Сидеров провали вота на недоверие

Извънредно заседание на НС ще има, дебати – не
19 апр 2012 16:00,
125
Сидеров провали вота на недоверие
Вот на недоверие няма да има, съобщи Цецка Цачева. Снимка: Impact Press Group

Вот на недоверие към правителството заради спирането на АЕЦ „Белене“ няма да има, след като депутатите от „Атака“ оттеглиха подписите си под искането.

Това стана ясно след извънреден брифинг в НС на Цецка Цачева. В понеделник  обаче ще има ще има извънредно заседание, съобщи шефката на парламента.

Днес, малко преди 14 часа в деловодството на Народното събрание са постъпили 8 броя заявления от народни представители от ПГ на партия „Атака”, подписали искането за вот на недоверие, с които заявления уведомяват, че всичките оттеглят подписите си от проекта за решение, мотивите и искания вот на недоверие, потвърди Цачева.

„Тъй като има решение на Народното събрание за провеждане на извънредно пленарно заседание, което не може да бъде отменено освен от самия пленарен състав на Народното събрание, в понеделник – 23 април в 13.00 часа ще бъде открито извънредното пленарно заседание“, обясни процедурата шефката на парламента.

Още по темата
По думите й преди да започне обсъждането на точката от дневния ред по вота на недоверие и проекта за решение, следва да се прецени дали са налице основанията на Конституцията, а именно една пета от народните представители да са предложили такъв вот.

С оглед обаче на оттегляне на 8 от подписите на народни представители, които са поискали вот на недоверие, не са налице конституционните основания за провеждане на дебати по вот на недоверие.

„При това положение вот на недоверие по същество с дебати няма да бъде проведен, поради което се счита, че изобщо не е искан по надлежния от Конституцията ред“, коментира Цецка Цачева.

По конституция са необходими 48 подписа, за да бъде  предложен вот на недоверие. Искането беше подписано от 39 депутати от левицата, 8 от "Атака" и един независим народен представител.

Председателят на НС разясни, че в тази ситуация след оттеглянето на подписите на националистите ще се смята, че изобщо не е искан вот на недоверие по надлежния ред.

„Ако от левицата намерят 8 нови депутати, които да подкрепят подписката, ще започне нова процедура с нови срокове“, посочи  Цачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 12 години
Днес е рождения ден на Мастията и подаръкът , който е получил го задължава да си оттеглят подписите .
76
7
 
3
 
! Отговори
ДО 88 преди 12 години
ЕЕЕ АМА НЕДЕЙ ТАКА ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯ Е МАЛОУМНИЯ ВИ ЛИДЕР СТАНИШЕВ.НЕ МУ ВЗЕМАЙ ПЪРВЕНСТВОТО...ЩЕ ГО ОБИДИШ.
75
6
 
19
 
! Отговори
мбуахаха преди 12 години
Сидеров - представител на жриците на любовта в парламента. Който му подхвърли кокал и той тича след него. Другия обратен Яне е същата ***.
74
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 12 години
Всичко е добро когато завършва добре!!
73
0
 
2
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
от трън та на глог....
72
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това на снимката Сидеров ли е? Лелееее, колко зле изглежда напоследък тоя човек ;))
71
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен винаги ме е съмнявал.Е, вече съм убеден - с риск да обидя педерастите, Сидеров е най-големия ***.
70
2
 
17
 
! Отговори
и за Япония преди 12 години
Дамата от снимката летя с правителствения самолет и потроши 200000 за да постави за 5 дни плоча на Левски в двора на посолството в Япония,да се срещне с бълг.студенти и да направи протоколни срещи за 15 мин.Отказала е полет с частни авиолинии,което е оскъпило полета с разходите за хотел и храна на целия екипаж.Воаяжът с туристическа цел е бил почетен от целия поритически спектър на парламента и никой от тях не е почувствал неудобство,че е криза и че резултатът е несъизмерим с разходите
69
9
 
