Социалистите на ход за четвърти вот

Спирането на "Белене" е фатално, каза Станишев
Обновена: 6 апр 2012 14:47 | 6 апр 2012 13:25,
144
Социалистите на ход за четвърти вот
Сергей Станишев Снимка: БТА

"Коалиция за България" и "Атака" внесоха вот на недоверие към правителството заради спирането на изграждането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България.

Под искането са подписите на 48 депутати - 39 от левицата, 8 "Атака" и един независим - Георги Терзийски.

"Мотивите за вота са много солидни, но можехме да минем и без тях", коментира пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев.

Само преди една година премиерът Бойко Борисов много яростно и аргументирано защитаваше нуждата от АЕЦ "Белене", посочи той.

Според Станишев сегашното решение на правителството, подкрепено от ново мнозинство в Народното събрание, е фатално за България, за ядрената ни енергетика и за хората.

"Крайният резултат ще бъде много по-високи сметки за ток", прогнозира той.

По думите му кабинетът на Борисов е спрял най-съвременния индустриален проект на България, единствен от този мащаб в последните 20 години.

Още по темата

"Решението не е аргументирано по обоснован икономически начин. Неслучайно се крият заключенията от доклада на консултанта HSBC и се хвърлят димки. Не са направени никакви разчети. Газова централа на мястото на „Белене” означава по-голяма зависимост от Русия и цени, поне два пъти по-високи от цена, на която би произвеждала атомна централа", продължи да изрежда Станишев.

По думите му спирането на „Белене“ е национално предателство.

Стана ясно, че единственият депутат от левицата, който не е подписал искането за вота на недоверие, е Меглена Плугчиева.

Соцлидерът Станишев обаче обясни, че тя е поставена в двойствено положение, защото е предложена за посланик в Швейцария.

Това ще е четвърти вот на недоверие към кабинета "Борисов". Той обаче е обречен на неуспех.

От ДПС вече обявиха, че няма да подкрепят бившите си коалиционни партньори от левицата, а от десницата са доволни от решението на ГЕРБ за спирането на "Белене".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
? преди 12 години
Защо изтрихте 36 ? Истаната толкова боли ?
34
5
 
6
 
! Отговори
Цoла Драгойчева преди 12 години
Ура, другари и другарки! Да живее Пеко Таков!
33
6
 
9
 
! Отговори
ДО- БСП преди 12 години
Другари,пресъхна още една от хранилките----енергетиката ,благодарение на ОЛИГАРСИТЕ ---Р.ОВЧъ,ПЪРВАНОф,ДОГАН,Р.ПИТКОФ!
32
2
 
9
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Не се карайте бре хора - утре ще кажат,че ще строят АЕЦца и театърът ще продължи !!!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
четем ви тука и разбирам що сме бедни, щот сме прости, мноо прости
30
5
 
11
 
! Отговори
само в Бг преди 12 години
Социалистите изтърваха ---кокала,както и СК,НДСВ,ДПС!
29
6
 
19
 
! Отговори
Пипи преди 12 години
Фатално ще бъде, ако ти се върнеш в политиката.
28
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
фатално е най-вече за червените ви джобове, другари! това е добре. Даже много добре!
27
12
 
13
 
! Отговори
С теб сме, Бойко преди 12 години
Верно е, че Бойко е простодушен и недодялан в обноските си, но за разлика от някогашните му червени господари и техните синчета, е непокварен и се оказа гъвкав политик и добър, съзидателен и родолюбив стопанин ! Затова целокупният народ основателно го харесва ! Може да се каже, че той е най-доброто досега попадение ! Тъй че Бог да ни го пази !
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
глей са мноо е просто дпс-то не подкрепя белене, щото турция строй 3 бр атомни централи да ли не беха 6 бр не сам сигурен, белене срещу подкрепата на следващите избори, ша има коалиционно правителство ГЕРБ ДПС, доган си е доган тва е пичове, ние сме си такъв народ, националнио интерес не струва нищо за тва сем бедни
25
9
 
