Парите от Брюксел - три пъти по-малко, отколкото ни трябват

Борисов иска приоритети, за да получим финансиране
15 мар 2012 18:38,
99
Парите от Брюксел - три пъти по-малко, отколкото ни трябват
Здравеопазването щяло да се финансира от бюджета, смята Борисов. Снимка: архив, БТА

Парите, които ни трябват, са три пъти повече от това, което бихме могли да вземем от Брюксел.

Това казва премиерът Бойко Борисов по време на последното правителствено заседание, става ясно от публикуваната стенограма.

Той информира, че е проведено съвещание с няколко министерства за приоритетите на правителството до 2020 г., за да се види по кои европейски програми да се кандидатства. Целта е да защитим успешно парите, които ни трябват през следващите години, пред ЕК.

„За съжаление това, което ни трябва, е с три пъти повече от това, което засега се предлага от Брюксел. Така че ще предстоят тежки преговори и затова ние изтегляме всичко това по-рано, за да можем да защитим интереса на държавата по-рано. Сиреч, на масата в Брюксел да има нашите предложения и да можем да се борим за всеки един проект, защото само Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщението може да изхарчи, образно казано, всички пари“, обяснява премиерът.

Само на Министерството на околната среда и водите в т. нар. водоснабдяване и канализация и битовите отпадъци в страната му трябват най-малко 10 милиарда лева.

„Така че, доста тежка задача ни предстои, затова беше важно да намерим консенсус и съгласие между всички тези министри, за да може Томислав Дончев още от сега да направи своите заявки, а и всеки министър, когато отива в Брюксел да знае и другите проекти, които са жизнено важни за страната, за да не тегли само чергата към своето министерство, а комплексно да приоритизираме важните за страната неща“, обяснява още Борисов.

Той добавя, че е включено електронното правителство, енергийната ефективност и образованието.

„Съжалявам, че здравеопазването никъде не го е имало“, вметва здравният министър Стефан Константинов, който все още не е ясно дали ще запази поста си.

„За здравеопазването имаме достатъчно пари от вътрешния бюджет и така или иначе се работи в тази посока“, отрязва го Борисов и добавя:

„Разбира се, ние не сме изключили здравеопазването, но сравнително по-малко пари там бихме могли да вземем от Брюксел. Тук, да речем, само един жп проект или софийското метро – разширението на трети метродиаметър, са огромни пари и, разбира се, това, което сме обещали на Северна България – да се борим докрай за АМ „Хемус“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
5
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
BOIKOOOO ZA SEKTOR PCHELARSTVO ISKAI PARI I GI DAVAI NA NACHINAE6TI S DIPLOMI NE NA LUMPENI S PARI
55
1
 
11
 
! Отговори
бау преди 12 години
При тези "работещи денонощно" чиновници с големите бонуси трябва да направят грамотни проекти на които Е.С. да повярва за да отпуснат парите.Ама как ще стане тая при тези наши" калинки".?-коя от коя по-грамотни.
54
0
 
7
 
! Отговори
Кои да бьде горе ? преди 12 години
По добре е таксиметров шофьор да ни упраблява ,защото в момента наи-важното е пазарлька ,докато охранителя не е свикнал така, тои отива нахьсен и вика --даи това защото еди какво си ! Таксиджията и от наи гладната *** ще измькне някои лев да не говоря за Ханс еди кои си ,бос ще го остави и оня ще е щастлив ...
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Па аз ако съм, нема да му дам на тоя кабинет и един евроцент!Затвори щял да строи... за кого за цяла България, за тея които умират от глад или?Мани, че не мога да те гледам!
52
1
 
7
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
На горната снимка Рапонът гледа мрачно.Защото не е лесно да си Фюрер.Още повече като поне си чувал, какво се е случило на истинския ФЮРЕР.
51
0
 
