Парите от Брюксел - три пъти по-малко, отколкото ни трябват

Борисов иска приоритети, за да получим финансиране
15 мар 2012 18:38,
99
Парите от Брюксел - три пъти по-малко, отколкото ни трябват
Здравеопазването щяло да се финансира от бюджета, смята Борисов. Снимка: архив, БТА

Парите, които ни трябват, са три пъти повече от това, което бихме могли да вземем от Брюксел.

Това казва премиерът Бойко Борисов по време на последното правителствено заседание, става ясно от публикуваната стенограма.

Той информира, че е проведено съвещание с няколко министерства за приоритетите на правителството до 2020 г., за да се види по кои европейски програми да се кандидатства. Целта е да защитим успешно парите, които ни трябват през следващите години, пред ЕК.

„За съжаление това, което ни трябва, е с три пъти повече от това, което засега се предлага от Брюксел. Така че ще предстоят тежки преговори и затова ние изтегляме всичко това по-рано, за да можем да защитим интереса на държавата по-рано. Сиреч, на масата в Брюксел да има нашите предложения и да можем да се борим за всеки един проект, защото само Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщението може да изхарчи, образно казано, всички пари“, обяснява премиерът.

Само на Министерството на околната среда и водите в т. нар. водоснабдяване и канализация и битовите отпадъци в страната му трябват най-малко 10 милиарда лева.

„Така че, доста тежка задача ни предстои, затова беше важно да намерим консенсус и съгласие между всички тези министри, за да може Томислав Дончев още от сега да направи своите заявки, а и всеки министър, когато отива в Брюксел да знае и другите проекти, които са жизнено важни за страната, за да не тегли само чергата към своето министерство, а комплексно да приоритизираме важните за страната неща“, обяснява още Борисов.

Той добавя, че е включено електронното правителство, енергийната ефективност и образованието.

„Съжалявам, че здравеопазването никъде не го е имало“, вметва здравният министър Стефан Константинов, който все още не е ясно дали ще запази поста си.

„За здравеопазването имаме достатъчно пари от вътрешния бюджет и така или иначе се работи в тази посока“, отрязва го Борисов и добавя:

„Разбира се, ние не сме изключили здравеопазването, но сравнително по-малко пари там бихме могли да вземем от Брюксел. Тук, да речем, само един жп проект или софийското метро – разширението на трети метродиаметър, са огромни пари и, разбира се, това, което сме обещали на Северна България – да се борим докрай за АМ „Хемус“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
8
 
! Отговори
do 39 преди 12 години
И какво искаш да кажеш, статията е друга като имаш болка да си изливаш, ходи на психоаналитици и си реви!
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хайде,Бочко,време е да си ходиш..и не се връщай повече!!
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЧЕТИРИ ПАРТИИ ОТ ПЕС ИСКАТ ОБЯСНЕНИЕ ПО СКАНДАЛА ХОХЕГЕР МОНИКАЧетири леви партии, членуващи в ПЕС, искат обяснение от президента на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев относно скандала с австрийския лобист Хохегер, който е бил в договорни отношения с правителството, оглавявано от бившия премиер, твърди Земя.В момента в Австрия тече проверка дали част от парите по договора с предишното правителство не са давани като подкуп на висши австрийски политици. Междувременно жената, която живее с бившия премиер на семейни начала Моника Йосифова, даде пресконференция, на която призна, че има договори с Хохегер
33
3
 
17
 
! Отговори
СРС преди 12 години
От статията разбрах само,че Б.Б. иска да открадне възможно повече пари от ЕК с помоща на Софийска община!
32
3
 
5
 
! Отговори
еФтина ракия преди 12 години
Как сте лигльовци? Няма ли да пиете по ракиика от еФтината, а? Манете политиката-не е за вас.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега.. как ша връзваме бюджета?
30
1
 
12
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
Здравеопазването щяло да се финансира от бюджета...................т.е. от нашите данъци и осигуровки
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно на база на какво реши, че му трябват 3 пъти повече пари, със сигурност не е на готови проекти или такива, които се разработват в момента, защото ако беше така, то тези проекти щяха да се действат и в момента, ама уви няма да успеем да усвоим и отпуснатите сега пари. А сега, кой би ти отпуснал 300 лв, след като ти е дал преди това 100, за да ги инвестираш, а ти си успял да усвоиш 70,защо да блокира още повече пари, ако си усвоиш всичките пари, ще ти се отпуснат още,но до тогава си мълчи
28
3
 
11
 
! Отговори
se преди 12 години
Прочетете днешните анализи във вестник със заглавието на тази агенция и ще видите обратната страна на слънцето ББ.Положението никак не е розово.
27
4
 
1
 
! Отговори
Raytchev преди 12 години
Е така е -щом не искаш да даваш пари за гърците ,и на тебе няма да дават !не може така - сиренцето без пари !
26
2
 
8
 
! Отговори
22 преди 12 години
до 22 Бай Кольо, ами те са от една партия, бе братче. Как да я забрани, като са от едни театър.Няма начин. Стига да има наивници да им се вхащат на лъжите и игрите.
25
3
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Цар Тиква е гол. Некадърен да се справи с нито един проблем на държавата.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е че пачките от магистралите не стигат ли?
23
0
 
16
 
! Отговори
СМАХОН ДЯНКОВ преди 12 години
От здравеопазването крадем много яко. Какво ще отваряме очите на европейците къде и какво крадем.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През цялата история на България "политиците" се домогват до властта само с една цел - да одерат народа както никой не го е драл. Кожите са свалени, чувалите изтупани, пари вече няма... Бат Бойко, не са виновни предишните, защото ти си част от тях! Време е да наложиш данъка "дишхакъ"! А може и за ековъздуха дето го дишаме да помислиш! Лепни му един данък!
21
16
 
0
 
! Отговори
мрънкача преди 12 години
Мрънкате, което значи, че всичко е добре.
20
19
 
5
 
! Отговори
БАЙ КОЛЮ преди 12 години
ЕЙ...ДНЕС БГ....Я ПОКАЖЕТЕ СТАНИШЕВ ...КВО ГО КРИЕТЕ ТОЯ КРАДЕЦ...И ОНАЯ ...КРАДЛИВАТА ..ДЕТО ЖИВЕЕ С НЕГО ,ЗА ДА МОЖЕ СЕРГЕЙ ДА МИНАВА ЗА МЪЖ.ПОКАЖЕТЕ И НЕЯ...ДА Я ВИДИМ И НЕЯ--КРАДЛАТА.ВСИЧКО В ТАЗИ ПАРТИЯ Е МАФИЯ,МАФИЯ И ПАК МАФИЯ.СЕГА Е МОМЕНТА БОЙКО БОРИСОВ ДА ЗАБРАНИ ТАЯ МАФИОТСКА КОТЕРИЯ БСП.
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ, като не може да се справи с управлението и високите цени на всичко ни набутва скандали. К'во ме е еня мен това, нима австрийския народ го е еня. ТУК цените хвърчат нагоре и за прах в очите , скандали. Не ме интересуват. Искам нормални цени, нормален живот, нормални хора около мен. БАСТА.
18
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДНЕС .БГ Е МАНИПУЛАТИВЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ САЙТ.НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА ГО ПОСЕТЯ.
17
1
 
13
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
...///Парите от Брюксел - три пъти по-малко, отколкото ни трябват ///.................за разлика от парите които вмасяме те са три пъти повече отколкото трябва да даваме