Нов кампус в Студентски град иска Местан

Подобен проект щял да струва 2 млрд., обяви главният архитект на София
21 мар 2012 18:17,
53
Нов кампус в Студентски град иска Местан
Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Да се построи нов студентски кампус в Студентски град, поиска депутатът от ДПС Лютви Местан на заседанието на парламентарната образователна комисия.

Предложението на Местан е да се кандидатства  за средства по някоя от оперативните програми на ЕС, тъй като няма средства за тази цел в бюджета.

По думите на народния представител това предложение не бива да се отхвърля, колкото “нереалистично и радикално“ да е то.

От своя страна министърът на образованието Сергей Игнатов заяви, че ще предложи на министъра по управление на средствата от европейските фондове в България да има отделна оперативна програма за образованието.

По думите на главния архитект на София Петър Диков Студентски град има бъдеще независимо от пораженията, които са му били нанесени през последните 20 години.

Според него обаче е “илюзия“, че може да се изгради нов Студентски град или кампус, тъй като той би струвал повече от 2 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 12 години
Имало едно време една умна птица. Тя направила гнездо на малките си, но те я изпонадрискали. Преместила ги тя в ново по-хубаво и чисто гнездо, но те и него изпонад...ли и те закрещяли с пълен глас - майка им отново да ги мести. Майка им този път хладно, хладно им обяснила, че ако искат да живеят на чисто трябва да си почистят старото. Изглежда покрай грижата за многото учене - майките на нашите учени не са им разказали тази приказка. Те и досега охотно и срещу добро заплащане разискват пред плеб
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи могат да се строят блокове по Бургас и Дупница за интеграцията на ромине, но студентите не заслужават нови общежития ... ДОООБРЕ! Отново показваме толерантността на българската политическа класа към образованите хора спрямо гласуващата маса, на цената на три кебапчета и две бири!
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя кво иска общежития за мюсюлмани радикали ли?
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам да бъдат ангажирани студентите от УАСГ с проекта за модернизация на Студентски град.Естествено група от добри архитекти(не само професори)да им помагат и да надзирават процеса на работа.Така само от проектите ще се спести ??? млн.евро.Също всеки студент провинил се за нещо си(сбиване,шофиране в нетрезво състояние и т.н.)да бъде наказван с общественополезен труд и то именно помагайки за модернизацията на Ст.гр.Кандидат студентите също да са задължени да отделят 2-3 часа и така...
34
1
 
6
 
! Отговори
до 45 от 44 преди 12 години
Е значи се падат по 67 000лв. на студент(приблизително), което се равнява на цената на един 40-50кв.м. апартамент. С толкова пари Студентски град направо би блеснал...
33
1
 
2
 
! Отговори
поправка преди 12 години
Не са 100 000 студентите в Студентски град, а около 30 000.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честно казано нямам идея колко би струвал подобен проект,защото и не знам какво точно би включвал,но в целия Студентски град общо 100 000 студенти да има(което е доста според мен)се падат по 20 000лв.(2млрд.разпределени).За 20 000лв. на студент според мен може да се изгради база с повече от добри условия за качествено образование и то за всички 100 000 студента, а не просто нов кампус.Ако бъркам,някой да ме поправи...
31
1
 
3
 
! Отговори
мислете преди 12 години
Архитекта смятал, че студентски имал бъдеще. Така ще смята, я. Като са му интересите тука, така ще смята. И нов студентски ще е илюзия наистина....
30
1
 
9
 
! Отговори
Смятайте! преди 12 години
Абе защо го слушате тоя крадец бе. 2 милиарда ЕВРО знаете ли колко е..... Те посториха бизнес парка в София за по-малко от 100 милиона. Крадец такъв, 2 милиарда. Толкова ще струва ако консултантите са Догановци, а архитекта е въпросния, твърдящ, че ще струва 2 милиарда. Само за това му изказване заслужава да се раздели с поста си, манипулатор!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за, да се направи ,без дискотеки ,без кръчми,без алкохол,без наркотици , без ............ чалга.......да е место за студентите който искат да се развиват на едно спокойно место.който иска да дойде, който не иска да си остане в ''студентския град''
28
1
 
3
 
! Отговори
mark37 преди 12 години
Местан иска , но друг да даде 2 милиарда евро ...
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма нужда да се строй нещо ново, след като имаш цяло градче на разположение. Просто изхвърли мутрите и безбройните им заведения, то е кръчма до кръчма!!! Вкарай библиотеки, тенис кортове, баскетболни площадки. А строеж на нов си е просто една перспективна голяма далавера!!! Преустановете хаоса с безбройните учебници, написани от куцо и сакато без ден в класна стая, написани скудоумно с академичен език.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В главата имаш ако! Евро кампуси има от много време, не става въпрос за изолиран турски комплекс а за мултикултурен образователен кампус, финансиран с европейски средства. За пример може да видиш Харвардския кампус или този който се строи във Франция и в момента e-vestnik.bg/9127 , естествено имаме нужда от такъв съобразен с българските мащаби и нужди.
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SIGURNO S DJAMIA,BEZ ALKOHOL I S VE4EREN 4AS...SEPECIALNO ZA MIRIZLIVIA MU ELEKTORAT OT OLIGOFRENI REZANI
24
3
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
XARESVANI KAK GLEDA TYR4INA ..................KAZVA..SVAR6ENO E S NAS.....GLADNI SME
23
2
 
6
 
! Отговори
Aнонимен преди 12 години
Щом е за образоващите се аз съм за! С евро пари двойно за! Да гушат, да гушат, колко да се нагушат? Те нека го построят пък разликата халал да им е! Няма само в Гърция, Испания и Италия да има кради, кради! Всичко се рути тука, ново му е майката.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ще консултира кампуса?
21
1
 
11
 
! Отговори
. преди 12 години
кви два милиарда лева ве? с толкова пари ще построя цяла България на Луната или Марс..стига се излагаха тези хора...
20
2
 
23
 
! Отговори
Доц.Иванов преди 12 години
Понятието студентски град няма място в София. Ст.град е кампос заграден терен с общежития, библиотеки, кортове, басейни, евтин стол, безплатен интернет и т.п. условия за учене и подгот за реализиране. Влиза се с пропуск и е предназначен само за редовно учащи се студенти. Подобно нещо видях в Ескишехир - Турция Останалото е разновидност на *** квартал по български вариант.Университетите са търговски инст.Добре, че има чужди ст.да учат с гол.такси за да задов.фин.нужде на мажещи и нем.препод.
19
1
 
8
 
! Отговори
крадци преди 12 години
Тоя като иска да почва да строи...много пари са откраднали за 22 г. с тях наистина може да се построи ст.град