Кунева: Не чакам плячка!

Бившият еврокомисар все още не казва дали ще прави партия
17 мар 2012 13:50,
149
Кунева: Не чакам плячка!
Меглена Кунева Снимка: БТА

Властта не е самоцел. Не може политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Тава каза Меглена Кунева пред  Дарик радио във връзка със сдружението й „България на гражданите", за което в последните дни се появиха предположения, че ще прерасне в партия.

„Не чакам плячка, не чакам правителството изведнъж да се срути и някой да ме инженерства и да ме постави в политическа ситуация. Страшно сериозно ми е това, което върша и няма да го направя, без да съм убедена какво очакват хората от мен и аз мога ли да го изпълня. За мен това не е механика" , смята тя.
 
"Не може един политик да работи само и единствено с цел да остане във властта. Трябва да автентичен и ако я нямаш тази власт", коментира Кунева.
 
„Тогава, когато има достатъчна степен на насищане, на конкретност, на хора, на последователност на целите и много хора, които да вярват в тези цели, аз ще го обявя", допълни Меглена Кунева. 
 
Попитана дали ще направи партия, ако участва в изборите, тя отговори: „Ако искам да участвам в изборите, това е начинът, по който може да се случи. Дали ще поискам да участвам, зависи от това какви хора, с какви идеи искат да бъдат представени от мен, дали можем да направим екип заедно и какви са принципите и целите на една такава политическа партия". 
 
На въпрос добре или зле управлява ГЕРБ, Меглена Кунева бе категорична, че „ГЕРБ не управлява, ние се люшкаме в морето". Какво се случва в здравеопазването, земеделието, образованието, публичната администрация, с парите на държавата, какви са плановете за икономическо и финансово спасение на държавата, попита тя.
 
„За чест на г-н Станишев ще кажа, че в нито един момент, в който аз бях комисар, не съм получавала политически поръчки от София, нито да громя опозицията, нито да подкрепям нечестно правителството", допълни бившият еврокомисар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
15,тя е единствената , която може да да премахне монополът на ДСП.Останалото си е проблем на....коментиращита
35
2
 
2
 
! Отговори
lancelot преди 12 години
До къде стигнахме ... тази да се хвали, че не била получавала поръчки от Станишев ... Смятайте колко е зле работата , щом да си съвестен е нещо ненормално и пораждащо хвалба.
34
3
 
5
 
! Отговори
Баце преди 12 години
Ако сложат на детектора на лъжата мъжката част минала през нашият парламент и част от европарламента в това число и Барозу със следните въпроси . Имали ли сте секс с М.Кунева ? Предлагали ли сте и пари за сключване на неизгодни договори ощетяващи България ? Публична таина е че с Кунева не са били само хора от Атака и то защо не са имали взаимоотношения . Ако трябва да сравним по броика чурките на които е сядала и дърветата в Борисовата градина то дърветата може и да са по-малко. Гнус ме е от нея
33
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 30.Дадох ви плюс , защото мисля същото.И браво за коментара ви.
32
2
 
9
 
! Отговори
маймунева преди 12 години
Не чакам плячка,а лапачка!
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая само се ослушва за спонсор.Тъй го усещам.
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От днес нататък партиите нямат власт! И Кунева, и Бойко, и Станишев са вън от политиката! Вече народът управлява България! УРА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пръмова опитай бе булка,пък може да навиеш някой!
28
3
 
16
 
! Отговори
асд преди 12 години
Не, не чакаш плячка, за народа го правиш, всички вие последните 22 години работите науморно в името на народа. Затова никога не сте си позволявали да посегнете на парите на народа, затова стандарта ви на живот е средностатистическия за България. Някой по-умен го беше казал много добре, в България най-печелившия бизнес е политиката. Знам, че няма да стане, но как си мечтая народа да превърти един ден. И да почне наред, леви, десни и центристи, всиките комунистически отрочета.
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех и Пръмовица да ме поязди и тя!!Ето защо тази жена нетрябва да бъде издигана !Тя е ренегат !При това във всяко едно отношение!Предател по рождение !Дете на осъдени от комунистите ,което се жени за виш комунист за да получи облага в живота!Назначена от Бай Сакса ,когото по късно предаде и изостави!За аецо няма да пиша други и без това се упражняват!
26
2
 
3
 
! Отговори
.... преди 12 години
Ами какво са моташ като искаш и какво чакаш... ДЕЙСТВАЙ ако ще правиш нещо !!! Тези неща не стават за 3 месеца преди изборите ... Сега е момента даже може би вече е късно !
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кункова, ми що да не си направиш партийка в Абсурдистан. Каквато си абсурдна като персонаж в политиката, такъв ще ти е и електоратът-абсурдно хвърчащ някъде из свой си свят.Баси цирка в тази държава..... За министър на икономиката хванаха някакъв отглеждал зайци и който не знае къде се намира, тая овца пък даже не ми се коментира...от решението й за АЕЦ докато беше еврокомисар да си свалим гащите за 3-ти и 4-ти реактор пред европейците. Добре дошли в Абсурдистан!
24
4
 
20
 
! Отговори
маймунева преди 12 години
Тази защо е показвате,тя нищо не е направила за българите.Кой ви плати да я рекламирате?Всъщност знам Данчо Ментата.
23
4
 
32
 
! Отговори
чета коментарите :) преди 12 години
Най - после се появи ОБЕДИНИТЕЛ на нацията!!Тази мухла успя да обедини целия български народ ... срещу себе си!
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пиши на български ''леш '' е *** мършояд
21
3
 
19
 
! Отговори
akud преди 12 години
:))) кунефа не лъжи а и не се издавай сама. ти наистина си лешояд
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей голяма наглост няма отърване от комунистите
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Не чакам плячка!" Oo, в момента когато започнат да използват такива цветущи изрази във формалните си изказвания, вече са ми ясни, циркаджиите. Още един калпав политик се роди.
18
2
 
22
 
! Отговори
"СКАЧА" преди 12 години
Кунева СКАЧА ,от партия на партия ,....ДО КОГА ЩЕ НИ ЛЪЖЕ ,НАЛИ СЕ ДОКАЗА ......КОЛКО МОЖЕ?
17
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
насрала гащите и пак се бута за власт като Гоце сирищника