Борисов да каже за мотивите!

Всички ходихме на плаж в Катар, изтъкна Трайчо Трайков
Обновена: 17 мар 2012 13:20 | 17 мар 2012 11:10,
303
Борисов да каже за мотивите!
Не си тръгвам разочарован, всички ходихме на плаж, рече Трайков. Снимка: архив, БТА

Мотивите за оставката на икономическия министър не са лични. Това обясни пред bTV самият Трайчо Траков.

„Ще се постарая да бъда максимално откровен и коректен,” каза Трайков и уточни, че е подал оставката си в петък на обяд, като не е посочвал мотиви, защото му е била поискана. По думите му премиерът Бойко Борисов е този, който трябва да даде каже какви са мотивите.
 
„Личните интереси са едно, но ако имаш кауза, която те прави политик, ако искаш да бъдеш български държавник, личното трябва да остане на заден план,” заяви министърът в оставка.
 
По думите на Трайчо Трайков по време на полета от Катар не е ставало дума за неговата оставка. Когато делегацията кацнала в София, вицепремиерът Цветан Цветанов го уведомил, че има политическо решение тя да му бъде поискана.
 
Премиерът казал впоследствие в разговор с Трайков, че нещата така му били представени, че отговорността за провала в Катар била изцяло на икономическия министър.
 
„Бях шокиран от изказването, че Министерството на икономиката не си е свършило работата,” заяви Трайчо Трайков.
 
Той добави, че външният министър Николай Младенов отказал помощ от икономическото министерство за организацията на проваления бизнес форум в Катар. Гафът бе представен като формалния повод за освобождаването на министъра.
 
Трайков обясни, че бил против организирането на този бизнес-форум, защото Катар е малка държава, бизнесът централизиран и няма нужда да се среща на подобни форуми, но Външно министерство поело организацията и отказало помощ.
 
„Когато видях какво се случва на този форум писах на Младенов, не ми е минало през ума да се оплача на премиера, ” сподели Трайков - „Виждам, че не съм го направил аз, а го е направил той. Винаги съм го смятал за приятел и единомишленик, защото имаме общи виждания по политическата ориентация за ролята на България.”
Трайков коментира и изказването на Бойко Борисов, че бил на плажа, докато форумът се провалял.
 
„За разлика от другите, аз имам 120 свидели къде съм бил - на форума,” заяви ексминистърът и добави, че досега никога не е имал такъв провал. „На плаж ходихме всички в почивката, в това не виждам нищо лошо - аз имам най-натоварената програма”, допълни той. 
 
Делян Добрев ще бъде добър икономически министър, заяви Трайчо Трайков, който призна, че е научил за назначението му от медиите и го насърчил да приеме предложението.
 
„Няма начин да не се греши – свръхчовеци няма. Опитът да се представяш за безгрешен е комичен и абсурден,” каза още Трайков. „Допускал съм грешки, но не и такива, които да са наранили обществения интерес.”
 
„Не си тръгвам разочарован, но бих искал нещата да могат да се случват по-лесно в политиката и управлението на страната,” категоричен беше Трайчо Трайков.
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
15
 
! Отговори
arhar преди 12 години
На 25.05.2010 г. шефът на ЦРУ идва у нас и се среща с Б.Б. На 25.05.2011 г. изтича първата секретна грама за Б.Б. от Уикилийкс , където той е представен в неособено приятна светлина .Случайни ли са двете събития , т.е. независими едно от друго ли са или второто събитие е следствие от първото ?Ако двете събития не са случайни , то тогава дали Б.Б. не е поел някакви ангажименти , които не е изпълнил ? Ако последното е вярно, то тогава кой кого е предал ?На 21.05.2010 г. Гоце изпълни ли някаква задкулисна ' мисия ' на ДъСъ ?Б.Б. си е в много добри отношения с Гоце и Запалката и гравитиращите около тях олигарси , независимо от приказките , които изприказва в публичното пространство , че били опоненти и т.н .Въздържам се все още да задавам сериозни въпроси за Стоил Славов и Ал. Тасев !
5
1
 
71
 
! Отговори
Име преди 12 години
Гледах интервюто, един от малкото искрени министри... Онзи Делян Добрев ще бъде само пешка и ще слуша и изпълнява без мнение!
4
1
 
46
 
! Отговори
боху преди 12 години
Пълното безхаберие и некадърност на правителството не може да се покрие с политическото решение за две оставки ,некадърността си остава и след тях ,добре е да се разкарат по-бързо сами ,и без тва им е ред и им се пада вече
3
0
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
евала на простаците ББ и ЦЦ, имаше един по-умен от тях и го разкараха, е това е бай *** много по-лесно е да премахнеш някой ПО от теб от колкото да го догониш...
2
1
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
100 % Николай Младенов е виновен . Той и син на генерал от ДС и е свикнал да си вее м***дете и друг да му е виновен... И по комунистически на Трайков му скроиха шапка! Май няма да гласувам за ГЕРБ на следващите избори...
1
6
 
74
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Няма...мотиви,Трайчо;просто пречиш на Боко,да си...разиграва дръгливата...***,дето минаваза...жребец.