Схватка по латински. В ролите: Нинова и Борисов

Двамата се счепкаха за зърнопроизводителите
Обновена: 6 апр 2012 14:48 | 6 апр 2012 14:45,
101
Схватка по латински. В ролите: Нинова и Борисов

Премиерът Бойко Борисов и червеният депутат Корнелия Нинова демонстрираха от парламентарната трибуна знанията си на латински сентенции.

Повод за разменените реплики стана въпросът на Нинова за ангажиментите за държавна помощ за зърнопроизводителите.

От левицата обвиняват премиера, че правителството не е изпълнило обещанието си към зърнопроизводителите за намаляване на акциза на горивата им.

„Verba Volant, Scripta Manent”, което означава „Думите отлитат, написаното остава”, обърна се към премиера Корнелия Нинова.

„Има и друга латинска поговорка „Veritas Odium Pdrit”, "истината поражда омраза", отвърна й премиерът Борисов от трибуната на парламента.

„Всяка година даваме около 1 млрд. лв. на зърнопроизводителите и до сега не съм видял хлябът да поевтинее”, каза Бойко Борисов.

„Истината е такава, че вие си приехте закон и не давате възможност на прокурорите да ви разследват, и всичките тези хора, които са дошли трябва да знаят, че вие приехте закон, който да не позволява, след като дойде друго правителство на власт, да ви разследва.

Знаете ли, че приехте този закон да важи за времето на вашето управление? И сега, когато разследваме “Белене“, знаете ли какво се получава? Че всъщност и да ви обвинят прокурорите, вие сте си приели закон, който да действа по това време”, обясни по адрес на бившите управляващи Бойко Борисов.

Нинова обаче го контрира, че ГЕРБ от три години управлява и е имала време да промени законите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
8
 
! Отговори
фраааас преди 12 години
тая е стар тас от софийската баня
49
5
 
5
 
! Отговори
ох чеде преди 12 години
курнелче ах курнелче ако знаеш какво ти мисля ша *** правиш да умиргам.ша та разкарвам кат първомайски байрак на площада
48
1
 
8
 
! Отговори
Р-29РМУ-2 преди 12 години
Абе истината е, че в политиката на ЕС-а има нещо сбъркано относно зърнопроизводителите! По времето на дедо Тошо селското стоп. се дотираше, но всичко беше евтино в това число и хляба /25стинки/, защото продукцията оставаше за нашият пазар. Сега се субсидира, това е европ. лаф една експортно ориентирана стока ... безумие .. да може ония с чаршафите /арабите/ да им е по-евтино, защото не си знаят пачките в зелено от петрола !
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето ви една сентенция и от мен, мили родни депутати - "ФАК Ю"!
46
6
 
13
 
! Отговори
червив преди 12 години
Червеният комунист Боко се изчервява още повече, като червива червена тиква, само като чуе името на червената Нинова!
45
0
 
8
 
! Отговори
cool преди 12 години
Хич да не се оплакват земеделските производители, защото аз беден такъв не съм видял до сега! Храните ни са едни от най-скъпите в света! Да се научат да произвеждат евтино!
44
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха, ха, ха, кухоглавите недоклецани *** педерунгелчета няма какво да извадят срещу Бойко, освен едното голо дупе и то педалско при това, толкова сте жалки к-росмукачи, че на хората вече им се гади от вас! За разлика от некадърното и крадливо управление на ТройнО крадливата коалиция, Бойко Борисов за 2 години направи толкова много за просперитета на България и утвърждаването й на уважавана европейска страна, че хората със сигурност ще го изберат и за втори мандат, а защо не и трети. А пък крадливите комуноидите ще видят отново власт само през кривото жълто макаронче на жалкото си вождче Станишко или през триперясалия увиснал макарон на агента от ДС - Гоцко Койота! Ха, ха, ха, дрисливи червени *** ***, жадни само за *** на интимните си партньори - *** от ДПС, да не знаете много, щото ще ви забучим по един кол в незадоволените *** ***, за да мирясате най-после и България си отдъхне от вашата *** наглост и безочие!
43
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леле, дежурните ченгета, слугинажа на ГЕРБ, пак са се намесили да цъкат минуси на поразия, за да заглушават народното недоволство от латиноговорящия нискочел павиан, играещ ролята на премиер......
42
0
 
9
 
! Отговори
qwerty преди 12 години
Veritas odium pArit, не че знам нещо на латински, но думата е pArit, а не както е написано в статията. Също не съм виждал всяка дума да се пише с главна буква.
41
0
 
9
 
! Отговори
mim-matratsi преди 12 години
Взеха и на латински да си говорят вече
40
20
 
27
 
! Отговори
! преди 12 години
Като бивш генерал- лейтенант на МВР: "Ние ги хващаме, те ги пускат!";Като бивш кмет на София: "Имам доброто желание да свърша мнооого работа, ама ме бият през ръцете!"Като министър председател: "Станишев е виновен! .... за всичко...."И на марсиански да проговори, пак ще е същия- дупка от геврек , пак вие пак го изберете!
39
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е..`ти и "латинецът"! Тоя *** български не може да говори, представям си какъв му е латинският...
38
8
 
19
 
! Отговори
Мони преди 12 години
Ако Боко да остави латинския ами да отиде при Стоичков да го научи на английски.
37
15
 
7
 
! Отговори
иван преди 12 години
Боко по по образование ,ум,интелект си на светлинни години от Корнелия и не само от ня а от 99.99 процента от българите, срам си за нацията.Напълно съм съгласен с 22 коментар,няма такъв народ който да търпи така да го мачкат.
36
5
 
10
 
! Отговори
К*РНЕЛИЯ преди 12 години
Това за К*Рнелия не го знаех, ама се оказа истина. Била дива СДС-арка едно време, после станала комунистка. Изобщо качествен човек, като опонента си в този високоинтелектуален спор - доктор Борисов :)
35
6
 
4
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
папиросов...тя извади данъчни декларации, *** Цвъко -не.И к'во се оказа, че 2008 в МС са дали 1.4 млн бонуси...а миналата година 4.3 млн...Гербер е диагноза...
34
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н премиер, не бягайте от Нинова. Тя няма да ви ухапе, но може да ви навре в к... г...като Ви каже някои истини за Вашето управление.
33
5
 
12
 
! Отговори
Тютюнджиев преди 12 години
Я К*рнелия да обясни как влачеше по 700 кинта на час ''консултански'' от фонд Тютюн.........нали е загрижена за фермерите ни, да обясни що кафета е изпила с риск да я тресне инфаркто и що джигари изгорила по време на тез ''скъпи'' консултации
32
3
 
6
 
! Отговори
4efo преди 12 години
Много страстно я гледа Бойко на снимката:)И тя му се радва- идилия.
31
2
 
11
 
! Отговори
;) преди 12 години
В парламента е интересно, от БСП да не злобеят много, че не само тяхната Нинова е блеснала с латински сентенции