Катар преля чашата за Трайков. Борисов останал единствен фен на Константинов

Зам.-министър Делян Добрев поема икономическото ведомство
Обновена: 16 мар 2012 14:42 | 16 мар 2012 08:55,
358
Катар преля чашата за Трайков. Борисов останал единствен фен на Константинов
Борисов бесен на Трайков заради Катар. Снимка: архив, БТА

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев ще седне на стола на подалия оставка Трайчо Трайков. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред БНТ по повод смените в кабинета. Вчера той прие и оставката на здравния министър Стефан Константинов.

Борисов мотивира изненадващата смяна на Трайков с бавното темпо, с което работил. Но чашата преляла с проваления бизнес форум в Катар.

"Много неща започнахме да правим с Трайчо Трайков. Вече три години все още сме само започнали. Ако трябва да сравним енергетиката в предишното правителство и сега, разлика няма. По много теми в икономиката изостанаха“, заяви Борисов.

По думите му темпото, с което работи правителството на ГЕРБ, е за един мандат да се направят повече неща, отколкото другите за 2-3 мандата. Борисов беше категоричен, че е нямал разногласия с Трайков по важни проекти, както за АЕЦ „“Белене“, така и за отнемането на лиценза на „Лукойл“.

Има капка, която прелива и  това е икономическият форум в Катар, обясни обаче Борисов.

Посещението било брилянтно организирано от външно министерство. Николай Младенов направил абсолютно всичко в дипломацията и се справил прекрасно.

Дойдоха ни на крака в хотела, на форума. Привлякохме специалисти в инфраструктурата, за инвестиции от 100 милиона евро”, подчерта Борисов.

„Защо трябваше да има откриване в 10.00 часа, как ще накараш арабите да дойдат толкова рано, когато началникът им го няма“, възропта обаче премиерът. 

"В същото това време, в което Ники Младенов се печеше на бавен огън, защото започнаха да ми се обаждат от София, а аз 45 минути след този икономически форум, който в кавички бяха започнали в 10.00 часа, при положение, че след 45 минути ми започва срещата с емира. Изключителна глупост. Не трябваше да има сутринта обявен такъв форум. И цял ден медиите в България се упражняваха върху нас. Защо?

И най-вече като тръгнах за емира, погледнах, гледам си го, Трайков се пече на плажа. В това време Ники Младенов идва и казва "няма хора, не е организирано, не става". Тази капчица ми преля чашата", обясни Борисов.

По думите му независимо, че Делян Добрев е млад, на 33 години, той щял да се справи много по-добре. Структурни промени в МИЕТ нямало да се справят.

Относно оставката на здравния министър Борисов заяви, че я е приел трудно, защото Константинов бил честен човек.

Още по темата
„Има добри идеи, но той не разбра, че институциите са тези, които превръщат идеите в реалност. Само аз съм му фен, скара се с всички“, каза още Борисов. Константинов влязъл в конфликт с половината министри, заместниците му, НЗОК, а  „депутатите не искали да го чуят“.

Борисов бил му обяснил, че е закъснял с намаляването на цените на лекарствата.

„Защо сега, когато ти пари под краката, за милиони намали цените, а не преди една година. И ме излагаш мен да обяснявам аз за лекарствата. Откъде да знам аз колко струва аналгина“, обясни Борисов какво е казал на подалия оставка Константинов. 

За негов наследник премиерът избирал между два варианта. На въпрос дали това са шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова или на здравната – Десислава Атанасова, премиерът отговори: „И двете са много добри“.

Борисов щял да види къде ще се създаде по-малко вакуум.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
13
 
6
 
! Отговори
крадците преди 12 години
Прав си 224,много е трудно да водиш борба с безскруполни,нагли,лъжливи и подмолни опоненти.БСП,ДПС,НДСВ,СДС,ДСБ-икономически групировки с огромен потенциал,много пари и апарат който е в състояние да съботира всеки който не е с тях.Тази ожесточена атака срещу ББ е борба за пари.Тези хора не ги интересува нищо друго.От всяко действие или бездействие на правителството те правят съмнителни компромати,принципа-една лъжа като се повтори 100 пъти става истина-е основата на тактиката им.Лошо ни чака...
196
4
 
25
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
Боко,виновник за провала в Катар не е Трайков,а Младенов-лизача на всички времена.Мисля,че е време и ти да си хванеш пътя ида отидеш да слугуваш на господарите си от СИК(те вече се завърнаха у нас).
195
5
 
32
 
! Отговори
тиквата на тиквата преди 12 години
Искаме тиквата на тиквата!
194
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 224-спрете да коментирате неща от които абер си нямате"два самолета на държавни разноски"бе ***,освен министрите никой не е пътувал безплатно,бизнесмените са платили по 1200евро за път.Пише го ама кой да чете
193
6
 
37
 
! Отговори
смачкан вид преди 12 години
Гледах последното телевизионно интервю с пожарникаря. На тази пресконференция пожарникарят имаше много смачкан вид. Позата на тялото му беше силно напрегната, главата му се движеше без ориентир, носът му беше клюмнал. В погледа му липсваше блясък, погледът му бягаше от камерите, движенията на ръцете му бяха неуверени и неконтролирани, дори трепереха, дишането му беше нервно и повърхностно, кожата му беше бледа, суха и опъната, мускулите на лицето му произвеждаха тикове. Гласът му беше силно подтиснат и глух, гласа му издаваше страх и в него липсваше типичната за пожарникаря доза наглост, мисълта му зацикляше, фразите му бяха без субстанция, не намираше подходящи думи и затова ненужно повтаряше думи, изреченията му бяха дълги, неразбираеми, без завършващ край. Държеше се точно както един грохнал човечец, всеки момент готов да абдикира и да сдаде фронта. Той изглеждаше като пребито от съдбата куче.
192
6
 
