Скок на пенсиите и този юли, и предизборния юли 2013

Увеличението било заложено в бюджета, обясни Дянков
12 апр 2012 10:00,
194
Скок на пенсиите и този юли, и предизборния юли 2013
Данков гарантира пенсиите. Снимка: Булфото

Увеличението на минималните пенсии от 1 юли тази година и от средата на следващата година е сигурно и парите са заложени в бюджета, обяви пред БНТ финансовият министър Симеон Дянков.

"От следващата година, в средата на годината, всички пенсии без изключение ще се вдигнат с индекс, който в миналото е бил известен като "швейцарското правило" - смес от инфлация и ръст на производителността", каза той.

Министърът заяви, че това не е обещание, а задължение в закона.

Още по темата

"През последните години в политиката съм научил, че всеки ден е предизборен ден", коментира той обвиненията, че се опитва да "купи" пенсионерите предизборно.

Все още не е ясно дали през пролетта на 2013 година може да има друго, допълнително увеличение за всички пенсии, обясни финансист №1.

Симеон Дянков уточни, че това ще зависи от ръста на икономиката, който трябва да е над 1% от заложения в бюджета, както и от възможността държавата да продаде свои активи.

Според министъра с колко ще се повишат икономическите показатели ще стане ясно в края на тази година.

Колкото до упреците от страна на БНБ и декларацията им, че решението му за Сребърния фонд граничи с некомпетентност, вицепремиерът заяви: "Времето ще покаже кой е компетентен и кой не".

"Сребърният фонд ни изравнява с европейските практики", категоричен бе министърът и допълни, че е нормално да има противоречия между него и банкерите.

"Това е европейска практика, причини за притеснение няма. Сребърният фонд ни трябва, за да може да имаме доходност за пенсионерите", повтори той тезата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не заблуждавай младите с глупостите си - и аз съм разправял вицове и никой не ме е закачал.---------------- На кого си ги разказвал, на оная си работа в тоалетната? И да, за неполитически вицове не закачаха, можеше да си говориш мръсотийки колкото искаш, стига да не закачаш комунистите.
144
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Увеличаването на пенсиите е лъжа на Дянков, защото замразяването на пенсиите от 2009 г. досега увеличи смъртността и самоубийствата сред пенсионерите. Така, че просто се преразпределя печалбата на Дянков от починалите пенсионери.
143
1
 
14
 
! Отговори
Неверващ преди 12 години
Хер Флик , стига лъжи ! Подай си оставката !
142
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рейтинга май е закъсал, а?
141
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смешници!!! Три години мизеруваме и носим кризата на гърба си ,докато те си раздават бонуси,вдигат си заплатите и си подменят колите.Тя,кризата ,май е само за нас.Ще ни залъгват с 2-3 лева подаяние,сякаш не сме работили достойно и почтено!Безсрамници!!!
140
2
 
18
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Някой знае ли колко голям е този "скок"- 0.5 , 1 , 2 %? Този пъпчив и крадлив гербер не знае ли че инфлацията е изяла "скока" още преди 3години? *** червени гербери окрадоха народа. Другото е пожарникарска пропаганда...
139
4
 
11
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Знаех ,че все някога животът в България ще се оправи и ето ,че този момент вече е факт ! Мога само да съжалявам ,че съм напуснал Бг.! Мили сънародници ,прощавате ли ми за това ,че измених на родината ,и бихте ли ме приели ако се върна обратно ?!
138
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков да вземе да скочи някъде отвисоко да го гледаме как ще се размаже.Хайде стига с тези предизборни лъжи!
137
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проклет да си Пенсионер,че продължаваш да лъжеш!
136
2
 
8
 
! Отговори
До Пенсионер преди 12 години
Като си лежал в затвора,какъв пенсионер си?Откъде си направил тр.стаж?ЛЪЖЕЦ си!В затвора ходеха тия,които не ставаха за нищо!ОТВОРКОВЦИТЕ като тебе,които с мошеничества си изкарваха парите.Никой не ме БИЛ,никой не ми е казвал как да живея,стига да не преча на другите да живеят живота си!Такива *** като тебе извратиха всичко!
135
1
 
11
 
! Отговори
безпартиен идеалист. преди 12 години
Аз на този недорасляк с уменията на треторазряден счетоводител, не вервам. Защо така се получава с всеки изминал мандат управленците стават от калпави по-калпави. Май няма достойни и честни хора в България. Приватизатори-крадци, комунисти -олигарси, крадлив дедо, мутренски изпълнения. Баста стига сте ни "управлявали". Аман от ***.Излиза че неукия тоталитарен Тошо бил цвете за мирисане. " Ела си Тошо , че без теб по-лошо"Докъде я докарахме?
134
1
 
11
 
! Отговори
сашо преди 12 години
Че е улод-*** е, но кой ме позволява да се гаври с хората?
133
1
 
19
 
! Отговори
Пенсионер преди 12 години
Само един *** може да се гаври така с възрастните и беззащитни хора.Свикнахме и вече не се и надяваме на увеличение.
132
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Добре е хората да се делят на комунисти и антикомунисти и да се карат по форумите и да не питат защо от ден на ден живеят по-лошо, а милионерите се увеличават
131
19
 
2
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
До всички дръгливи *** на *** податливия Кутев, пишещи за жълти ст'инки по десет постинга в минута:Вие, комунистчета гнусави, кога ще се регистрирате и ще излезете от дълбоката нелегалност на червени партизани, които цвъкат по десет постинга с различни никове, за да имитират червена масовка? За всеки е ясно, че сте подли душици и мръсни предатели. Ясно е още от взривовете в "Света неделя", Народния съд, лагерите в Белене и Скравена, където *** като вас хранеха свинете с труповете на убитите от тях българи, както и от "възродителния процес" - последния диамант в короната на стоКлетницата БКП!
130
1
 
15
 
! Отговори
До 131 преди 12 години
Не заблуждавай младите с глупостите си - и аз съм разправял вицове и никой не ме е закачал.А истинския терор е сега,при толкова блянуваната "демокрация "-всеки ден убийства,изнасилвания,газене с коли,насилствена проституция напълно безнаказани. да не говорим за безработицата и пълна беднотия за 50% от хората !
129
5
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 12 години
До 133 Ако можеше да четеш,нямаше и да пишеш глупости.Не ти пожелавам това което аз съм изтърпял моето момче,не забравяй яе си само драскач
128
4
 
3
 
! Отговори
do pensioner преди 12 години
Malko ti e bilo,ti mrazish vsichki i vsichko fashiziran gad
127
4
 
5
 
! Отговори
До 131 преди 12 години
Ти да не си от новите "активни борци" нещо?!?Много нахитряхте напоследък, преди това никакви ви нямаше.Сега ако е имало някой наистина достоен там отдавна не е между живите, а всякакви, включително и криминални престъпници, които са били в Белене вече претендират да им се кланя народа...Не ти вярвам на саморекламата.Гледах група смахнати старчета, драпащи да се докопат до статут на нови активни борци и бих казал, че си бяха чисти екстремисти, сетили се сега да се натрапват на обкеството....
126
2
 
22
 
! Отговори
Скок?!? преди 12 години
Скок на пенсиите.... хайде, почна предизборното будалкане на овцете преди Гергьовден....Това правителство и американския наместник във финансовото министерство ще имат право да говорят за скок едва когато направят пенсиите поне колкото половин средноевропейска пенсия!Този обрече родителите ни на гладна, замрази пенсиите им за целия мандат и сега, на края, когато много от тях умряха, започва да върти любимата си протрита плоча - скок на пенсиите.. това е изтъркана лъжа още от предишните избори