Схватка по латински. В ролите: Нинова и Борисов

Двамата се счепкаха за зърнопроизводителите
Обновена: 6 апр 2012 14:48 | 6 апр 2012 14:45,
101
Схватка по латински. В ролите: Нинова и Борисов

Премиерът Бойко Борисов и червеният депутат Корнелия Нинова демонстрираха от парламентарната трибуна знанията си на латински сентенции.

Повод за разменените реплики стана въпросът на Нинова за ангажиментите за държавна помощ за зърнопроизводителите.

От левицата обвиняват премиера, че правителството не е изпълнило обещанието си към зърнопроизводителите за намаляване на акциза на горивата им.

„Verba Volant, Scripta Manent”, което означава „Думите отлитат, написаното остава”, обърна се към премиера Корнелия Нинова.

„Има и друга латинска поговорка „Veritas Odium Pdrit”, "истината поражда омраза", отвърна й премиерът Борисов от трибуната на парламента.

„Всяка година даваме около 1 млрд. лв. на зърнопроизводителите и до сега не съм видял хлябът да поевтинее”, каза Бойко Борисов.

„Истината е такава, че вие си приехте закон и не давате възможност на прокурорите да ви разследват, и всичките тези хора, които са дошли трябва да знаят, че вие приехте закон, който да не позволява, след като дойде друго правителство на власт, да ви разследва.

Знаете ли, че приехте този закон да важи за времето на вашето управление? И сега, когато разследваме “Белене“, знаете ли какво се получава? Че всъщност и да ви обвинят прокурорите, вие сте си приели закон, който да действа по това време”, обясни по адрес на бившите управляващи Бойко Борисов.

Нинова обаче го контрира, че ГЕРБ от три години управлява и е имала време да промени законите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
5
 
! Отговори
Али-ага преди 12 години
И като са дадени от евросъюза непрепенно трябва да се гушнат от шайка геьове и *урви,така ли? Я да ми се бягаш от тука че кат зема една сопа само на дървен философ ще ми станеш !
29
5
 
9
 
! Отговори
! преди 12 години
Пленята как е? Къде се хили в момента? А Доганчо ходи ли на работа? Не? Жалко! Изпуска театрото!
28
2
 
5
 
! Отговори
Това е К.Нинова,а Бо преди 12 години
Корнелия Нинова е родена на 16 януари 1969 година в село Крушовица, Област Враца[1]. Дипломира се в юридическия факултет на СУ Климент Охридски. През 1995 година работи в Софийския градски съд като стажант-съдия, а в периода 1995-1996 година е юрисконсулт на Столична община.От 1996 до 1997 година е следовател в столичната следствена служба. В периода март-август 1997 година е юрисконсулт на БТК, а между 1997 и 2005 година е изпълнителен директор на Техноимекс АД.От септември 2005 до 2007 г
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Корнелия е вскаква. Преди беше в СДС, но видя, че мангизите все са си в БСП и сега е с комунистически "убеждения". Ако беше искрена, нямаше да говори латински сентенции, а това, което си мисли и й е на сърцето: "Интересът клати феса", "Кроткото агне от две майки цица", "Парица е царица" и подобни. Това й отговаря на културата и манталитета.
26
12
 
16
 
! Отговори
земеделски производи преди 12 години
Тези милиарди за които говори БОРИСОВ са дадени от евросъюза а не от българският бюджет даже в България ги облагат с данък за да си раздадат комисионни вместо да ги използваме ние. Крайно време е да спре да лъже че това са пари на българският данъкоплатец и че са от джоба на всеки българин.Не стига че най-нагло излъга земеделците за акциза на гориво предизборно, ами сега иска и евтин хляб.Като ти е скъп хляба запрятай ръкави и почвай да си месиш бе Бойко нали така съветва ония *** Найденов.
25
5
 
7
 
! Отговори
ээ преди 12 години
Корнелия е влахиня, повече й ляга латинският.Но е по-несимпатична.
24
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Има и друга латинска поговорка Veritas Odium Pdrit, "истината поражда омраза" "Да Тиквоко. Истината, че си крадлив и некадърен комунист, при това нагъл и АБСОЛЮТЕН лъжец поражда омраза на хората към теб.
23
3
 