19
 
! Отговори
ЕДИН преди 12 години
ХАХААААААААААААААААААААААААААААААА.....ЩЕ СЕ СПУКАМ ОТ СМЯХ.СЕГА ИСКАМ ДА ВИДЯ МАЛОУМНАТА ФИЗИОНОМИЯ НА СЕРГЕЙЧЕТО.ЧЕСТИТО НА МАФИОТСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ БСП.ВСЕ ПОВЕЧЕ ПОТЪВАТ В НИЩОТО.
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 74Това ми хареса...Неимоверно много! :)
67
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един депутат няма да напуска една група, а един партиен шеф оттегля едни подписи. Само на мен ли ми прилича на селски пазарлък? Не разбира се! Не ги ли е срам тези хора да се "наричат народни избраници"? Гнусно! "Атака" са големи националисти, но на площада, в политиката са меки, нежни и страхливи. Защо да се губи субсидийката, като вотчето и така няма да мине, нали Неволене?
66
2
 
16
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Истината за Сидеров и защо винаги е предател !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Лидерът на партия Атака Волен Сидеров забравил за идеалите на партията. Свикнал с много пари, сега не може да се примири, че губел част от парите (субсидията). В интервюта говорил за пари. В парламента говорил за пари. В главата му имало мисли само за пари. Водил епическа битка с ГЕРБ за пари (субсидията). Не можел да се примири с реалността, че пак ще има пари, но много по-малко. Бивши депутати от Атака споделиха, че ако още някой си тръгне и Атака остане без парламентарна група, т.е. без субсидия, Сидеров ще лудне. За пари бил готов да гази и мачка, пред нищо нямало да се спре.Явно има истина в думите на депутатите които напуснаха Атака. Калина Крумова заявила категорично, че ще съди ръководството на Атака за психически тормоз над семейството й. Бившата атакиска разказала, че майка й получила писмо от контролния съвет на Атака . В писмото пишело, че дъщеря й била предател и завършен крадец. Откраднала от партията 17 000 лв. и щяла да краде всеки месец по толкова пари. Тези пари дъщерята щяла да взима от джоба на данъкоплатците и щяла да ползва за лични нужди. Заплашили майката, че ще сизират за кражбата прокуратурата, НАП и Сметната палата. Вбесена Калина Крумова заяви, че ще съди тези които упражнявали психически тормоз върху майка й. Депутатката била възмутена от дъното на душата си от долната и жалка постъпка. Не е предполагала, колко ниско може да падне човек .Била убедена, че лично Сидеров стои зад безумната идея, да тормозят психически майка й, въпреки, че писмото било подписано от Адриян Асенов, Димитър Димов и Гален Момев.
65
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човек трябва да е луд, за да иска да се строи такава глупост като АЕЦ Белене...
64
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е ясно и на всичко съм съгласен ,само гнусните комунисти да са далеч от власта. Смърт за доносниците от ДС.
63
7
 
12
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 12 години
6012 16 Анонимен преди 15 минутиСАМО ГЕРБ ,БОЙКО ВТОРИ МАНДАТ И КОМУНИСТ ЖИВ НЯМА ДА ОСТАНЕ ..........................................................................................Да не би да казваш,че Тиквата ще гръмне Цецо,цецка,президента и после ще се гръмне сам?
62
1
 
1
 
! Отговори
ДО 69 преди 12 години
ТОВА И ПЕЛЕНАЦИТЕ ГО ЗНАЯТ!
61
1
 
3
 
! Отговори
ЗАРАЛИЯ преди 12 години
ЕЙ ТОМОВ , АЙДЕ ХОДИ ДА ПОДГОТВЯШ РОЖДЕНИЯТ ДЕН НА ТВОЯ ПАТРОН АДОЛФ ХИТЛЕР, КВО ДРЕМИШ САМО В НЕТА! АЙДЕ БЕГАЙ!!!
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ДОГАН ЕФЕНДИ И МЕСТАН ЕФЕНДИ КЪДЕ СА?НАЙ-ХИТРИТЕ И ПОСЛУШНИ.
59
2
 
12
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 12 години
Партия " ПЛАНИРАНО ОТСТЪПЛЕНИЕ "
58
6
 
11
 
! Отговори
Доган агЪ преди 12 години
Браво Волене,браво аркадаш,само така.Заслужи си комисионата от мен браво.Ела на барбекюто да ти платя,вземи и Яне с теб,аз на него по друг начин ще му платя.ИИИИИИ пак браво,честен чиляк излезе - взе парите и се надупи на Боко,Браво.Ако продължаваш така да ме слушкаш,може и дпутат от ДПС-то да те правя.То щот от твоята АТАКА май нищо вече не остана.