Двама министри на по 33 се кълнат в НС

Делян Добрев и Десислава Атанасова сядат в министерски кресла
Обновена: 21 мар 2012 10:08 | 21 мар 2012 07:09,
176
Двама министри на по 33 се кълнат в НС
Делян Добрев и Десислава Атанасова ще са новите министри в кабинета. Снимка: Булфото

Промените в правителството ще бъдат представени днес пред Народното събрание. Двама нови министри ще влязат в кабинета. Делян Добрев ще смени подалия оставка миналата седмица министър на икономиката , енергетиката и туризма Трайчо Трайков, а Десислава Атанасова поема здравното министерство на мястото на Стефан Константинов.

До момента Добрев беше заместник на Трайков в икономическото ведомство. Атанасова пък беше шефка на здравната комисия в парламента.

И двамата са на по 33 години. За Борисов обаче младостта само им помага. „Ако министрите са стари, ще са от ДС, а моите са завършили във Франция, Англия, Германия. Те са с по две-три висши образования. Момчета и момичета, които си разбират от работата", обясни премиерът.

Според него Атанасова може да влезе с летящ старт, а Добрев се бил доказал като професионалист в най-горещите точки, където самият Борисов го е пращал - при протестиращите миньори и при отчаяните хора в наводнените райони.

Самата Атанасова се определи като „тежката артилерия на ГЕРБ“ и се закани до месец хората да усетят по джоба си спада в цените на лекарствата. Добре пък обеща да даде „газ на икономиката“.

Още по темата

Борисов трябваше да обясни пред обществото и за оставките на техните предшественици на министерските постове.

За здравния министър Стефан Константинов Борисов заяви, че имал добри идеи, но успял „да се скара с абсолютно всички“. „Накрая стана ясно, че само аз съм му фен“, заключи Борисов.

Премиерът мотивира смяната на Трайков с бавното темпо, с което работил. Но чашата преляла с проваления бизнес форум в Катар. Премиерът нахока Трайков, че организирал форума в ранен час и се пекъл на плажа, докато външният министър Николай Младенов се чудел как да спасява събитието.

Утре депутатите трябва да обсъдят и създаването на две анкетни комисии - за изясняване на лобисткия скандал, свързан с предоставените 1,5 милиона евро от тройната коалиция на Петер  Хохегер, и за проверка на действията, както и за бездействието на изпълнителната власт, във връзка с  ценообразуването на лекарстата, предложена от  опозицията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
13
 
! Отговори
аз преди 12 години
Аз съм на 32 и тази жена изглежда като майка ми.Все пак й желая на добър час!
84
0
 
16
 
! Отговори
Срив преди 12 години
Отиде си Българио! Най-важните министерски постове за аматьорим, но какво се чудим, плюем и се вайкаме, скийте само къв премиер си имаме(инженер по специалността "Противопожарна техника и безопасност" с чин лейтенант) :D A пък аз съм космонавт!
83
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на ГЕРБ в Младите е надеждата на Всички Българи,без ***,турците и комунистите тях не ги броим за хора те са изверги....
82
0
 
14
 
! Отговори
Земята на Ботев преди 12 години
Министри продават народа,палачи бесилки коват;да вдигнем народа в тревога,избитите жертви зоват.Кой люби народа поробени пази завета велик,завета на Левски бунтовен,при нас нека дойде войник!
81
1
 
16
 
! Отговори
СволачЪТ преди 12 години
...двама смешници новата здравна обаче е уникална сама по себе си.най неподготвения и неоподходящ министър за всичките тези 22 години мъки..толкова тежък ресор на толкова смешен човек да се повери е престъпление
80
1
 
18
 
! Отговори
бивш българин преди 12 години
Селската демагогия е любимо занятие на банкянският пожарникар от ДС. Че старите муцуни повечето са от ДС като него - вярно, НО това, че новите министи били млади, изобщо не значи не не са контролирани от ДС. Мисля, че СА, пряко и чрез семействата им. Освен това, Добрев още не станал министър и заръси феноменални глупости - "икономиката е по-важна от енергетиката" и т.н.,а новата здравна министърка, ако е искала да сваля цените на лекарствата, е можела да го направи като шеф на здравната комисия.
79
1
 
