Обрат: Строим АЕЦ Белене, САЩ ни финансират

Трайчо Трайков се връща на бял кон, става шеф на БЕХ
524
Обрат: Строим АЕЦ Белене, САЩ ни финансират
На 1 април Джеймс Уорлик застана зад гърба на Трайчо Трайков.Снимка: Булфото

Пореден обрат претърпя прословутата сага със строителството на АЕЦ Белене. Това стана само три дни след като българското правителство обяви, че страната ни се отказва от проекта.

"В крайна сметка преценихме, че е по-добре България да строи АЕЦ "Белене", заяви преди минути премиерът Бойко Борисов сред продължителна среща с американския посланик Джеймс Уорлик.

Финансирането на бъдещата атомна централа обаче ще дойде не от Русия, както се планираше предварително, а от САЩ.

"Имаме сериозен интерес да инвестираме в българската енергетика, въпреки необоснования ви отказ за шистовия газ", посочи след срещата Джеймс Уорлик и продължи:

"Ние оценяваме България като изключително важен партньор както във военно, така и в икономическо отношение, и затова решихме да ви протегнем ръка за изграждането на атомната централа".

Уорлик обаче разкри, че е поставил условие на българското правителство, за да стане факт бъдещото финансиране – бившият икономически министър Трайчо Трайков да бъде назначен за изпълнителен директор на БЕХ. Само преди дни американският посланик заяви открито, че напускането на Трайков е голяма загуба за българското правителство.

Бойко Борисов призна, че веднага след ранната среща в утрото на 1 април е говорил с Трайков.

"Разговарях с Трайков, да. Аз мога да прощавам, не като Станишев и Доган само да прибирам, мога и да давам“, отсече премиерът и добави, че Трайков също е изразил готовност да стане шеф на БЕХ.

Все пак съществува възможност ако той откаже, да бъде изпратен от Борисов на задгранична мисия с намигване – спасител на плажа в Катар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


524
Още по темата: АЕЦ Белене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
0
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 12 години
Смела първоаприлска, с Русия гавра не бива, случайно ще изпуснат една бомба с необогатен уран
304
2
 
2
 
! Отговори
SIDA преди 12 години
Това ако не е първоаприлска шега,страх ме хваща за нашето и на децата ни бъдеще. Правителството продължава да ни се надсмива.
303
0
 
4
 
! Отговори
124 преди 12 години
Сега вече става по-ясно кой дърпа конците.. хаха който плаща - той поръчва музиката; а, ние глупаците ще танцуваме!
302
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 12 години
Бившата работническа партия, бившата комунистическа партия БСП най-добре ги разбира тея работи как да се подиграва на хората, че ядат хляб с масло поради липса на други неща за трапезата. Срам и резил за собственото си име и история. И това начело с *** Нинова.*** не се поколебаха ни за миг да изръсят това в народото събрание и при всеки повод да го повтарят отново и отново.
301
2
 
4
 
! Отговори
НАПРЕД преди 12 години
БРАВО! *** Е ОБАМА СА СЕ РАЗБРАЛИ.МЕЧКАТА СЕ Е ОБАДИЛА И Е КАЗАЛА"Да оправим тия объркани хора-тука ими тука нема" ВСИЧКО СЕ РЕШАВА ОТ ДВЕ ДЪРЖАВИ САЩ И РУСИЯ.ТАКА Е НАЙ -ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.ИМА ГОСПОД! СЕГА ВЕЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА СМЕЕ ДА ВЗИМА ХАОТИЧНИ РЕШЕНИЯ.ЩЕ ВЪРВИМ НАПРЕД.НЕ Е СТАНАЛО БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА РУСИЯ,ЗАЩОТО САЩ НИКОГА НЯМА ДА СИ РАЗМАЛЯТ ОТНОШЕНИЯТА С НЕЯ ЗАРАДИ БЪЛГАРИЯ.КОЙ СМЕ НИЕ,ВСЕ ПАК.
300
2
 
