министър Трайков на английски език, което малко обърка присъстващите.От поканените "голям брой фирми", по предварителни данни около 500, в залата не бяха забелязани техни представители.
151
0
 
7
 
! Отговори
Докторът преди 12 години
Абе дано не прихванат катар в Катар нашите гьонсуратлар....
150
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех, как си подхождат двамата... Разбойко направо да слага и той една *** и да остава там!
149
1
 
14
 
! Отговори
Пълно Порно преди 12 години
Бай Бойкйо е като аналния секс, дупедавците страстно го обичат, останалите твърдо го отричат
148
3
 
21
 
! Отговори
Какво значи преди 12 години
Какво значи да инвестира - да построят магистрала и да ни загробят с нов заем? Катари - лихвари
147
1
 
21
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Просим....крадем....просим....крадем,после пак просим,после пак крадем...........и така до края на света...Българския народ от интелигентен и работлив,деградира за 20 години мързелив и крадлив...Благодарение на новата политика...Как пък един,свестен не избрахме за тия години.....само ***