Борисов подозира, че е обграден от шпиони

Вини Дянков и Трайков, които преговаряли по "Белене"
Обновена: 28 мар 2012 18:30 | 28 мар 2012 18:30,
226
Борисов подозира, че е обграден от шпиони
Бойко Борисов смята, че е взел правилно решение. Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов признава, че решението да се откажем от проекта АЕЦ "Белене" е било взето още преди няколко месеца. Това става ясно от публикуваната стенограма на МС от заседанието на кабинета.

"И аз истински се забавлявах, нас ни обвиняват в полицейщина, но имам чувството, че съм обграден от шпиони и всички наши решения, днес като го видях Костов по bTV същото, което като решение днес взимаме, той същото го показва. И няма да се учудя сега, ако отиде и каже – той Борисов се съобрази с нашите предложения на "Синята коалиция".

И тук виня някои хора, които участваха в преговорите, защото повтарям, Дянков и Трайков ги пратих да съобщят това на руската страна преди няколко месеца", заявява Борисов пред министрите си.

Още по темата

Според него решението на правителството е правилно, след като разгледали всички плюсове и минуси.

"Фактът, че нещо 33 години не е станало, има нещо, което да му тежи. Затова аз съм доволен, че и господин Путин прие моите тези като правилни и именно затова, защото много ми се иска да приключим с тези проекти, защото след "Бургас-Александруполис" това е вторият проект, който канцелираме, да отиде делегация, водена от министър Добрев, да уточним, по възможно най-дружеския начин да приключим с всички тези проекти, да намерят решения, да не се отива на съд да се харчат грешни пари, веднага да се стартира процедура за "Козлодуй" и съответно пак същите тези решения да се вземат за намиране на инвеститор, съвместна компания да се направи, да се търси хибридният модел", смята премиерът.

Той заръчва и ускоряване на действията по "Южен поток", който ставал газоразпределителен център на Балканите и по думите на премиера той е изключително изгоден за България.

"Това, което Путин ми каза, че декември 2015 г. трябва да тече газ. Беше изключително доволен и от това, че турският премиер Ердоган е подписал всички надлежни документи за минаване през икономическата зона на Турция за "Южен поток", така че в тази посока ни остава този проект", казва Борисов пред министрите си.

В решението да се откажем от АЕЦ "Белене" не фигурира точка, че на площадката ще градим газова централа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
15
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Газова ТЕЦ е измислица на някой болен мозък - напр. някой млад "икономист", завършил УНСС на проф.Борисов или пък колеж в САЩ. Мисля, че без АЕЦ няма да минем. От тази гледна точка не е важно дали оборудването е руско или западно, по-важното е то да е надеждно и да се подсигурим с еленергия, защото докато ние в БГ си говорим, румънците и агите действат. Просто трябва да си гледаме интересите на страната, е не веднаж да слушаме Костов и Мартинчо (този пък кой го излъга ,че е икономист), а сетне Станишев и Р.Овч и накрая генерал-губернатора Уорлик. И както вървят нещата в ЕС, дали вече не е време да се ориентираме към Китай и Южна Корея ?!
14
4
 
12
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
И след като платихме едни добри пари за едни проучвания, дето сега не иска и да ги публикува и които защо се правиха изобщо, ама все пак има журналисти и могат да поискат документите, защото народа има право да бъде информиран, а не на закрити заседания да казваш, че всичко е приключело.
13
6
 
25
 
! Отговори
M преди 12 години
Борисов подозира, че е обграден от шпиони - И Сталин е подозирал същото,имат нещо общо
12
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата никога не е виновен той е кукла на конци на министрите си.
11
6
 
20
 
! Отговори
topor преди 12 години
Е, това вече е диагноза!Психиатрите на кажат точно то и наименование!!!
10
5
 
21
 
! Отговори
Мислите на ББ преди 12 години
Пак друг ми е виновен, аз съм само един *** пожарникар и не разбирам, ама другите защо тъй ме подвеждат не знам, сигурно защото нямам глава на раменете, е вярно, че трябва и парламента да питам, ама защо аз съм най-умният и най-можещият, ей нещо се обърках май е време да си пия хапчетата за шизофренията.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха Костов взел решение и от чие име да беше направил един референдум.
8
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквата е типичен сталинист с мания за преследване!
7
9
 
18
 
! Отговори
qq преди 12 години
"Братята" руснаци ни вземат по 600$ за 1000к.м. газ, а на германците вземат по 300$. То голяма дружба, буквално ни убиват икономически. Е, в България винаги ще се намерят рубладжии да ги оправдаят.
6
2
 
26
 
! Отговори
bg глас преди 12 години
Нали при демокрацията всичко трябва да е прозрачно. Ако е така - не са необходими шпиони.
5
5
 
19
 
! Отговори
Стана тя преди 12 години
Отказваме Белене за сметка на Козлодуй, пак руснаци ..?!
4
22
 
16
 
! Отговори
as преди 12 години
Едно ГОЛЯМО благодаря на Костов, че три години ръчка ГЕРБ с осетена да вървят в правилната посока! Иначе представяте ли си тая шайка *** какви щеше да ги надроби?
3
5
 
26
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 12 години
За да няма шпиониране всички вън остава само Борисов и виско е ОК !
2
4
 
13
 
! Отговори
нали! преди 12 години
На-големите врагове са ...вътрешните !
1
8
 
10
 
! Отговори
Bg преди 12 години
Винаги е било така !Оклните са най-опастните врагове!