38
 
! Отговори
ГЕОРГИ преди 12 години
ГЕРБ ПОГРЕБА БЪЛГАРИЯ
191
6
 
23
 
! Отговори
did преди 12 години
БорисOFF - Помни че си смъртен!
190
1
 
6
 
! Отговори
любо преди 12 години
после в 10 4аса почивка за цигара 15 мин всички почиваха по 30 аз пуша по 2 котии цигари на ден е тогава аз работих после почивка обедна от 12-13 аз почивах 20 мин и пак работих колегата срещу мен правеше по 150 бр. на ден аз правех по 500-550 бр. слагах един амортисйор на колелото и го завивах така че пич в бг всеки се скатава и мрънка разбира6 ли аз работя от 15 годишен Българин съм и съм ходил и на училище за това сега си пия кафе в къщи
189
3
 
1
 
! Отговори
Любо до 231 преди 12 години
Работя на св. практика в цяла Европа А ти явно имаш време за кафе и да четеш ТУК понеже коментираш И ГО ПРАВИШ ЯВНО и съм написал повечето в случая явно ти си на работа Ще ти дам *** пример Хванах се в една фирма бях на 24 год сега съм на 30 за колела сглобяват се - бях закъсал за пари Отидох 1 ден и ми казаха на бройка се работи тук за бр. 0,10 ст. Всички отивахме с автобус почвахме в 8 всички пиеха кафе до 9 аз работех и се чудех нали сме на бройка ???
188
5
 
6
 
! Отговори
11111 преди 12 години
до 234 - не съм слагал минуси на постинга ви, но подобни приказки за Пиночет и неговите методи вече ги преживяхме през 45 - те години, благодаря за подобни предложения, все пак предпочитам ББ пред станишковци и компания, твърде много ми дойдоха техните 16 години управлени през последните 20, а преди това станишко - баща, също ползуваше методите на Пиночет макар и в по-намален размер - все пак Бг е само 8 млн не е като Чили
187
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 12 години
Отнася се за 232
186
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 12 години
Чувал ли си за двамата братя от Солун ?
185
4
 
9
 
! Отговори
работещ преди 12 години
В момента, на постинг 216 имам 3 минуса и 9 плюса. Тези, които сте ми писали минуси, кажете ми защо. Не е ли вярно написаното от мен? Делянчо ли е почтен, работлив, опитен и кадърен, или бат ви Бойко, или пък друг някой от ГЕРБ? Кой точно? И не са ли до един комунисти или деца на такива - комунисти по наследство? А друг начин за борба с комунистите, особено тези с фуражките, които преобладават в ГЕРБ, открит ли е, освен методите на Пиночет или на Александър Цанков, или пък на Ляпчев?
184
2
 
18
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Това което постигна при посещението си в емирството Катар,гения на човешката еволюция г- н Борисов е следното .Обещани евентуално 100 мил евро за три сектора в нашата икономика ,до два месеца най вероятно,ще се подпише договор ако не ни мине черна котка път и ако баба Ванга е казала.Баба Ванга играе съществена роля в нашето общество.За сравнение,шейха на Манчестер Сити налива в клуба 200мил паунда годишно без" евентуално" .
183
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Golqma e mafiqta w tazi skapana dyrjawa. Mafiata e po-golqma ot predstawite ni za neq. Wsek kojto po nqkakyw na4in se protiwopostawq6e na monopolskite idei si otide. Za6to si trygna zdrawniq? Za6toto tqbwa6e da oprawi ka6a za EDNA sedmica? Ka6a koqto e byrkana 20 godini!!! A w Katar kakwo tolkowa e stanalo? Ni6to stra6no! Prosto za takyw mizeren gaf ne si otiwat ministri. Mutrenska ni e dyrjawata i winagi e bila takawa. Edno wreme ima6e agenti. Sega sa mutri.
182
0
 
4
 
! Отговори
работещ преди 12 години
228, с какво точно се занимаваш, ако не е тайна, та така си се трогнал да ни четеш трудов морал? Питам, защото аз, като работещ, нямам нито време, нито възможност да пия сутрешно кафе и да преглеждам Днес бг.
181
1
 
9
 
! Отговори
До 220 преди 12 години
Ами защото тая Агенция за малки и средни предпр. й разказаха играха с назначена от Младенов парашутистка , а както е добре известно при ГЕРБ, въпроса не е шефката да е професионалист, а да е вярна на каузата...Тая парашутистка, както повечето жени на ръководни постове действа според симпатии , а не според резултати- колкото и да оправдават сега Младенов, издънката е и негова
180
1
 
7
 
! Отговори
Go преди 12 години
Тия не разбраха ли, че катарците са объркали България с Барселона? Все с "Б", ама пустата му арабска неграмотност.
179
5
 
9
 
! Отговори
Любо преди 12 години
Почнах да преглеждам Днес бг Със сутрешното си кафе За да се разнообразявам установих че почвам да се дразня на повечето ви коментари Мисля че повечето сте супер мързеливи и че си търсите все някой виновен за положението в което се намирате Вижте сега организирайте се и хванете та изкарайте някои лев идва лято Море поспортувайте малко Разнообразете се щото и господ няма да ви помогне един ден Мислете малко по оптимистично и стига сте хленчили Бащите ви няма да са министри че да ви оправят !!!!!!
178
3
 
11
 
! Отговори
БОЖКЕЕЕЕ преди 12 години
Божке, снощи си легнах с мисълта, че имаме Министър на икономиката и Министър на здравето, то кво стана като станах тази сутрин? Оня човек от Банки ги отвял докато спя! Какъв удар ми нанесе Класикът на държавното управление. Ми ся. Кво праим. Не смея вече да заспя!