4
 
! Отговори
гробокоп преди 12 години
залудяването на поданиците .част втора: размахът на вожда
299
4
 
3
 
! Отговори
до смело дупе преди 12 години
смело дупе защо ни напусна тук никой не те ибава за слива просто невървиш смотаняко герберски. носиш се като *** над водата и никой не те чете и некореспондира с теб.
298
3
 
7
 
! Отговори
366 преди 12 години
"Край!!!Целта е постигната. Купиха ни. Вече сме американски щат като Аляска. "хаха, и сега да се вайкаме ли, или да се радваме? бил съм в Аляска- не им е много зле $30/час , чиста природа и много сьомга в реките.
297
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да не мислиш,че им е лошо в Аляска
296
0
 
2
 
! Отговори
до 354 преди 12 години
Какво му е просташкото? Това си е самата истина - за добро или за лошо българинът още има някакви робски комплекси в мисленето си и това как се приема шегата го доказва. Затова е цялата тази врява по форумите (Кой ще ни пороби, Русия, САЩ или ЕС, а може и китайците? Нас все някой ни заробвал.). Вярно е, че икономически сме зависими, но то кой не е в днешно време? СВОБОДНИ СМЕ - което означава, че всичко си зависи от нас, а на който му е по-добре да зависи от другия, да се сърди на другия...
295
1
 
8
 
! Отговори
милото преди 12 години
ЧЕСТИТ 1 АПРИЛ!
294
3
 
14
 
! Отговори
jan преди 12 години
Край!!!Целта е постигната. Купиха ни. Вече сме американски щат като Аляска. Само мед и масло.......................
293
3
 
8
 
! Отговори
Нане преди 12 години
Мда... а ние дали купуваме и 5 млрд. кубика газ не е сигурно! Още малко и цени като на германците!Нашите *** от 20 годин се чудят как да се надупят на американския посланик и да прецакат бизнеса на руснаците, а после *** за евтин нефт и газ! Паметници ще махаме, петролопроводи не щеме, АЕЦ-а спряхме, за пълна независимост от Русия плямпаме денонощно... Ми да направим с Грузия един съвместен комитет за борба за по-ниски цени на руския природен газ! Боко и оня куку ще са екстра дует!
292
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво днес.бг, подсещате ме за нещо, за което благодаря :))) Нека всички желаещи, които четат коментара в момента и са прочели статията, за момент си представят, че днес не беше 01.04 и че подобна статия имаше във всеки вестник, и също се говореше по темата във всяка телевизия и всяко радио. Щяхте ли да си зададете въпроса "Дали е истина или шега?"
291
1
 
8
 
! Отговори
Днес е 1 април преди 12 години
Честит профисионален празник на бг. политиците.
290
8
 
15
 
! Отговори
Смело сърце преди 12 години
На 1 април е основана и партия ГЕРБ. Легендата разказва, че на 1 април Бойко Борисов закусвал филия с мас и печена тиква в Банкя и точно тогава му хрумнала гениалната идея да основе партия ГЕРБ.
289
4
 
5
 
! Отговори
до 355 преди 12 години
Удобно е да се пропускат някои истини, като напр., че Северен поток, по който Германия получава в момента по 35 млрд. м3 газ годишно от Русия, а от м. октомври т. г. ще получава по 65 млрд. м3, когато пуснат и втората тръба, та този газопровод е 51% на Газпром и 49% на BASF, демек - половината си е германски! Това Боцко Тиквичко дали ще го спомене при следващите си "постове" на тема цената на газа?!*** Това и до оня 358 с посолството... хехе...
288
0
 
10
 
! Отговори
Бо преди 12 години
А, това ще да е от първоаприлските!
287
6
 
9
 
! Отговори
за 355 преди 12 години
И днес ли има дежурен в руското посолство ?!?!
286
2
 
6
 
! Отговори
Топ новина от час преди 12 години
На Позитано 22 се заклели във вярност към България............вЕрвате ли ?!