Четирима ДСБари обърнаха гръб на Командира

Това са Даниел Митов, Прошко Прошков, Петър Николов и Христо Ангеличин
Обновена: 9 апр 2012 15:54 | 9 апр 2012 15:54,
65
Четирима ДСБари обърнаха гръб на Командира
Четирима обърнаха гръб на Костов. Снимка: Булфото

Даниел Митов, Петър Николов, Прошко Прошков и Христо Ангеличин обявиха, че напускат ДСБ.

В декларация до медиите четиримата пишат, че напускат редиците на Командира, защото партията не е осъществила амбициозните си ангажименти – да стане алтернатива на фасадната демокрация, да формулира нова национална кауза, да изгради десница отвъд дневния ред на политическия преход.

Още по темата

"С течение на времето ние се превърнахме от общност на каузата в клика, която търси само и единствено собственото си оцеляване. И което е по-лошо, превърнахме избирателите си в заложник на политика, която вместо да заплашва, легитимира политическата фасада с предсказуемата си критика и непоследователното си поведение", пишат те.

Четиримата допълват, че в началото на 2012 г. са се опитали да повдигнат дебат за случващото се в ДСБ и десницата.

"Дебат обаче не се случи. Вместо това ни беше отговорено, че вече няма да се "инвестира" в нас", добавят те.

Митов, Николов, Прошков и Ангеличин твърдят, че с напускането си от ДСБ не абдикират от политиката. Споделят още, че не напускат дясната общност, с която споделят общи политически ценности. Не отбелязват обаче дали ще се присъединят към съществуващ или пък ще градят собствен политически проект.

"Няма да прекратим усилията си да открием новия смисъл на българската десница", обещават единствено те.

Dnes.bg припомня, че Прошко Прошков, който беше кандидат за кмет на Синята коалиция на последните местни избори през октомври миналата година, подаде оставка от ръководния орган в края на март, след като отправи остри критики - най-вече към политиката на лидера на ДСБ.

Вторият тръгнал си днес Даниел Митов беше зам.-председател на тъмносинята партия, а след 8-то Национално събрание миналата година остана член на ръководството.

Третият, отрекъл се от Командира - Петър Николов, влезе в ръководството на ДСБ през октомври 2009 г.и остана в него до 2011 г.

Четвъртият напуснал тъмносините редици - Христо Ангеличин, е бивш общински съветник от ДСБ в Столичния общински съвет от 2007 до 2011 г .и също член на ръководството от 2008 - до 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
9
 
! Отговори
от 33 преди 12 години
Имах предвид, че ДСБ има нулев шанс извън София за момента, дори на теория. Хората обедняват, изпростяват и ще подкрепят все повече чалгаджии. Средната класа, дето трябва да подкрепя партия като ДСБ, направо си е умряла.
29
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бягат от криминалния файтон, като дявол от тамян.Да не са луди да отговарят солидарно с най-успешно-открадналия.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само между другото Прошков е лицемерно и тъпо същество, което си показа сам истинската същност в дебатите преди изборите в София. Дори хардкор дсб-ари пропуснаха да гласуват за него. Тй си е недоразумение от самото начало.Същински втори Николай Младенов. Очаквайте го сега да се появи или при Кунева или при Бойко, той няма да отиде някъде дето няма да ***. ДСБ в сегашния си формат няма голям шанс по принцип София. Много са се капсулирали. Конкретен пример - другите напускащи някой знае ли ги?
27
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Со керес брат'чед? Катуна нещо се разпада май? Май???
26
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лостов е политически труп от 2001 насам......
25
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** като не иска да си иде свестните хора от частната му партия ще се разбягат.С Тиквата ще стане същото след провала на изборите през 2013.
24
10
 
10
 
! Отговори
new age преди 12 години
Костов е бита карта! Крайно време е да го разбере и спре да руши десницата. ДСБ се нуждае от ново ръководство и нов имидж! Костов повече избори няма да спечели.
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
плъховете напускат потъващата гемия на *** от Драгалевци
22
13
 
12
 
! Отговори
ДСБ-ар преди 12 години
Без да вземам страна в полза на разни невзрачни Прошковци, мисля, че е крайно време ДСБ и СДС да се обединят в партия под ръководството на перспективна и харизматична съзидателно-позитивна личност, необременена от предходно управленско бреме, а Иван Костов да отстъпи на по-заден план в позиция на почетен председател !.
21
9
 
7
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Всеки, който е работил, работи и ще работи срещу собствения си народ свършва зле - този да се радва, че още е жив - засега!
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
както винаги в България все има фурнаджииски лопати и като оъидат при куневица че голям праз....
19
14
 
7
 
! Отговори
доволен преди 12 години
Ванка нищо бате няма са плашиш ко като не влезеш в следващия Парламент Ще си направиш Алтернативен ще бъдете . Ти Класната Женати и Теменужките дето си говориш с тях Те поне та слушат
18
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голям успех за ДСБ е, че изобщо са останали хора, които да я напускат.
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
българите са големи ***
16
5
 
13
 
! Отговори
десен избирател преди 12 години
Всеки има право да напуска щом не му харесва.Лошото е,че т.нар.членове на партиите са били бивши в някоя друга-историята го доказва.Защото депутатската работа е най-високо платена за безотговроността,която носят депутатите.Истината е,че ДСБ не можа да се отличи като истинска алтернатива на мутрагенското правителство,че даже го подкрепиха.Всички анализи,които Костов направи се оказаха от 2009 г.насам верни,но какво от това?Борисов е пълен некадърник,но знае как да омайва безпросветните българи.
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
плъховете напуска потъващия кораб... when the shit goes down you better be ready!
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А сега накъде?
13
6
 
23
 
! Отговори
ани преди 12 години
Ами естествено, догодина са изборите, фурнаджийските лопати се настройват.
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прошко Костов не ще, иска Кунева да е.е!
11
11
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Че те...кои останаха в тази...партия освен Костофф;Катерина-класната,Инчхай-генерала и още двама-трима,пенсионирани в...парламента.