Тлъсти бонуси и в Комисията по финансов надзор

ГЕРБ са като термити, опоскаха всичко, отсече Станишев
13 мар 2012 19:03,
141
Тлъсти бонуси и в Комисията по финансов надзор
Станишев мисли, че ГЕРБ ще предизвикат предсрочни избори. Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев направи нови разкрития по темата "бонусите на властта", като този път на мушката е Комисията по финансов надзор.

През последните два месеца на членове на комисията били раздадени 68 000 лева бонуси.

Според Станишев в КФН значително е увеличен щатът, въпреки заповедта на министър Симеон Дянков за съкращения в администрацията.

Председателят на комисията Стоян Мавродиев е назначил седем съветници с месечни възнаграждения от 2 – 3 хиляди лв. и на всяко тримесечие получавали от 5 до 10 хиляди лева допълнително материално стимулиране.

Още по темата
7 мар 2012 19:26
125
На всичкото отгоре те дублирали функциите на заместник-председателите и началниците на направления.

"Настояваме министър-председателят да представи пълната информация за всички бонуси, които са раздавани, и се раздават. Няма как с част от тях да прикрият скандала, а той е принципен – да раздаваш такива бонуси на своите политически назначения", отсече лидерът на БСП и отново повтори, че минимум 120 милиона лева бонуси са раздадени в цялата администрация за последните три години.

Според лидера на БСП в ГЕРБ сериозно се обсъждала темата за предизвикване на предсрочни избори.

"Към лятото на следващата година ще лъсне, че тумбакът е гол, че държавният резерв е опоскан. ГЕРБ са като термити - опоскаха фискалния резерв и сега не знаят какво да правят, може да тръгнат и към предсрочни избори, докато опозиционните партии са неподготвени, предупреди Станишев. 

На въпрос дали е разтревожен за здравето на премиера по повод думите му: "Да пукна, ако ГЕРБ има черна каса", Сергей Станишев отговори ясно: "Разтревожен съм".

Според него държавният бюджет се превръщал в черна каса. Той отново повтори, че че има всички основания за вот на недоверие на правителството в сектор "Сигурност". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Сергей Станишевбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом все още едни крадци, обясняват за кражбите на други крадци, значи сме мноооооого зле, няма ли най-накрая да има някой нормален, който да застане и да обяви ясно програма, която и да следва, няма ли да се намерят поне малко морални и нормални хора, които да упрвляват тази държава.
10
3
 
26
 
! Отговори
Петков преди 12 години
От коментариите по-долу се вижда, че когато някой каже, че еди-кой си е получил големи бонуси псуваме този с бонусите. Когато социалист каже, че някой е получил неприлично големи бонуси псуваме социалиста.
9
12
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
СЕГА СЛЕД ПЛУГЧИЕВА БОЙКО ЩЕ ПРАТИ СЕРГЕЙЧО ЗА ПОСЛАНИК В СЕВЕРНА КОРЕЯ ЗА 100 ГОДИНИ....ВМЕСТО ЗАТВОР ЗА КРАЖБИТЕ МИ С МИЛИОНИ...А "ЖЕНА МУ"-КРАДЛАТА-НЯКЪДЕ ИЗ АФРИКА КЪДЕТО ОБРЯЗВАНЕТО НА ЖЕНИ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
8
6
 
19
 
! Отговори
ТИКВЕНИК С ЛУК преди 12 години
Да не съм луд да бягам от власт. Просто събирам пари за следващите избори. Ще ги раздам на *** и на окръжните комисии и още 4 години ще ви скачам по главите. ЦВЦв знае как се правят избори. Аз докато не направя 20 милиарда заеми няма да се махна. Нали зае това съм прибрал Дянков - да ми урежда заемите.
7
2
 
18
 
! Отговори
3333 преди 12 години
И не само там, Сергейко и не само там. Това което се знае е само върха на айсберга. За това някой "финансисти" се правят на умрели лисици!
6
0
 
20
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
...то само това да е!
5
0
 
28
 
! Отговори
777 преди 12 години
АБЕ ОТ 22Г. КОЛКО ВИДА ТЕРМИТИ СЕ СМЕНИХА И НЯМА ОПОСКВАНЕ.ЖАЛНА МУ МАЙКА НА ДЪРВОТО!!!
4
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОЙ ГО КАЗВА----КРАДЕЦ НОМЕР ЕДНО
3
12
 
14
 
! Отговори
franko преди 12 години
Kato vidish komunist i s lopatata po glavata!!!!
2
14
 
23
 
! Отговори
123 преди 12 години
За хидроинженера и масларова нищо не казваш, нали *** червена.. кажи как и за колко време построихте летището в пловдив, колко милиони свихте от подобни проекти и ремонти, и тогава ми говори за морал!
1
23
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей, тоя Станишев,още го гони луд апетит за власт .Хващайте се с Гоци и отивайте в Сибир!