16
 
! Отговори
маичин дом преди 12 години
Бате Боико и едно бебенце е по умно от теб защото ,като огладнее почва да реве като ,че ли му режат главата с ножовка и веднага се намира кои да му даде нещо да хапне...гьрците крадоха,крадоха ,когато им поискаха парите такьв вои нададоха ,че слисаните европеци им дадоха 150 милиарда и им опростиха още сто , а ти през цялото време се хвалеше колко сме стабилни и т.н.т..----ще видиш евро пари на куково лято ,аи сега оправяисе ,ама няма оправия да знаеш !
50
0
 
6
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Мале, мале..наште убавци връзват бюджета с парите от ЕС. Тежки дни идват за България. Тепърва ни чака оскъпяване на всякакви стоки. Защото държавата все отнякъде трябва да събере парите.
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми кой ги отвори тези в Брюксел,че българските заплати са ниски?Сега малко били?!Еми ти им викай да си ги намалят и ще им помагаш.а сега пискай защо ме порязаха....То това не е като филия с мас!!!!
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виновни са от Брюксел
47
2
 
7
 
! Отговори
дсб преди 12 години
Сега е момента да се откаже ,пари няма ,резерва го няма и от Брюксел не дават...то друг освен бати Ваньо няма да се хване ,ми дано тои да се сьгласи щото лошо.......
46
5
 
11
 
! Отговори
do 52 преди 12 години
Ако не бяхме станали член на ЕС, може би щяхме да сме по-добре, поне нямаше да се натискат да ни управляват всякакви ***.
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя както опука фискалния резерв така може да опука и парите на ЕЦБ и дори на Федералния резерв на САЩ и пак ще са му малко....Ами ако не бяхме станали член на ЕС ,майка ни жална тогава .
44
2
 
19
 
! Отговори
крадливата сврака преди 12 години
Правилното заглавие: "Парите от Брюксел, 3 пъти по-малко от колкото МИ трябват"Всичко се претака през фирмите Черепа за некачествен асфалт и мегаломански изгъзици, а хората изнемогват. но ще му дойде и на Боко реда да влезе в учебниците по история
43
1
 
13
 
! Отговори
ха преди 12 години
Е как да ви дадът пари хората бре Бочко,кът ва виждат,че ви на вързано куче хляб не може да дадете?
42
2
 
12
 
! Отговори
Няма да стане.... преди 12 години
Когато гьрци и испанци са били приети в ЕС принципа е бил ,,няма -няма,, наливат се пари в инфра и всякаква структура докато стане от европеиското по-европеиско и там се е крало имало е контрол ,но наи-вече са наляти милиарди от всеки един каменист скапан от всякьде остров в греке е направен неземен раиски кьт...а тука искат без пари да гоним ЕС-стандарт в тази ситуация освен от голтаци да излезем още по-голтаци друго нема да стане ,,пари нема деистваите,, еи така просто казано стоят в момента
41
4
 
14
 
! Отговори
Ne e werno! преди 12 години
поправка: Парите от Брюксел са 3 пъти по-малко от това, което искам да открадна!
40
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А акълът на премиера ни е 300 пъти по-малко, отколкото на нас ни трябва!
39
2
 
14
 
! Отговори
герберче преди 12 години
едно по едно започва да излиза на яве .вижда се на какво са способните нашите управляващи .Май излиза че са въздух под налягане и нищо друго .Няма какво да се очаква от едно управление оглавено то човек произлязъл от средите на мутрите .Просто човека си няма абер понятие за управление .От мутра може да произлезе само мутра .Просто си нямат сиво вещество ,а те решили държава да управляват .
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
приоритетите на правителството до 2020 г.....ахахаха
37
3
 
16
 
! Отговори
никола преди 12 години
А, като ти казваха че да си премиер не лъжица за твоята уста ти какво казваше/че да си кмет на София е много по тежко и сложно/ хайде сега чадо както каза Л.Пенев,за супата,но като я изсърбаш до края,щото няма балами вече да седнат на една маса с нарцис като теб.