Сделката за "Горубсо-Мадан" е финализирана

Инспекцията по труда ще съдейства напълно на новия собственик
7 апр 2012 12:47, Елка Василева
22
Сделката за "Горубсо-Мадан" е финализирана
Протест на работниците от ОЦК-Кърджали. Снимка: БТА

Сделката за "Горубсо-Мадан" е финализирана и дружеството вече има нов собственик, обяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов по TV7.

Младенов съобщи, че другата седмица инспекцията по труда ще съдейства напълно на новия собственик за незабавното закупуване на необходимите лични предпазни средства и да се проверят двата рудника, защото не са работили повече от месец.

Още по темата

Преди две седмици собственикът на „Минстрой холдинг" и бивш вицепрезидент на Мултигруп Николай Вълканов получи концесията върху мини „Горубсо-Мадан”.

Колкото до другия комбинат на Валентин Захариев - ОЦК-Кърджали, където сагата продължава и работниците протестират повече от месец, Младенов обясни, че е подаден сигнал до прокуратурата, а министерството е отпуснало минималната помощ от 325 лева за всеки от служителите, за да могат те да покрият текущите си разходи.

"Най-важното е да се платят заплатите на хората и да се намери нов собственик", обясни социалният министър.

Проблемите в „Горубсо-Мадан“ започнаха, след като миньорите от предприятието  започнаха протести за неизплатени заплати.

Малко след тях, на 1 март, протести започнаха и работниците в ОЦК АД-Кърджали. Те също се оплакаха, че не са получавали трудовите си възнаграждения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
аз до 15 преди 12 години
не знам в коя медия работиш, но ако там приемат толкова неграмотни като теб, не ми я хвали ...
19
0
 
5
 
! Отговори
Wake the fuk up преди 12 години
За смяната на двама мафиота при металодобива може да пишете, а защо нищо не казвате за тоновете злато които(освен тези в Челопеч) ГЕРБ дадоха на Дънди да копаят от мината в Крумовград, за която сме подписали нелепата комисионна от 2.5 % ?!1.2 $ милиарда ще ни откраднат канадците! Не ви ли подлудява това предателство ето защо няма кинти, защо всичко е прах и плочките са отлепени или липсващи по улицата и защо можеш да паркираш в някоя асвалтова дупка, всичко е дадено за ст. на други хора
18
0
 
5
 
! Отговори
демагогия преди 12 години
Аве народе кой е Николай Вълканов, не е ли лицето замесен в скандал с ахмед доган и хонорара ор 1.5 милиона за който боко пропищя като първоКурсничка ?!?!? всички тия от кабинета са мафиоти начело с трафиканта боко *** насраното, боко за мен е най-голямата ***, само демагогства лъже и после прави обратното, беше казал че ако някоя партия внесе решение за отписване от АСТА ще и приемат, оня ден АТАКА внесоха и не я приеха ****ите, както и решението за акциа на горивата, и хляба, и 1000 други
17
0
 
3
 
! Отговори
Смях преди 12 години
До 15Всички уж ругаят ГЕРБ,а на изборите резултатите -а,по други.Извод:Някой плаща и за това!Дерзайте,до достигане на 40% за ГЕРБ----------И за такива изрази ли ти пшлащат от медията ??? Или ти плащат от централата на ГЕРБ !!!!Предполагам работиш за про-Турската ТV7 и правиш репортажи тип Диляна Гайтанджиева....Колко ниско може да паднете ГЕРБерите направо неееее ИСТИНА !
16
0
 
7
 
! Отговори
Смях преди 12 години
До 15Аз за разлика от ТЕБ живея в България... Простащината и насаждането на ОМРАЗА идва от МУТРАТА Боко / може би и това не е обидна дума там където прибиваваш /... Относно парите който можеш да дадеш на ГРОБ, няма да ти ги откажат :) Макар че откраднаха няколко милиарда за ТРИ години, и това можеш да го напишеш във медията за която работиш :) И ми е много интересно за коя ЦИОНИСТКА медия правиш проучването ? Защото независим не останаха.... Да си жив и здрав и, ако имаш достойнство напиши ис
15
0
 
1
 
! Отговори
ДО СМЯХ преди 12 години
Смешното остана в теб.Аз не живея в България и герб не ми плащат-аз мога да им плащам на този етап.Аз направих проучване какво се пише във форумите ,как се гласува/ и там ли палщат в България и ако плащат на всички ли?/и ще го публикувам в медията ,в която работя заедно с просташката ти реплика за доказателство колко ниско могат да паднат политическите страсти.Проблемът е ,че тук тиква не е обидна дума и не може да предаде колорита на простащината в България.Със здраве!
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До "Смях" .И що си мислиш, че другите са по-различни бе мой човек.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Герберистан / Тиквенистан/ , държавните органи съдействат на едни , и съсипват бизнеса на други наивници, решили да инвестират в държава с тиквено правителство!Рекета на такива абсолютно ненужни инспекции/ тихо място за празноглави гербери/, е повсеместен!
12
0
 
