Росица Велкова била експерт на ГЕРБ

Не била нито учредител, нито член на партията
15 мар 2012 17:30,
162
Росица Велкова била експерт на ГЕРБ
ГЕРБ се разграничи от Росица Велкова. Снимка: Impact Press Group

Росица Велкова не е била учредител, нито член на партия ГЕРБ, съобщиха от партийната централа.

Името на Велкова беше замесено в скандала с австрийския лобист Петер Хохегер, след като стана ясно, че е била управител на фирмата "Хохегер БГ" от месец ноември 2008 година до лятото на 2009 г.

Според публикации в медиите Велкова е учредител на ГЕРБ и е един от авторите на управленската програма на партията. Различни медии я определят като координатор на IT екипа на ГЕРБ, който е подготвил стратегията на партията за информационни и комуникационни технологии преди парламентарните избори.

В тази връзка от партийната централа уточняват, че през 2008 г. тя е участвала като един от експертите в Експертната комисия по информационни технологии към ПП ГЕРБ.

В рамките на комисията всеки един участник е имал възможност да дава становища и препоръки за развитието на сектор информационни технологии като цяло, се посочва още в съобщението на ГЕРБ.

Още по темата

Управляващите вече обявиха, че искат анкетна комисия в парламента, която да провери фактите, изнесени в рамките на скандала в Австрия.

Двойката Станишев-Янова беше намесена в скандала около разследвания в Австрия лобист Петер Хохегер. През 2008 година неговата PR агенция получила поръчка от кабинета на тройната коалиция да проведе кампания за „лъскане имиджа” на България.

Според австрийския вестник „Ди Пресе” част от парите, получени от българското правителство, са отишли в джоба на австрийския вътрешен министър. Друга част се е върнала в PR агенцията на Моника Янова.

Вчера на специална пресконференция тя отрече участието си в незаконна схема и заяви, че е работила за имиджа на България. PR експертът обяви, че няма какво да крие и ще предостави на депутатите договорите, които замесиха името й в лобисткия скандал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на цветанов мерника му много крив, едно целеше, друго нацелиама като така и не се научи да си държи езика зад зъбите, хак му е
113
0
 
10
 
! Отговори
Ал Бънджи преди 12 години
Бо, не разбираш значи? Моника Янова има договори и документи за какво е употребила парите, платила е и данък, А цецовото Роси твърди че не е взела и не помни никого. Защо ли така, а? Ми щото си ги е мушнала в джоба и е изприпкала да делка с гаджето си. Е как да помни, тя и него не помни вече. Тук хората коментират, нещо по телевизията да си видял? Няма и да видиш, Цецо им е стъпил на шията отдавна. Обаче като мяташе кал го отразиха, смеят ли да пропуснат. Цецооо, парите, кога?
112
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Швейцарски експерт опитва нов вид шоколад:-мммм, вкусно! Швейцарски е нали?-Не, български е, от Своге.- м, да се *** в експерта..
111
0
 
15
 
! Отговори
Резил бе Цецкооо преди 12 години
Интересно е че въпросната Велкова учудено заяви - "Кой е Цветан Цветанов?"Ако тя не може да си спомни мъжете минали през леглото и то значи или тя е голяма състезателка или Цветанов много се е изложил:)
110
1
 
15
 
! Отговори
препис от Чочко преди 12 години
"Абе, да не се окаже, че не жената до Станишев, а тази до Цветанов е взела парите без да свърши работа. Това е толкова типично за Цецко да атакува преди да му излезе някоя кирлива риза. То не бяха лекари, съдии а сега се принизи и да напада жени. Жалък си Цецкооооо ама много. Първо тъщата а сега и гаджето си ли ще накиснеш за да останеш чист? Само че на Велкова това може и да не и хареса:)"
109
4
 