11
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Какво друго може да се очаква от куклата на конци Боко Б. Този е пионка в играта на геополитика на разпадащата се империя САЩ. Че след 15год. АЦ "Козлодуй" с изчерпан ресурс ще бъде и затворен. Че ще останем без наша евтина ел.енергия, и ще трабва да внасяме и купуваме много по скъпа. Това не го касае. Не мисли за народното утре. Този няма хоризонт. Други му казват какво да прави. Това е посмешище на политик. Че народа бедствува, безработицата е над12% вече, оцеляването на много хора става проблемно, деца остават недохранени, здравеопазване и образованието западат все повече и тн. Този утре ще си дигне чуковете, метресата му насъбра май над 200 милиона, и ако не е в затвора или на майната си, ще потъне в джунглите на САЩ и му дреме патката. Там ще го посрещнат с музика и песни. Аборигените български да се оправят, както могат и знаят. ТЕХЕН СИ Е ПРОБЛЕМА. Кой им е виновен, като са избрали да ги управлява човек, за който всички казват, "ЯК Е КАТО БИК И ПОЧТИ ТОЛКОВА...УМЕН."
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
важното е ние да набиваме леб с мас, а кученцата да ядат пържолки
23
1
 
3
 
! Отговори
Да преди 12 години
Toчно това е. В крайна сметка вместо да задържим малди хора, с работа в сектор, който може да им осигури почти европейски стандарт, ние ще пратим няколко хиляди от най-най-висококвалифицираните си специалисти, доказано на европейско и световно ниво в чужбина или по борсите да метат улиците. Жалка страна с жалки управляващи. Никога не съм и не бих гласувал за БСП, но решението за белене беше единственото хубавно последните 15 години. А попарата на бойко яко ще я духаме след десетилетие
22
0
 
7
 
! Отговори
що бе...? преди 12 години
Нали и ДПС и НДСВ нямаше да управляват с БСП.....?И кво стана ----коалиция....?Вполитиката морал и правила ---няма ,има само ---ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ!---константа!
21
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отрязаха и последната далавера на червената мафия.
20
9
 
11
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Волен заради тези си ходове,няма да влезе в парламента след изборите.Той бил по-зле и от Янето бе!Продажник............си ВОЛЕНЕЕЕ
19
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сергчо, не ти ли станаха много динички под бръснатата мишница моето момче? Водач на европейските социалисти, инициатор на вот на недоверие... а идат избори моето момче...най-напред в столетницата, после и в парламента... Серги, нали знаеш какво казва народа за многото дини моето момче? Внимавай съселчо, гледаш напред, а зад гърба ти плевнята гори :)
18
4
 
5
 
! Отговори
попа преди 12 години
Само като прочетеш що Плугчиева не е подписала, ти става ясно какви са комунистите - къде има далавера, играят двойна игра само и само да се нагушат. Не че и герберите (техни отрочета) са по-различни. Ама българина простоват и доверчив - пуска ли, пуска бюлетинки за тях. Докато е го, съседите лукави елини на държавно ниво чрез финансовия им министър ни се присмиват за заплатите, и между другото пенсионерите им са взели по 190 евро бонус за Великден. Като ви ги даде Бойко, ще ми се обадите.Смях.
17
12
 
12
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Вижда се краят на БСП. Разцеплението в партията *** на вратата, а спирането на кранчетата им от ГЕРБ в комбинация със загубите на последните 4-5 избори ги поставят в много неприятна ситуация.
16
5
 
7
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Ами Боко не мо'е да направи нещо за след 10-15г...До там акъла му не може да метне.Той знае само тук и сега...щото требе да се ***'а леб.Възмутен, да виждаш пълно припокриване между *** Захариев и ББ?Щото за мен са едно към едно-гепи тия парички, яж пий, па след 10 г...еб* им мамата на кучетата.Що да правим нещо дето не можем го види...