Белград да уреди въпроса с българите в Западните покрайнини

Сърбия иначе няма да влезе в ЕС, обясни вицепрезидентът
15 апр 2012 18:45,
177
Белград да уреди въпроса с българите в Западните покрайнини
Маргарита Попова. Снимка: Impact press group

Сърбия не може да стане член на Европейския съюз преди да разреши въпроса с българската общност в Западните покрайнини, каза днес вицепрезидентът Маргарита Попова посещението си в Босилеград, предаде БНР.

Попова откри ежегодния детски Великденски фестивал в града.

На него се събират деца от българските общности в Сърбия, Македония, Молдова, Черна гора и България.

Вицепрезидентът се срещи с председателя на българския Културно-информационен център в Босилеград Иван Николов и кмета на общината Владимир Захариев.

Това е първото посещание на президенстката ни институция в Босилеград в последните десет години.

Тя се ангажира с ускоряване на процедурата за получаване на българско гражданство. Вицепрезидентът обеща и помощ на всички, които искат да кандидатстват във висши учебни заведения у нас.

Попова обясни, че Софийски университет може да направи специална разяснителна кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
11
 
3
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Всичко е въпрос на интереси на великите сили ! Защо да не може Сърбия да влезе в ЕС без да реши въпроса с българската общност там ?! България как влезе в ЕС без да накаже нито един виновник за т.нар. "възродителен процес"?!
31
11
 
6
 
! Отговори
6666666666 преди 12 години
v SYRBIJA govorili se za cenite, gorivata, jaicata, kozynacite, tova eee dyrzava 100g. napred pred BYLGARIJA molja pyrvo obyrnete vnimanie pri nas kakvo stava naroda kak zjiveeeeeeeee
30
9
 
21
 
! Отговори
Българин от Щип преди 12 години
Браво, Марги ! Най-сетне някой да вземе под закрила и нашите сънародници извън границите ! Печелиш сърцата на всички българи с безкористното ти родолюбие, с твоя по мъжки делови характер и с милата ти женствена усмивка ! Народът ви харесва и обича двамата с Росен ! Светли Великденски празници !
29
4
 
12
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ !!!
28
4
 
10
 
! Отговори
Един Гет преди 12 години
Защо ми триете коментарите господа редактори???Глас народен глас Божий!!!Да не сте сърби или власи???Не може вие да определяте какво ще говорим...Къде е демокрацията за която говорите???
27
11
 
11
 
! Отговори
познай преди 12 години
Много важно е да се имитира дейност, па макар и безсмислена.
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само не разбирам защо толкова хора се подмазват на сърбите.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хей Костас Линке, в България има и малцинство на лунатиците, и ти си част от него. Обединявай се с който си искаш.
24
24
 
8
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 12 години
в вулгариа има 3 милиона гърци, влахи и каракацани.. ИСКАМЕ ГРЪЦКА НЕЗАВИСИМОСТ И ДА СЕ ОБЕДИНИМ С ГЪРЦИЯ....
23
5
 
20
 
! Отговори
до # 8 преди 12 години
Има наше малцинство. Сърбите сами не казват на Босилеградско, че е сръбско. Тази част е взета от България. Както и Тракия е дадена на гърците, а Ю Добруджа на Румънците, които ни я връщат със Крайовската спогодба през 39 та.Вярно че Европа се обедиянва, и вероятно след 100 г. всички държави да са само административни области, но Зап покрайнини са си Български и никой не оспорва този факт.
22
3
 
10
 
! Отговори
грънци преди 12 години
Като Сърбея влеце в ЕС /ако иска/ границите ще бъдат вдигнети. Тогава "Западните покрайнини" ще видят, че там им е по-добре отколкото в седянкова България
21
7
 
8
 
! Отговори
Европеец преди 12 години
до 24Не спори. Границите са местени много пъти и всяка държава може да спори за малцинства в другите. Модерните хора махнаха границите, ограничените хора ги слагат.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едва ли се е изразила точно така. Нормално е да се гледат интаресите на България.
19
5
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Па ти си европеец. Най-добре ги разбираш тия неща.Аман от "глобалисти" (както те наричат себе си), които биха продали и родината си и родната си майка, за да се покажат колко са модерни.Но явно щом си "европеец" си по-умен от другите и знаеш всичко. Затова нямам намерение да споря с теб.
18
8
 
15
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Ми то и в българия има сръбско, ама мнозинство. Пребройте слушащите сръбска музика.
17
6
 
11
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Глупаво е управниците да плашат Сърбия с каквото и да било - просто трябва да се намери взаимноизгодната формула за нашите хора в западните покрайнини..
16
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 20Добре де , какво бихме предложили на това малцинство , с какво бихме ги привлекли, с това че младите бягат , пенсионерите *** и ромите вилнеят, работа в България няма , те луди ли са да се идентифицират в България ????
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е да поставим поне две условия на Бившата Югославска Република Македония:1. И ние като Гърция да поставим въпросът за името а не да застрашаваме бъдещето на югпзападна България2. Отношението към българите и България. А може и ясно да кажем, че по-голямата част от тази държава си е България и след като стане аст от нея може и да влезе в ЕС. Останалата част да си ходи в Албания и/или Сърбия по техен избор
14
12
 
17
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
Когато сърбите пътуваха по западна Европа , САЩ и Канада , на Маргото Попова и трябваше открит лист до Калотина ......какво повече да коментирам , сърбите имат лобита и вГермания и в Австрия и в Швейцария и в САЩ и в Канада , забравих Австралия , с какво ги плаши Маргото ПОпова , че нещо на електората не му стана ясно ......
13
1
 
16
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Това трябваше да се каже, когато я одобряваха (Сръбия) за кандидат!Тогава Бойчето говори друго...