4
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Дзвер,Въпросът беше риторичен.Не ми стана ясно как изведнъж цялото внимание се насочва към човек, който в сравнение с другите учасници в схемата е взел мизерни пари, а станишката и жена му ни лук яли ни лук мирисъли. пп. Болиме к**а за ГЕРБ просто си искам парите обратно.
108
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво стана сега? Докато се мъчеха да раздухват скандала, се оказа, че и ГЕРБ са здраво замесени в него, заедно с БСП. Тая росната Росица уж не била основателка на ГЕРБ..... че то и Мониката не е основателка на БСП, какво общо има основателството с облажаването? Гаф след гаф, но какво друго да се очаква, след като в ГЕРБ е пълно с 'експерти', масово надовлекли се от БСП, ДПС и НДСВ (а някои ръководни кадри направо идат от БКП - Цвъцко и Цецка например).
107
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бе стане ли напечено около някой техен, и тутакси се разграничават от него, не си държат на хората изобщо, само ги използват докогато може, после - на бунището
106
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБИЙКИ И ГЕРБЕРАСИ -ВСИЧКИ НА ГЕЙПАРАДА ! Четвъртък, 15 Март 2012, 18:34:52ВЕЛКОВА НЕ БИЛА ГЕРБИЙКА , НО И МОНИКА НЕ И ОТ БСП , ТОГАВА К"ВО ПРА"М ЦЕЦО ! КАКВА Е РАЗЛИКАТА !ПАК ЗАСРАХТЕ РЕНОМЕТО НА БЪЛГАРИЯ , КАКТО ГО ПРАВИХТЕ , ГА БЯХТЕ ОПОЗИЦИЯ , А ЖЕНКА ТИ РАБОТЕШЕ НЕОБЕЗПОКОЯВАНО В ДАНС , А ЦВЕТЕЛИНА ПРИБИРАШЕ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ПАРИ , КАКТО СЕГА КТБ.
105
0
 
9
 
! Отговори
brie преди 12 години
експерт е, как да не е експерт! питай цецо
104
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички супер "успешни" бизнес дами (Моника, преди това Корнелия): Не си губете "ресурса" по медиите да заплашвате Миро със съд! Не забравяйте, че той е ловец по душа. И по всяко време може да Ви удари по една ***. Защо трябва да си го искате чрез съда?Защо мисля така - ами Корнелия обеща, а няма резултат от осъждането...Какво е станало в същност? Ще се заплашваме или ще ядем патката?
103
0
 
13
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Виж какво Бо.Не съм Цвъко, та да плещя наляво и надясно чуто-недочуто.Нали има Сметна палата, НАП и даже БОРКОР.Те могат да стигнат до дъното на всичко.Но ти давам жокер как "бачкат" от три години службите(е тая е от скоро):БОРКОР все още не функционира, но за сметка на това служителите в звеното за борба с корупцията и организираната престъпност са получавали двойни заплати през 2011 година, сочи отчетът на изпълнението на бюджета на Министерския съвет. За почти една година работа в структурата са назначени едва 11 от планираните 144 души, но средно през 2011-та щатът на БОРКОР е бил от 7 души. Тези служители са получили основни заплати за общо 101 000 лева, но към тях са взели бонуси, хонорари и пари по граждански договори за още 103 000 лева. От сметката става ясно, че за всеки борец с корупцията в Министерския съвет данъкоплатците дават средно по 29 000 лева годишно или 2400 лева месечна заплата.
102
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
146Тоя пък!? Дори проценти раздели:) Ти да не си им бил счетоводителя:) ГЕРБ отново с автогол! Оплюха едни, а те се оказаха същите!
101
2
 
4
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Дзвер според теб коя е получила повече
100
1
 
3
 
! Отговори
Бо преди 12 години
142ХАХАХАОсновата са парите брат или сестро нашите пари това боли наистинаИ питам защо се хващате за 15 % а забравяте за остамалите 85 %
99
0
 
8
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Бо, казвам, че и двете са били на едно място и са делкали парите.Моника излезе и каза даже и числа.Обаче герберката мълча като мутра на разпит.И в интервютата направо се опите да излъже.Ясно е, че парите на лобиста са давами и на двете.
98
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес отново лош ден за ГЕРБ! Доклад унищожителен за полицейско насилие от Европа, сега и тази герберка:) Лошо! Пак ще трябва да пият много малидол то ГЕРБ, които се определят като съвестта на нацията, а ги виждаме всеки ден, че са просто едни крадци и лъжци! Дори тройката може да им завиди!
97
0
 
16
 
! Отговори
УСИН преди 12 години
Тя не е член на ГЕРБ,колкото Ц.Цачева,Ц.Цветанов,Бойко Борисов не са били членове на БКП.Три години вече от както царува Бойко и ГЕРБ,не чух и не видях гербер да си признае че краде,лъже, и че е бил член на партий управлявали в миналото,/най-честните,най-чистите,най-непокварените,това са герберите и техните фенове/,по честна от тях е само Дева Мария,но не знам все пак като е родила по какъв начин е заченала/само Йоан Златоуст знае/.И аз като герберите не помня,да не ми се е яло и пило.
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
136Боли ли Бо!?:)))) Боли значи като хванаха отново гербер в основата:)))
95
2
 
1
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Ей, Дзвер,Дай ми и на мен и аз ще си платя данъците нама проблем, а как от толкова ПР агенции баш нея избраха, а колкото до другото ГАРВАН ГАРВАНОВО ОКО НЕ ВАДИ. А Станишката няма защо да взима той си е направил достатъчно за 8 год.