Следващият кабинет ще е лявоцентристки, твърди Първанов

Натискат структурите на БСП, които ме предлагат за лидер, оплака се той
Обновена: 10 апр 2012 19:40 | 10 апр 2012 19:31,
194
Следващият кабинет ще е лявоцентристки, твърди Първанов
Георги Първанов Снимка: архив, БТА

„Забелязвам безпрецедентен натиск по отношение на онези структури в партията и големи областни центрове, които са издигнали моята кандидатура за лидер на БСП”. Това заяви в Пловдив доскорошният президент Георги Първанов.

Той е обезпокоен, че такива лостове се ползват от неговите опоненти и индиректно обвини соцлидера Сергей Станишев.

„Намирам това за непочтено и некоректно, защото няма друг такъв случай в историята на партията за тези 22 години, в който апаратът да се е намесвал пряко в решаването на лидерския въпрос”, коментира Първанов.

Експрезидентът бе лаконичен в отговора на въпроса как вижда бъдещето на Станишев в политиката:
„Станишев ще се развива като лидер на европейските социалисти”, коментира конкурентът му за председател на  БСП.

Още по темата
По думите на Първанов следващото правителство ще бъде лявоцентристко, а БСП ще успее да спечели парламентарните избори.

„Докато през годините ГЕРБ е направила една машина за избори, на "Позитано" са формирали машина за правене на конгреси, това е много лошо”, смята експрезидентът.

По думите му тази е една много ниска изходна точка в голямата битка с ГЕРБ. Първанов даде заявка, че е готов да оглави едно бъдещо правителство и да замени Бойко Борисов на поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
0
 
! Отговори
edin_bulgarin преди 12 години
Имам еднкави кълба:) И аз някак си така го усещам, че Гоце си заминава с бързия влак от политиката. Време му беше!
140
0
 
3
 
! Отговори
Мая преди 12 години
Май човекът си е купил вълшебно кълбо, на което гадае щом прави такива прогнози. Не е зле да погледне пак, защото ми се струва, че го послъгва бая. Моето кълбо казва, че Първанов ще излезе НАЙ-НАКРАЯ от политическия живот и ще отиде да лови риба с наборите на село.
139
0
 
4
 
! Отговори
petko_karyka преди 12 години
това го твърди само първанов! но според всички останали, дори и социолозите, кабинета ще е дясноцентристки! ГОЦЕ, ТИ НА КОЯ ПЛАНЕТА ЖИВЕЕШ?
138
0
 
2
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Какъв ще е следващия КАБИНЕТ г-н Гоце го определяме НИЕ, избирателите, така, че недейте само да играете ролята на пророчица и да предсказвате предварително! Аз разбирам, че никога не сте и няма да играете по правилата и съм сигурна, че за парламентарни избори пак ще се измислят и пръкнат нови щабчета и комунистчета лобиращи за вашата светла личност, НО не си позволявайте да определяте избора на народа така лесно!! Наглостта ви няма граници, но падането от висока има - падаш ниско долу и боли!
137
0
 
4
 
! Отговори
Сиси преди 12 години
Ако имаше поне малко достойнство трябваше да се скрие от политическата сцена, за да не се сгромоляса съвсем. Не стига, че е бил доносник, че спечели президентските избори като използва един ***, който да провали Петър Стоянов и той се ската и остави двамата да се бият, ами сега отново ни се навира под носа. И Станишев е едно мамино синче, дето расна по върховете и нищо не разбира от живота на българите, но и тоя вече ми писна да му гледам физиономията.
136
0
 
0
 
! Отговори
Georgiev22 преди 12 години
Следващия кабинет със сигурност ще бъде съставен от десни, но не е изключена възможността и БСП да участват в него. Първанов няма никакъв шанс да бъде лидер на БСП, така че още от сега да си ходи.
135
0
 
3
 
! Отговори
Рени Илиева преди 12 години
10 години търпяхме селските тарикатски номера на Първанов, няма ли най-накрая да остави социалистите на мира този продажен агент на ДС.
134
0
 
3
 
! Отговори
Марина преди 12 години
Първанов няма никакво право да критикува , който и да било всички видяхме що за президент беше и това, че нищо не направи през 10 години , а като лидер на БСП пък съвсем нищо не показа освен бездействие и празни думи
133
0
 
0
 
! Отговори
bastuna_kriv преди 12 години
лявоцентристки кабинет само в розовите сънища на първанов! а ако дойде той на власт в БСП, това със сигурност няма как да се случи!
132
0
 
0
 
! Отговори
Spyder преди 12 години
Никой не може да каже какъв ще бъде следващия кабинет, но едно знам и то е, че Първанов няма да бъде в него, защото Станишев ще бъде избран за лидер, а Гоцето ще си замине с подвита опашка.
131
0
 
2
 
! Отговори
попа преди 12 години
Първанка, ми ти що спиш? Другаря Станишев виж как си прилага тънките комунистически похвати и техники, пък ти изоставаш...играй му по неговите правила - толко ли не моете се унищожите един друг, *** и да върните парите дето сте прибрали от народа де...
130
0
 
4
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Нито единия,нито другия,БСП трябва да бъде в дълбока опозиция с лидер Янаки Стоилов или извън парламента,докато се научи да прави истинска лява политика !!!!!!!!!!
129
4
 
1
 
! Отговори
Mаcintosh преди 12 години
БСП трябва да дойдат на власт с лидер Станишев. Гоце да напуска политиката и да си намери ново хоби, дотегна много на хората с безсмислените си изказвания.
128
0
 
4
 
! Отговори
lelia_marche преди 12 години
Обаче много ме кефи, когато Гоце говори още като Президент или нещо повече - като агент на ДС. Наставнически и почти заповядва. Казва кой къде и как ще бъде и какво ще му се случи?!;)) Май живее още в соца. Горкия! С това мислене, и за лидер на ловната дружинка няма да го изберат!
127
0
 
2
 
! Отговори
bezpartien преди 12 години
няма как да е ляво-центристки следващия кабинет! не знам гоце не чете ли социологически проучвания или само си говори така, колкото да не заспи?! още повече, че ако той оглави БСП има огромна вероятност БСП да не участва по никакъв начин във властта!
126
0
 
1
 
! Отговори
didoo преди 12 години
Първанов може да си ги плещи колкото и каквито поиска. Това няма да промени нищо, защото той няма да бъде част от нито едно правителство повече.
125
0
 
1
 
! Отговори
dedo преди 12 години
borsuka pak se naaka v blog bg
124
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 12 години
Гея почнал да става активен но гоце е стар комунист и доносник затова не се плаши
123
0
 
5
 
! Отговори
Лелееев преди 12 години
Гоце започваш да ми прилаш на доносник тревоман с тези глупости. При следващото ти изхождане може да ни убедиш че следващия кабинет ще е от зелени човечета.
122
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 12 години
Блаженни са вярващите гоце. Ти си комунист и доностник а това за вас не важи. Следващия кабинет ще е пак на герб а вас няма да ви има.