Нов кампус в Студентски град иска Местан

Подобен проект щял да струва 2 млрд., обяви главният архитект на София
21 мар 2012 18:17,
53
Нов кампус в Студентски град иска Местан
Лютви Местан. Снимка: архив Булфото

Да се построи нов студентски кампус в Студентски град, поиска депутатът от ДПС Лютви Местан на заседанието на парламентарната образователна комисия.

Предложението на Местан е да се кандидатства  за средства по някоя от оперативните програми на ЕС, тъй като няма средства за тази цел в бюджета.

По думите на народния представител това предложение не бива да се отхвърля, колкото “нереалистично и радикално“ да е то.

От своя страна министърът на образованието Сергей Игнатов заяви, че ще предложи на министъра по управление на средствата от европейските фондове в България да има отделна оперативна програма за образованието.

По думите на главния архитект на София Петър Диков Студентски град има бъдеще независимо от пораженията, които са му били нанесени през последните 20 години.

Според него обаче е “илюзия“, че може да се изгради нов Студентски град или кампус, тъй като той би струвал повече от 2 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма по-голям измамник от Петър Диков...
17
4
 
8
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Масонска му работа. Тия не се наядоха с пари.
16
2
 
14
 
! Отговори
. преди 12 години
Не съм вярвал , че ще подкрепя идея на Местан , но ето факт. Не може да има наистина за *** къщи , а да няма за българските млади хора , които набутват в циганса гета , а *** в нови къщи. Но все пак дайте първо да оправим реда там , защото преди има няма месец се колиха там пак ... осветление , повече полиция (имаме в изобилие) , вечерен час щом се налага и на първо място ще повярвам , че се прави нещо като разкарат бардаците от студентския град.
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аве мизерници - за *** по 5 милиарда на година давате и си мълчите, ама щом е за студентите веднага зейнахте като слонски п..тки. Ай сиктир..
14
1
 
9
 
! Отговори
прод. 23 преди 12 години
какво става с многото дискотеки и барове в Студентски град, като няма студенти в тях? Итака нещата ще се регулират и ще спрем да четем за поредното убийство в Студентски град.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глупости на квадрат. Вместо да се построят няколко библиотеки, дай цял нов кампус, че повече пари ще лапнат. За общежитията си има бариера, отделен въпрос колко е ниска сега. Да се завишат изискванията за висока оценка, който не изкара 5,5 успех да губи право за общежитие. Айде да видим тогава дали ще проспиват лекциите, щото лекцията започва в 9.00 а те до 6.30 били на чалготека... и дали ще имат време да си покажат носа от библиотеките, а като са там и не си харчат парите в баровете какво став
12
6
 
3
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
***!!!
11
1
 
5
 
! Отговори
Продълж. на 17 преди 12 години
Този млад зам.министър не изкара и цял мандат, но после от общи познати чух как се е "нагушил" и в какви бордове се е набутал. Тогава си направих извода, че на Доган му се казва чии синчета да кани за консултанти, а после да ги предлага от неговата квота за тлъсти постове /този, за когото пиша, не е нито турчин ,нито мюсюлманин/. За послушанието си Доган явно също получава хонорари. За онзи млад зам.министър ще ви кажа само, че и баща му, и чичо му са били доносници и преди, и след 09.09.1944 г.
10
2
 
5
 
! Отговори
Относно преди 12 години
консултациите на Доган:Доскоро изобщо не ми идваше на ум да се замислям по този въпрос - просто нямах представа кой,защо и как възлага на някого да прави разни консултации и как после се оправдават парите,с които е платено на консултанта.Неотдавна обаче най-случайно научих, че в определен момент -не за дълго,консултант на Доган е бил един човек,чието семейство познавам.После същият този личен Доганов консултант,ни в клин, и в ръкав беше станал зам.министър, защото доган го бил поканил.Продълж.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Харесва ми идеята, в Европа се строят такива кампуси, защо тук да не може? Заслужава си да се опитат поне, сегашните блокове ще започнат да се рутат след 10 години. Ако осигурят външно финансиране ще има работа за доста хора...
8
6
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
И тук ще се намерят доста студенти и студентки, по провинцията предпочитат вместо да се бъхтят по полето да се забрадят и да отидат на мюсюлманско училище където арабите всичко им осигуряват.
7
6
 
8
 
! Отговори
оххххх преди 12 години
Няма ли някой да му го намести на Местан ????
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и един милиард за консултанта на републиката Доган
5
4
 
20
 
! Отговори
Да приемем, че преди 12 години
изграждането на нов Студентски град би струвало около 2 милиарда евро.Тогава:1/ Никъде не е писано,че този проект трябва да се реализира в рамките на 1-2 години.Ще се реализира поетапно.2/ Парите могат да бъдат поискани от еврофондовете.Имаме хора в европейските институции - парите да се искат също поетапно.Не е невъзможно,след като дават пари за ромите.3/ Когато бъде изграден новият кампус,сегашните общежития да се дадат на младежи от соц.домове,навършили 18 г.и на ограбени от имотната мафия
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали наскоро съобщиха че Турция ще плати за такива кампуси в големите градове. В смисъл за турски студенти само като комплекси от затворен тип, такива било имало из цяла Европа.
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дрън-дрън...На чия земя да се строи в Студентски град, г-н Местан
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тоя Диков ли е п..тков ли е няма ли кой да го гръмне да ни оттърве бе - айде да съберем пари да го линчуват тва гнусно *** бе *** - баси *** мръсен бе мамичката му мила да е..а.Голямо мекеренце ейййй - и толкова години червени, жълти, пембени, гербави - никой не го закачи тоя *** бе!!!! Мамичката му долна *** на тва *** - Е..а майката на хубавата София дееее..аа и *** ти гнил деее...аа. Свещ за тоя *** само!!!
1
2
 
10
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Auu na gospodin Mestan kak mu se pribirat parichkiiiiiiii........