С Божията помощ: Катар може да строи АМ "Черно море"

Страната има интерес към туризъм, услуги, инфраструктура и земеделие
Обновена: 14 мар 2012 10:09 | 13 мар 2012 21:44, Бойчо Попов
226
С Божията помощ: Катар може да строи АМ "Черно море"
Бойко Борисов и премиера на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани. Снимка: правителствена информационна служба

„Туризъм, услуги, инфраструктура и земеделие са областите, към които Катар проявява инвестиционен интерес“, каза премиерът на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани след срещата си с премиера Бойко Борисов.

Със срещата между двамата правителствени ръководители започна официалната визита на премиера Борисов в Доха.

Утре представителите на двете страни ще се срещнат, за да обсъдят тези въпроси, отбеляза шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани. Той благодари на премиера Борисов за отправената покана да посети България.

„Катар ще инвестира в България и ще започнем още тази година, с Божия помощ, да извършваме това“, каза министър-председателят на Катар, цитиран от БТА.

Страната ни е готова да инвестира в изграждането на магистрала „Черно море” от Варна до Бургас, за която не може да бъде осигурено европейско финансиране, защото не е международен коридор, предаде БТА.

Борисов благодари на своя домакин за решението на катарското правителството да инвестира в България.

Той е отбелязал, че са предложили на вниманието на своите домакини възможностите за инвестиции в летището на Балчик и в магистрала "Черно море" в отсечката Бургас-Варна.

Даден е срок между един и два месеца министрите да се занимават по темите.

"Надявам се в рамките на 3-4 месеца премиерът на Катар да посети България и да вземем окончателно решение по тези големи инфраструктурни обекти", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
11
 
13
 
! Отговори
Ябанджията преди 12 години
Катър на посещение в Катар....
125
7
 
31
 
! Отговори
баш майстора преди 12 години
Давай Бойко! При тези цени на горивата и тази беднотия скоро ще тичаме на воля боси по асфалта на магистралите които строиш. И то без насрещно движение.
124
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Bravo na B.B.!
123
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко са минавали по този път ?Да преминеш стара планина са нужни повечко милиярда ,а шопо не си топи дупето на север така ,че забравете я ни катар ни никои ще даде и лев в магистрала която не се знае и на идея откаде трябва да минава.
122
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман от това клише инвестиции. Това си е пари в оборот, а нашите са в банката за лихва. Ако Катар строи магистрала, ние с какво ще й платим? С най-ценното: земя, не с ноти на банката, не със злато, което се краде, а със земя, която не се амортизира. Е на голама далавера ще сме, но не ние, а преизбрания Борисов и Катар.
121
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко, продавай цялата държава и да идват те да строят, правораздават, да осигуряват здравеопазване и т.н. С наш материал видяхме, че не става.
120
0
 
16
 
! Отговори
Unufri преди 12 години
До 148: Няма как да видиш чел ли съм или недочел, защото не ме познаваш, за да правиш такива заключения :)А сега на въпроса ти: Тия шменти-капели с Кремиковци не са никаква инвестиция! Това съм го писал тук десетки пъти. Сделките с Кремиковци, БТК и още куп други са чиста СПЕКУЛА! Спекулативен капитал идва, купува ги (с обещания) и след известно време ги препродава по-скъпо. Тия предприятия са грях на всички правителства досега, че позволиха шепа спекуланти да се упражняват с български активи!
119
2
 
6
 
! Отговори
към кратуня преди 12 години
всеки инвеститор иска да си възстанови инвестицията и да спечели , другото са подаръци , но такива никой не прави , така че катарци кога и защо ще инвестират в инфраструкторни проекти , никога
118
3
 
2
 
! Отговори
до 146 преди 12 години
може би ще дадеш за пример Кермиковци - инвеститори, инвестиции... обясни какво се случи, ако искаш прочети (като гледам си недочел) и това е само един пример за т.н. "инвестиции" в които вярват будали като тебе...
117
2
 
8
 
! Отговори
заключил преди 12 години
арабите ще налеят пари :) че те със стандарта до който ни доведоха, ще ни купят за 1 кладенец с нефт - всичките :D Бойко играе с еврейчетата - израелските и американските... какъв интерес имат араби да строят и препират в България? не им е чиста работата на тия.(да си припомним какво е инвестицията - идва човек с пари, налива ги в държавата и някои други дружества и след това прави каквото му душа иска.. Деморкация, да може напълно легално човек с мн пари да прави каквото си иска :)
116
3
 
13
 
! Отговори
Unufri преди 12 години
Много просто народ, ей... Материалната бедност на българина го е довела и до мисловна нищета...Значи, ако дойде инвеститор от Русия - сакън, даваме са на комунисти. Ако е от САЩ - евреи ще ни превземат, ако е арабския свят - *** били, ако са от Китай - пази Божем, ще им работим без пари...Откъде трябва да дойде инвеститор, за да се приеме и да се хареса??? До 140: България има прекрасни специалисти, но няма 1 лев за инвестиции. Само с диплома не става!
115
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ei emir4e nemu vervai na toq sheti otkradne parite toq nemu vervai toq e takav populist 4e predstava si nemash
114
8
 
20
 
! Отговори
НФСБ преди 12 години
Изгонете тези калъфи от Родината! Давайте строителството на българи, а не на турски фирми! Иначе поробваме отново България! Продажни ***! Имаме прекрасни специалисти, а каним всякаква *** и се кланяме на Мохаммед...
113
1
 
8
 
! Отговори
pl преди 12 години
гнус.бг пак им пишат статиите ***.
112
0
 
14
 
! Отговори
4444 преди 12 години
ако съдя още по грешката в заглавието,Катар нищо няма да построи
111
1
 
11
 
! Отговори
Защо? преди 12 години
От къде на къде Катар ще инвестира в наша автомагистрала?!? Дали не е за да могат след това да ни доят от такси, а? То бива, бива народотстъпничество, ама това е... Нямам думи!!!
110
2
 
14
 
! Отговори
Помнещ преди 12 години
Бойко Борисов имаше едно приятелче - Георги Крумов от Икуест, на който подари концесията за ***. Та този Крумов докара катарци и оманци за Супер Боровец и др. проекти. Да не би Бойко пак да е възстановил контакта?
109
0
 
6
 
! Отговори
someone преди 12 години
Една буквичка сте изтървали в заглавието, мила Редакция! :))))))))
108
7
 
5
 
! Отговори
Nikqta преди 12 години
Напълно съм съгласен с коментар 123. Тук явно са останали само вечно недоволни чакащи с да им падне свише мързели. Преди няколко години когато се провеждаше конкурса за втори терминал на летище София Катар участва с доста по добра оферта от от строителите на ТУНЕЛИ но тогава се покри сега терминала постоянно се разпада но явно на някой не му изнасяше.Сега се говори за свежи пари които да се влеят в България ви е пак почвате да търсите под вола теле.Явно докато има червена зган в държавата...
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжеление тази магистрала никога няма да се реализира.Ще се правят 10-15 околовръсно на софия 5-6 10 летище ,но нас кучета ни яли.каде са 2 часа път и 130 км каде е 80 и половин час ???Но и като изпълнение няма да е лесна.