Сините няма да подкрепят вот на недоверие към ГЕРБ

Намалението на цената на природния газ трябва да е поне 20%, смята Димитров
Обновена: 3 апр 2012 18:11 | 3 апр 2012 18:10,
36
Сините няма да подкрепят вот на недоверие към ГЕРБ
Мартин Димитров Снимка: архив, Булфото

От СДС не смятат да подкрепят вот на недоверие към правителството, предложен от левицата, по теми, свързани с икономиката или енергетиката. 

„Ако вотът на БСП е на тема енергетика, ще гласуваме против. Ако БСП за пореден път се изхитрят и внесат вот на тема икономическа политика с ясното съзнание, че общата икономическа политика на правителството се провали, тогава ще имаме няколко опции. Най-логичното и най-честното решение е да не участваме такъв вот, но крайното решение ще приеме парламентарната група“, разясни лидерът на СДС Мартин Димитров.

Той коментира и темата за цената на руския газ. Според него при положение че е наложено намаление на цената на природния газ, не би трябвало да има увеличение на цената на парното. По думите му договореното намаление на цената е малко и то трябва да бъде поне 20%.

СДС призова управляващите да оттеглят скандалните поправки в Закона горите, приети на второ четене в парламентарната комисия  по земеделие и гори, съобщи на пресконференция лидерът на партията Мартин Димитров.

Депутати от ГЕРБ лично предложиха, освен ски писти и лифтове, в държавните гори да могат да се строят и лифтови станции и открити съоръжения за спортни, културни и религиозни нужди.

Според сините управляващите са дали път на безконтролната сеч и строежите из българските гори и промените обслужват интереса на едрите собственици на ски писти и голф игрища.

По време на гласуването на поправките в парламентарната комисия по земеделие и гори, по настояване на депутатите Емил Димитров и Десислава Танева, се запази възможността съществуващите писти да се отдават без търг или конкурс за ползване за 10 години на собствениците на лифтове и влекове.

Освен това се дават и еднолични правомощия на земеделския министър да определя кой ще получи правото на ползване, припомнят от СДС.

От промените ще се възползват и собствениците на голф игрища. С новите текстове земеделските земи ще могат да бъдат застроявани, без да се променя предназначението им. Така земеделските земи ще си остават такива, независимо, че върху тях ще може да се разполагат голф игрища с прилежащите им клубове.

Предложените от ГЕРБ текстове разрешават и безконтролното изсичане на малки частни имоти до 2 хектара. Мнозинството, подкрепено от независими, премахна задължителния досега план и програма за изсичане на горски масиви.

Още по темата
Липсата на достатъчно контрол от страна на регионалните дирекции по горите, които не разполагат с достатъчно служители, ще увеличи посичането на дървесни масиви в частните гори, категорични са сините.

Според тях с приетите промени ГЕРБ дадоха началото на разграбването на парчета от защитените природни паркове.

Този законопроект дава път на тежките строителни машини да нагазят в парк Витоша. Настоящият план за управление на парка забранява всяко строителство, свързано с промяна предназначението на горите. С прилагането на новия закон, без да се наруши този план, ще могат да се издигнат нови ски-лифтове, голф игрища, басейни, ресторанти и дори магазини, изтъкват от СДС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
ИК преди 12 години
От изявленията на ДПС, СДС и ДСБ е ясно не са важни интересите на България,по важно е какво щеим кажат американците.Не говоря конкретно за АЕЦ Беляне.За 2 години в порламента нямаше нищо важно да подкрепят ГЕРБ.Но когато става въпрос за шистов газ и АЕЦ подкрепят интересите на американците.
30
0
 
2
 
! Отговори
бай-Али преди 12 години
да'н са луди,нали ще увиснат като прани *** и нема парламент после,нема кибапчита,нема лимузини със лампички,нема аванта,нема кражби и продажби
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП намериха за какво да искат вот на недоверие, заради недоклатената руска централа освен руската агентура в България, никой друг няма да си мръдне пръста.
28
0
 
1
 
! Отговори
restol преди 12 години
Немате ли се членове да си играете бе ***?! Седнали и дращат. Като че ли някой ви чете.... :)))
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СДС = ДСБДПС = СДС = ДСБ
26
1
 
