Дянков е против премахването на биодобавките в горивата

"Няма как да намалим или да отпадне акцизът, дори и временно"
Обновена: 7 апр 2012 18:56 | 7 апр 2012 17:58, Елка Василева
75
Дянков е против премахването на биодобавките в горивата
Дянков обеща държавата да помогне със средства за възстановяване на паметника на 10-и Родопски полк в Хасково. Снимка: БТА

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков е против идеята да бъдат премахнати биодобавките като временна мярка за намаляване на цената на горивата. Той каза това при посещението си днес в Хасково.

"Някои от идеите, които излизат за временно намаляване на цената - например, отпадане на добавката за биогорива - аз съм категорично против", посочи вицепремиерът и добави, че това вече е било направено като временна мярка.

По думите му това е изискване на Европейския съюз и ние трябва да се стремим да го изпълняваме. Освен това според него биодобавките са полезни и екологични, а и по този начин се подпомага секторът на земеделието.

Няма как да намалим или да отпадне акцизът, дори и временно, защото ние сме дори под минимума, изискван от ЕС, отбеляза вицепремиерът.

Симеон Дянков, придружаван от областния управител Ирена Узунова, посети паметника на 10-и Родопски полк в Хасково и пое ангажимент държавата да помогне със средства за възстановяването му, съобщи БТА.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
26
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Какво го мислите дянков, той изпълнява мисията си успешно , вече решиха да вземат заем от световната банка , нали това е идеята им , похарчиха фискалния , правят всичко възможно народа да е зле и накрая идва логичното , заемче от световната банка , най-корумпираната институция заедно с федералния резерв. Препоръчвам на всички да гледат филма "Духът на времето"
14
0
 
28
 
! Отговори
krasi преди 12 години
Този Дянков ми прилича на хер Флик - гестаповецът от " Ало, ало". Същият мазохизъм и непукизъм. Голяма мизерия трябва да го е гонила в миналото. Сега си го връща на всички с биодобавки и акциз.
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно защо ли ДДС върху хазарта не го вдигат?7% ддс хазарт22 % ТОК , ВОДА, ПАРНО ИТ.Н.
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като сме под минимума на акцизите, да не би пък да не сме под минимума на доходите?За туй дето уж сте се събрали - "по-поносима цена на горивата" има два начина:1. Сваляне на цената2. Вдигане на доходите, което е наложително и без високите цени на гориватаДянков все е против. До къде стигна с лихвите на банките? Пак до там!
11
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този месец ще имат свежи поълнения в бюджета от ДДС на топлото и газта, която първо вдигнаха а след това се оказа, че пада с 10%. Най - вероятно ще ги използват за Великденски БОНУСИ В МИНИСТЕРСТВАТА ръководени от Гербери. Затова и бързаха да вдигнат цените от 1 април.
10
1
 
34
 
! Отговори
народа преди 12 години
7.04.2012 | 19:05ами тогава ни направи заплатите 1500 лева и пенсиите на хората 1000 лева за да живеем като европейци .Това за вас е непознато .Вие умишлено ни направихте от бедни по бедни от работни безработни .Направихте ни да живеем като ***-ден за ден .Ако това е живот .Щом си толкова отворен защо не си направиш заплатата 290 лева но няма да бараш от откраднатите милиони и да видим как ще живееш.Иначе как бензина в Русия е толкова евтин и там има какви ли не надценки но хората мислят за потребителите а не само Лукойл-банката на терб..Докато вие сте на власт нищо хубаво не ни очаква
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само месец, а дори и по - малко спираме тотално да зареждаме и съм сигурен, че ще клекнат, защото нали се сещате какви са приходите от продажбата на горива.
8
4
 
24
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
Не се хващайте на номера с биодобавката. Сметката е много проста: ако се забрани добавката от 5% биодизел, това означава, че Лукойл ще продава 5% повече гориво, но ще намали цената само с 5 стотинки, което при сегашната цена на горивото е по-малко от 2%. Т.е. - ЛУКОЙЛ ЩЕ СИ УВЕЛИЧИ ПЕЧАЛБАТА!
7
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
такъв *** народ си заслужава управниците а те са най големите престъпници
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не са проблем цените на горивата, а заплатите!
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом не им дава Европа да намалят акцизите- ние им даваме да намалят ДДС-то на горивата :)
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално е да е против каквото и да било поевтиняване. Щом нещо поевтинее падат приходите от ДДС. Това е единственото което крепи *** бюджет.
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тази гад трябва да го обесят
2
1
 
22
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Няма как *** работело в банка била наречена и на света да управлява финансите на страната в интерес на обикновенния гражданин, масовия българинСД мисли само как да направи така че да прокара интересите на богатите/без значение нац.произход/ за да вземе комисионна за това преведена му в сметаката му на каймановите острови!Искам да апелирам оттук всички българи да се борят за закон за възстановяването на взаимоспомагателните каси и регламентирането им с банков ататут като алтернатива на банки
1
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Квот казал Дянков и боговете мълчат..