5
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 12 години
"Инспекцията по труда ще съдейства..."-смърди на търговия с власт!!! За едни държавните служители са майки , за други негерберски фирми-мащехи! Такава тъпотия никога не е имало!!!*** ни управляват, идиотииии!!!
11
0
 
6
 
! Отговори
Смях преди 12 години
До 10Ще гласувам за който си искам, само не и за ГРОБ vs ДПС !
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 7 Абе"нормалния" ти за кого ще гласуваш догодина, да знам за кого гласуват "нормалните".
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ne se u4udvaite SOFI MARINOVA CIGANKATA PQ V PARLAMENTA I VSI4KI OT GROB I SE KEFIHA NA4ELOI S KASHALOTO FIDOSAVA KOQTO SIGORNO SERE PO EDIN TON *** KATO SEDNE NA KENEFA ,.SEGA DAVAT GORUPSO MADAN NA DOGAN I NEGOVATA SVITA ZADA MOJE VSI4KI *** I TURCI DA GLASUVAT ZA TQH NA IZBORITE DOGODINA .AKO SME ZADRUJNI SHTE GI MAHNEM OT PARLAMENTA NISHTO 4E NQMA DOBRA ALTERNATIVA NA GERB NO TRQBVA DA SME ZADRUJNI INA4E SHTE UMREM SLEDVASHTATA ZIMA OT GLAD
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TIQ VASHE PROU4VANIQ KADETO SI PALSHATATE ZA TQH SA ASNI 4E GERB SA S NQI MNOGO PROCENTI MNOGO QSNO NO AZ VSEKI DEN SE SREHSTAMS HORA I VSI4KI VI PLUQT , I SAMO EDNO SHTE KAJA NA MUTRITE NA GERB AKO NE SI PLATITE IZBORITE PAK I *** DA GLASUVAT ZA VAS I SEGA ELEKTORATA NA DPS EDVALI SHTE STE V SLEDVSHTIQ PARLAMENT MNOZINSTVO POMQRI GNUSNI DOKARAHTE NI DO PROSESHKA TOQGA VIE SAS VS4KI PRZ POSLEDNITE 20 GOD STE ZA ZATVOR
7
1
 
10
 
! Отговори
Смях преди 12 години
До 5 платения клакъор на ГЕРБ...Платени са агенциите чадо... Платени сте и вие който по цял ден пишете по форумите за ГЕРБ !А ние нормалните хора РАБОТИМ, и влизаме от време на време да постнем по един комент.Разхождал ли си се скоро по улиците...да чуеш какво миослят нормалните хора за Тиквата и малките "тиквички" като теб ?? Нормалните хора не искат да чуват за МУТРОМИЛИЦИОНЕРИТЕ от ГРОБ !!! Само *** от ФАКУЛТЕТО ви харесват, че им давате помощи и ги оставяте да крадат на воля !!!
6
0
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 12 години
Всичкото е шменди капели ,тези проучвателни агенции да направят електрона анкета във своите сайтове и там ще се види кой е прав кой е крив всичко останало е манипулации !!! На когото както му е изгодно така описва нещата а реалноста е съвсем друга ДОЛО ПОД КОМЕНТАР 4 тази АНКЕТА съм я искарал точно от такова място със едно натискане на бутона и си анкетиран.
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Резултат от проучване на електоралната нагласа вчера:ГЕРБ-34%,БСП-17%,Партия СНАХИ-7%,ДПС 6%.Резултати от наблюдения по форумите"БСП 34%,СНАХИ-17%,ДПС-О%.ГЕРБ-3%.Извод:НЯКОЙ ПЛАЩА ЗА ДЕЖУРСТВА ПО ФОРУМИТЕ!Всички уж ругаят ГЕРБ,а на изборите резултатите -а,по други.Извод:Някой плаща и за това!Дерзайте,до достигане на 40% за ГЕРБ.
4
1
 
4
 
! Отговори
Ето нещо вярно преди 12 години
АнкетаДоволни ли сте от резултатите на изборите?Не 155 (62%)Да 51 (20%)Рано е да се каже 28 (11%)Не ме интересуват 18 (7%)
3
1
 
7
 
! Отговори
az преди 12 години
Доганчо се нагуши, а бяхте против него, а Герберасти ?
2
0
 
11
 
! Отговори
ГЕРБерчо преди 12 години
Колкото до другия комбинат на Валентин Захариев - ОЦК-Кърджали, където сагата продължава и работниците протестират повече от месец, и през следващата седмица да протестират пред парламента..... Крайно време е да се вдигнем всички Българи и да изритаме това некадърно правителство.... Направиха ни на маймуни !! Най ниски доходи и супер високи цени ? Къде в света става този номер освен в Циганистан ??
1
0
 
12
 
! Отговори
Той е преди 12 години
Какво значи - инспекцията ще съдейства напълно...? Това държавен контролен орган ли е, или придатък на някои частни компании? И в какво ще се изразява това "съдействие"? Най-вероятно, ще си затварят отново очите, като почнат да се вършат зулуми, както са правили и при предишния! Защото, никой не може да ме убеди, че инспекцията не е знаела нищо за сегашното положение, то не е станало за ден-два такова! Знаели са, но са си траели, да чуят висшата повеля на ББ, сакън, сега идат и избори! ***!