14
 
! Отговори
36 годишен преди 12 години
Жалко,закъснявам вече цели 3 години с министерският си пост!
78
0
 
21
 
! Отговори
sloan преди 12 години
не ми се дават характеристики за хора които не познавам,но бих желал да узная критериите и начина на подбор на тези хубавци от страна на Боко.33 години не са възраст даваща необходимото за този пост комплексно познаване на материята, с която ТРЯБВА да се сблъскват ежедневно. A и министър е длъжност изискваща улегналост, ораторски и сплотяващи умения.
77
0
 
16
 
! Отговори
ха преди 12 години
В ГЕРБ цари управленски хаос и отчаяност защото не могат да се справят със създалата се ситуация.Тези министерски смени са за парлама,а новите назначения са на едни послушковци.За съжаление ГЕРБ се оказа един балон,един кьорфишек за който ще плащаме ние и децата ни.
76
1
 
13
 
! Отговори
Няма държава преди 12 години
Много съм разочарован от последните рокади.Единият нов-мамино синче,липсва му достатъчно самочувствие за министерски пост.Другият със самочувствие в повече!Разруха-това ни чака и то не само заради тези двамата -държавата ни просто отива "на кино".Държавата на льохманите!Шепа млади хора на добри заплати в западни фирми,основно в големите градове и всичко друго-пенсионери;безработни млади,който чакат помощи от пенсионери-емигранти,мръсотия,кучета и ц.....!
75
1
 
11
 
! Отговори
аз преди 12 години
Както казал на времето крал Милан, младежи с вас разменям само курци не мисли.
74
1
 
8
 
! Отговори
33 годишен преди 12 години
Следващите министри ще са на 23 - направо от скамейката, а след това!
73
1
 
12
 
! Отговори
Бат Бойко преди 12 години
Шуробаджанащината пак на показ..."А бре Бат Бойко, на кого пак дължиш услуги?"
72
1
 
8
 
! Отговори
ДО 74 преди 12 години
БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ СРАМУВАШ, А НЕ ДА ПАРАДИРАШ ,ЧЕ СИ ГЕРБАДЖИЯ, И ДА ВЗЕМЕШ ДА СЕ СКРИЕШ НЯКЪДЕ!
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да си завършил право в Благоевград е престъплениебравус на таквиз юристи
70
2
 
14
 
! Отговори
иии преди 12 години
Колкото и да е неприемливо за някой за съжаление по хубави от комунистите в България няма. Ние Българите не се обичаме по между си и от тук идват големите беди на мизерия. Комунистите може и да крадат но дават нещо и на хората докато тези само крадат за себе си.Исторически комунистите първи са застанали с пистолет в ръка зад ъглите за да се борят против мизерията жертвайки живота си. Помислете дали са за изхвърляне от политическата сцена.
69
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 12 години
До края на царуването на Бобо ще видим министри на по 10 годинки както е тръгнало :)
68
2
 
5
 
! Отговори
министър преди 12 години
Тези ученици за какво са ги снимали.
67
1
 
12
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
Защо наричате червени ,всички които не са съгласни с Бойковите действия!А?Нищо подобно няма, то Бойко ,ни червени, ни зелени , ни сини ни пембени го харесват!НИКОЙ НЕ ГО ХАРЕСВА, НИКОЙ!!!!!ТОЙ НИ ДОКАРА ДА НЕВИЖДАНА МИЗЕРИЯ!!!
66
1
 
18
 
! Отговори
емигрант в САЩ преди 12 години
Делянчо,баща ти каза в ефир по БТВ,че 1997г.когато банки фалираха,народа бе ограбен,долара беше 3000лв.ти си пристигнал в САЩ в два часа през ноща без да познаваш никого и си се справил сам тези години там на чужда земя!?Дали не си носил изпраните от татко пари от неговата комунистическа-предприемаческа фирма???