Трайков дари Добрев с подкова, за да е подкован

Понякога ще му е необходим и късмет, мотивира се бившият министър
21 мар 2012 17:30,
22
Трайков дари Добрев с подкова, за да е подкован
Добрев получава подкова от Трайков. Снимка: БТА

Бившият енергиен министър Трайчо Трайков дари своя наследник Делян Добрев с подкова по време на официалното предаване на властта в икономическото ведомство.

"Първо, да му носи късмет, и второ, символично да е подкован за всички многобройни теми, които възникват в министерството. Понякога ще му е необходим и късмет освен качествата, които има", мотивира избора си за подарък Трайчо Трайков.

Новият министър Делян Добрев благодари и каза, че се надява да успее да реализира задачите, които е набелязал.

"Господин Добрев тук си е у дома. Той само си сменя кабинета - от „Триадица" минава на ул. „Славянска". Всичко, което има като капацитет, той го познава и всички ние му желаем да постигне целите, които е набелязал за развитието и на министерството и секторите", каза още Трайчо Трайков.

Още по темата

От своя страна Добрев напомни, че двамата с Трайков са работили заедно през последните десет месеца и са успели да свършат много задачи.

"България все още не е поискала удължаване на срока на преговорите с руската страна за АЕЦ "Белене". Надявам се другата седмица в началото да мога да  ви кажа какви стъпки ще предприеме оттук нататък по отношение на удължаване на срока, ако го удължаваме с колко и какво ще свършим през този удължен срок", коментира Добрев, след като неговият предшественик Трайчо Трайков му предаде поста.

Той очаква скоро да има развръзка по казуса с "Горубсо - Мадан" в полза на работещите.

"Процедурата по отнемане на концесия няма да бъде прекратена до момента, до който работодателят не изпълни всички свои задължения по договора", заяви новият министър.

Делян Добрев официално обяви, че предлага за свой заместник в МИЕТ депутата от ГЕРБ Валентин Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
13 преди 12 години
Възмутена съм от коментара на Василев -под1!!! Такива квалификации по адрес на Министър Председателя на България, може да си позволи само МНОГО *** И КОМПЛЕКСИРАН ЧОВЕК!!! Освен тона е без пряка връзка със статията! НАСТОЯВАМ DNES.BG да изтрива своевременно такива ПРОСТОТИИ!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Процедурата по отнемане на концесия няма да бъде прекратена до момента, до който работодателят не изпълни всички свои задължения по договора", заяви новият министър.егати майтапа, разбирам че досега не ги е изпълнявал и занапред така, ама само процедура заплашва работодателя, хахахах искам и азззззз
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе кво ревете за Трайчо или пък за Константинов. Просто са влезли в схеми и са почнали да прескачат началника с кинти. А Мутрите не обичат да ги прескачат. Така е обучен БАТ Бойко иска да лапне човека ако може всичко. Сега тия комсомолци ще го гледат в очите и за всяка далавера ще тичат при шефа да им каже какъв е процента и колко да сакат!Поне докато се окозят и те. Затова ги взема млади щото още имат мляко по устата.Това е.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това невръстното ***, явно и то е взело от парите на Шеврон, защото поставя шистовия газ за нова дискусия.Омръзнаха ми предатели и продажници, които за един мек стол са готови и родните си майки да продадат.И това с набъбналите джуки още от началото взе да се мисли за полубожество, а ще излезе обикновен ***!
13
1
 
5
 
! Отговори
дядо преди 12 години
уважаемитези тарикати ще ни довършат нямало да има руско -български проектно руско - турски ще има за 4 блока20 години спират проекта за белене но никой не предлага друг проектЗащото българите нямат право на атомна енергетика не го ли разбрахтеако белене беше построено ситуацията с българския ток щеше да е катоситуацията с турските домати евтин внос и убиване на местното производствоще стартираме наново шистовия газ - да дадеш концесия за разработка на находище на някойкойто ти обещава преференциални цени на газтавсе едно някой да издои твоята кравата и да ти продадемлякото с намалениеслед 5 години сигурно цената на газта ще е доста по-високаи ако наистина находището е голямо то само ще ти е от ползада си го разработиш сам при по-високите цени на газтаако го дадеш на концесия ще издоят находището ще издоят и нас да си платими ще ни оставят *** след като са си гушнали печалбитекакто става с другите концесиии след 5 години купувай пак газ и от къде - май от същото мястоа с тези темпове на стопяване на фискален резерв и сребърен фондслед година ще са фалирали 90% от българитеза сметка на управляващите които ще притежават и земята исредствата за производствотака че ако не ви харесва свят широкработна ръка маже да се внесе от целия святобщо взето българина се оказа неспасяемо ***
12
0
 
13
 
! Отговори
неусетил преди 12 години
"Имаме ръст на икономиката но хората не я усещат , каза новия министър . !?!?!?!?!?!?!?!?!?Без коментар
11
0
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
ако България стигне до гражданска война , ще дойдат янките и ще ни демократизират, ще вземат правителството в свои ръце и ще сложат само такива като Дянков и новия Добрев в парламента(промити българи/еничари с обещания за власт и пари)
10
1
 
13
 
! Отговори
ихууууууууу преди 12 години
Никакви атомни централи в БГ-минаваме на газени лапи ...........внасяме газ от Катар ,а фитилите ги прави бизнес групата ГЕРБ....
9
0
 
15
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Започва да става ясно защо е уволнен Трайков, горивата вече скочиха. Явно е пречил на безконтролното ограбване.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Компанията Росатом не е получавала от правителството на България политическо решение, коментира Кириенко и допълни, че колкото по-бързо София вземе каквото и да е решение и внесе яснота в ситуацията, толкова по-добре. До момента по неговите думи българските официални представители периодично всеки месец правят изявления, които често си противоречат едно на друго.Тиквоооо, шефа на Росатом го казва това. А ти пак излъга народа, че си пращал двамара очиларковци да спират проекта. Лъжлива ***
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трайчо, баце, що го не зарита там преди да му дадеш подковата? До оня ден щел да напуска с тебе, ти напусна, тоя ти сложи ножчето и стана министърче...
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
jalko za hubavata ni rodina
5
0
 
12
 
! Отговори
с преди 12 години
Да, с увиснали бърни като английски БулМастиф:)
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
toi si e podkovan ve4e da si raboti za oligarhiqta i partiqta gerb garantirano ot tqh .interesno vseki den se vijdam s hora i vsk4ki sa nedovolni ot upravlenieto na GERB KAK TAKA MAMKA MU SPE4ELIHA IZBORITE ??? KAK ??
3
0
 
9
 
! Отговори
д преди 12 години
тоя сигурно е страстна натура...
2
0
 
12
 
! Отговори
Vooodoo GERB преди 12 години
А така скоро ще се окичат със муски, талисмани, подкови и пентаграми.
1
0
 
8
 
! Отговори
с преди 12 години
Гнус