7
 
! Отговори
дядо преди 12 години
като ви чета ми се струва че не ви се нрави демокрациятаама защо бе хора - както казваше един старец от махалатаабе то хубаво ама много продължи бепреди демокрацията българия беше в първите 30 страни по качество на животама нямаше демокрациясега ими излишък от демокрация но сме на 150 място по качество на живот и по богатствоне виждам начин да станем по -богати а само по демократичние българино нали сам си го избращо ревеш всички са ти кривикрив си ти защото вървиш след тъпотата си
25
0
 
13
 
! Отговори
Арменец преди 12 години
Премиерът объркал Дамаск с Бейрут в АрменияВтори гаф пред международна аудитория правят българските управляващи в последната седмица. Вчера в Армения премиерът Бойко Борисов е объркал сирийската столица Дамаск с ливанската Бейрут. Това е станало след среща с арменския премиер Тигран Саргсян."Споделихме и тревогите си, които имаме за Сирия, защото за българските журналисти казвам, те - арменците, имат доста голяма общност в Бейрут", казал Борисов, цитиран от бТВ. След като му дали знак от делегацията, че е сбъркал, премиерът отвърнал с въпрос "Аз какво казах?". После се поправил и обяснил, че освен в Дамаск, Сирия, арменците имат голяма общност и в Ливан, в Бейрут.Миналата седмица президентът Росен Плевнелиев първо обърка Чехия с Полша, а сетне нарече държавата Чехословакия при среща с чешкия президент Вацлав Клаус.
24
0
 
5
 
! Отговори
попа преди 12 години
няма да пиша глупости / ама едно ще ви кажа след 2=3г 1 kw=0.45ст/ честито
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МаЛтинчо, куче краставо, ти екзекутира синята идея и унищожи СДС с твоята лакейщина пред Костов!
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костовото слугинче Мартинчо, след като закри СДС, сега с големия си плювалник се пише енергиен експерт - нещо което не е за неговата празна кратуна.
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сините да се застрелят най-добре. Щом помагат на Бойко това заслужават.
20
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това означава, че СДС и ДСБ гласуват вот на доверие на ГЕРБ и стават престъпници като ГЕРБ.
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За СДС този мандат е последен. Мартинчо, стига ги засилва по наклона, те са набрали достатъчно скорост.
18
7
 
8
 
! Отговори
do 19 преди 12 години
Пич, сините по Костово време бяха супер, в сравнение с червените преди тях по Жан Виденово, когато се разсипа държавата. Някога съм гласувал за Костов и за тогава си беше най-доброто. Но към момента сините са едни продажни мекерета, които се чудят как да си вдигнат рейтинга и опитват с някакви популистки тъпизми, на които вече и бабите от женския пазар не се връзват. А рейтинга им неслучайно е такъв смешен - хората не са толкова ***, повярвай. Както и червените бабички разбраха кви са БСП
17
3
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
"Сините катов идят, че се прави нещо, веднага надигат популистки глас защо не е повече. Те като управляваха всичко само поскъпваше и 5 пари не даваха."Когато сините управлядаха цените не се качваха, а запблатите растяха. Този ченгиджийски рефрен не ти ли омръзна. цените скочиха при Сакскобурготски и продължиха да растят при тройната ламя.
16
3
 
9
 
! Отговори
Stas преди 12 години
Седесар съм бил, но именно тия са продажниците на синята идея, които винаги са крепяли комунистите и *** им.
15
2
 
8
 
! Отговори
Berta преди 12 години
Най-доброто от всичко е, че се усеща краят на последното комунистичесо управление, подкрепяно от сини комунисти и фалшиви псевдонационалисти-атакисти. Все една година ще ги изтърпим.
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия пък СДС какви бяха
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия *** от СДС, които са една каруца заедно с коня и повече едва ли ще влязат в парламента, още не проумяват, че от тях нищо абсолютно не зависи.
12
5
 
6
 
! Отговори
социалист преди 12 години
Че то червените седесари да не подкрепят гербавите комунисти някой съмнявал ли се е. Заедно са си градили през живковизма светлото бъдеще към комунизъма-идиотизъма и са крепяли милицонерщината.