Социалистите на ход за четвърти вот

Спирането на "Белене" е фатално, каза Станишев
Обновена: 6 апр 2012 14:47 | 6 апр 2012 13:25,
144
Социалистите на ход за четвърти вот
Сергей Станишев Снимка: БТА

"Коалиция за България" и "Атака" внесоха вот на недоверие към правителството заради спирането на изграждането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България.

Под искането са подписите на 48 депутати - 39 от левицата, 8 "Атака" и един независим - Георги Терзийски.

"Мотивите за вота са много солидни, но можехме да минем и без тях", коментира пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев.

Само преди една година премиерът Бойко Борисов много яростно и аргументирано защитаваше нуждата от АЕЦ "Белене", посочи той.

Според Станишев сегашното решение на правителството, подкрепено от ново мнозинство в Народното събрание, е фатално за България, за ядрената ни енергетика и за хората.

"Крайният резултат ще бъде много по-високи сметки за ток", прогнозира той.

По думите му кабинетът на Борисов е спрял най-съвременния индустриален проект на България, единствен от този мащаб в последните 20 години.

Още по темата

"Решението не е аргументирано по обоснован икономически начин. Неслучайно се крият заключенията от доклада на консултанта HSBC и се хвърлят димки. Не са направени никакви разчети. Газова централа на мястото на „Белене” означава по-голяма зависимост от Русия и цени, поне два пъти по-високи от цена, на която би произвеждала атомна централа", продължи да изрежда Станишев.

По думите му спирането на „Белене“ е национално предателство.

Стана ясно, че единственият депутат от левицата, който не е подписал искането за вота на недоверие, е Меглена Плугчиева.

Соцлидерът Станишев обаче обясни, че тя е поставена в двойствено положение, защото е предложена за посланик в Швейцария.

Това ще е четвърти вот на недоверие към кабинета "Борисов". Той обаче е обречен на неуспех.

От ДПС вече обявиха, че няма да подкрепят бившите си коалиционни партньори от левицата, а от десницата са доволни от решението на ГЕРБ за спирането на "Белене".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ei tia za toia kokal shte se otrepat koi da lapa e rabotata a ne da opravim Bulgaria i da e po leko na horicata MAIKATA MU E VLASTA A NARODA NA BOKLUKA
14
5
 
7
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Евреина остана на сухо
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдааа фатално ще е за някои, които трябва да връщат рублите. КГБ не прощава. Справка - бащицата ви Луканков.Това ги чака сега и Гоце и Ровч и Пикаещия в шадравани.
12
9
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 12 години
И лъсна истината най-сетне, е сега вече е повече от ясно чия креатура е ГЕРБ и Бойко Борисов...Помните ли кого целуваше Генерала, когато му връчиха пагона? Всички, който гласувахте за ГЕРБ против Доган, всъщност избрахте точно Доганя....
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, фатално е. За БСП, които за пореден път не успяха да превърнат България в руска собственост.P.S. Много е важно да се прави разлика между руските хора, които са наши братя и руските имперски интереси, които са наш враг.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
fatalno za guvecha na komunistite, ami sega ot kvo shte giveiat drugarite....
9
2
 
5
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
Всичките бг политици са едни фашкии със лопата да ги риниш.Ама после пак ще реват че народа ги наказва като не ходили да гласуват.Ами то не са ли Тикви,Хамстери,Шизофреници,Педофили,***.Всички до един в едно гарне *** .Денем се карат,вечер се любят
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tips-bg . blogspot .
7
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
15 000 работни места щяха да бъдат отворени в района. 30% от обурудването трябва по договор да бъде напрвено в БГ -това означава работа за цялата иконимика и то точно в най-трудните години. означава хиляди запазени специалисти. Означава нужда от ядрени ексерти физици инжинери-- Вузовете ни ще подготвят кадри...........
6
16
 
18
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Кой е червен *** бе? ГЕРБаджиите какви са - предадоха националните интереси с отказа от този проект! Защо скриха доклада, по който изтекоха милиони от нашите пари? Защо и думичка не споменават за него - защото този проект е икономически изгоден! Тук има друго - ГЕРБ подписаха договор с Шеврон, от който мърдане няма и затова отказаха БЕЛЕНЕ. Не виждате ли, че заговориха за проучване за добив на шистов газ? Ама вие сте слепи и не разсъждавате какво става във вашата държава!
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атака най-накрая се легитимираха като това което са - проект на ДС. Също като ДПС и РЗС между другото.
4
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРАВ СИ, ХАМСТЕР! ФАТАЛНО Е ЗА БСП ОЛИГАРСИТЕ! СПИРА ЛАПАЧКАТА, НЯМА ДА ИМА ВЕЧЕ ЯХТИ, БЕНТЛИТА, ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО.
3
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червени отпадъци!
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
vot ne vot vsichkite ste za smiana bez izkliuchenie
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господи, пребери си вересиите