5
 
! Отговори
Поздрав преди 12 години
Поздрав за КОПНАТО ОТ ФЕЙСБУК!!!! Аз ще те подкрепя в това твое...мъчение..
22
2
 
15
 
! Отговори
24 преди 12 години
24, Същият, дето е написал и на Корнелия. Някой от прислужващите ги в Парламента. Всички депутати до един са прости ***, които обаче са случили на страхлив и жалък народ. Никой в света нямаше да търпи подобни *** да го управляват.
21
6
 
8
 
! Отговори
отбор убитаци преди 12 години
*** не бе ше ли кадър на Лостов ?!
20
3
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Той друго не може да прави - само мачка всички българи, а заедно с тях тебе ***.Всъщност, ако си мазохист, те разбирам.
19
1
 
10
 
! Отговори
hedkandi преди 12 години
O, Sancta Simplicitas!
18
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ли му е написал на *** тази фраза на латински......Той владее само телешки и свински паниран език...
17
2
 
14
 
! Отговори
Римлянин преди 12 години
Divide et impera. Това правят тези хубавци на снимката !
16
12
 
25
 
! Отговори
Копнато от Фейсбук! преди 12 години
Вече не искам оставката на Борисов.Не искам падането на ГЕРБ.Не искам АЕЦ,но искам шистов газ.Искам АКТА.Искам да ме следят,подслушват,снимат на всяка крачка.Искам да знаят коя е моята любовница,но искам да знаят коя е твоята любовница.Искам да плащам такси,глоби,данъци ,социални,здравни застраховки,но когато изляза на улицата псетата да ме ръфат хуманно.Искам държавата да продължава да не ми плаща това,което съм изработил.Искам или не искам банките ще ми вземат жилището и това на брат ми ,и това на родителите ми,защото от глупост повярвах,че в бЪЛГАРИЯ може да се прави бизнес.И искам да ги вземат.Искам жена ми,която е физик и доктор на техническите науки да се моли за работа като чистачка,искам дъщеря ми с два западни езика да достигне висотата в българското женско професионално развитие-да стане *** или метреса на някой гнусен гръцки,турски ,италиански ,енски ***.Искам го за мен,но го искам и за вас.Вас,народе мой.Искам ГЕРБ ДА УПРАВЛЯВА,ДА ВЗЕМЕ И КОЖИТЕ ОТ ГЪРБА ВИ,ДА ИЗПИЕ КРЪВТА ВИ. Да видя още искам как взимат децата ви с новия фашистки закон.И как шепа *** *** и мъжки ***,които се назовават журналисти ще възпеят и този благороден акт.Искам да видя до къде може да стигне падението на един народ.Ще живея на инат,ще се влача на колени,но ще го видя.Ще го видя.Не се съмнявайте!
15
4
 
10
 
! Отговори
:) преди 12 години
Бойко не знае чужди езици, но явно учи латински за да стане новият Император на Римската Империя :) :) :) А Корнелия е една червена куха лейка !Вземи Корнелия, па удари Бойко !!!
14
2
 
11
 
! Отговори
Голата И С Т И Н А преди 12 години
Най силната мафия са Зърно-производителите,защото те си магерат брашното в своите мелници и го продават на свръх цени,от там и хляба става скъп и не се знае как е кръщавано зърно с добавки за да се получи брашно тип 500,от което се прави хляба.А и тези Зърно-производители до 2005г.бяха с юмз-та и нива комбайни,сега станаха милионери от тия еврофондове и всички са с новите трактори FEND И НОВИТЕ КОМБАЙНИ,даже има и комбайн за картофи дотолкова забогатеха и все ревът за субсидии,а най зле животнит
13
1
 
16
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
НАПЪЛНО СИ ПРАВ.ВСИЧКИ СА ОТ ЕДНО КОТИЛО-И СИ РАЗИГРАВАТ ЕДИН МРЪСЕН ТЕАТЪР С НАС!!!!!!
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някои знае ли колко са крупните земевладелци в България,и към коя партия клонят?Някои знае ли колко пари се дават на зърнопроизводителите,колко е добива им за година,колко е потреблението на държавата за година,и много по големия остатък като се изнася дават ли нещо на държавата за дотацията или печелят от дотацията други.
11
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия от левицата нямат право да дишат, камо ли да дават не поисканото и не компетентно мнение.