Разузнаването – подчинено на Борисов

НСО обаче остава към президентството
25 апр 2012 19:30,
146
Разузнаването – подчинено на Борисов
Снимка: БТА

Националната разузнавателна служба да мине на подчинение на Министерския съвет, а Национална служба "Охрана" да остане към администрацията на президентството.

Това реши на първото си заседание Консултативният съвет по национална сигурност, свикано от новия президент.

В него под председателството на президента Росен Плевнелиев участваха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, министърът на икономиката Делян Добрев, военният министър Аню Ангелов, финансовият министър Симеон Дянков, представители на службите за сигурност и председателите на парламентарните групи в Народното събрание и шефката на НС Цецка Цачева.

Ще бъдат създадени и закони, които да регламентират работата на сектор "Сигурност", обеща президентът Плевнелиев.

Министерският съвет ще има задачата да разработи закони за НРС, НСО и военното разузнаване. В изготвянето им ще участват и президентството, и военното министерство. Те трябва да бъдат внесени за разглеждане в парламента до края на тази година и да бъдат приети до април 2013 година, уточни държавният глава.

По думите на Плевнелиев в днешната динамична среда нито една институция не може да работи сама и по тази причина службите за сигурност трябва да си взаимодействат ефективно.

Това най-лесно може да стане чрез Съвета по сигурността към Министерския съвет, който е на прякото подчинение на министър-председателя, обясни държавният глава.

Премиерът Борисов от своя страна обясни, че появилата се в общественото пространство идея за вицепремиер по сигурността, който да контролира службите, никога не е била обсъждана с него.

Той обясни, че тази теза била лансирана от "хора, които вече не са на поставете си", очевидно визирайки освободения си съветник по сигурността Румен Миланов.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък допълни, че било обсъждано Съветът по сигурността да се ръководи от вицепремиер само при отсъствието на министър-председателя, но тази идея отпаднала.

МВР шефът увери, че изпълнителната власт не слага ръка на специалните служби.

Президентът Плевнелиев също отхвърли възможността Съветът по сигурността да се превърне в "шапка на службите".

Държавният глава обясни, че този орган е създаден преди много години и той се ръководи единствено от министър-председателя.

По неговите думи всички участници в КСНС са се обединили днес около становището, че не трябва да има преупълномощаване на определена фигура.

В Съвета по сигурността към Министерския съвет вече ще участва и финасовият министър.

По думите на Цветан Цветанов причината е очевидна – "за всяка една операция за защита на сигурността е необходим определен бюджет и министърът на финансите е човекът, който се занимава с бюджетните въпроси", каза той.

Всички участници в съвета са на мнение, че е необходима реформа в сектора "Сигурност", обясни още президентът Плевнелиев.

Премиерът Борисов определи като недопустим факта, че 22 години не е бил разработен закон за НРС и НСО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
21
 
! Отговори
Тони каза преди 11 години
Разгледай снимката, подлогата на *** "избрана" с два милиона субсидии откраднати от народа Плевнелиев се навежда угоднически с гнусната си подлизурска физиономия на своите престъпни господари Борисов, Цветанов. По същият начин тази некомпетентна *** би предала разузнаването и на централният затвор стига престъпниците там да бяха във властта.
44
1
 
22
 
! Отговори
до 59 преди 11 години
++++++++Герберите да престанат да се праят на антикомунисти
43
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обърнете внимание на снимката!Позите на двамата (на слугата и господаря), гримасите ("усмивката на Роско" , видимото отегчение на ББ).Кой още е подчинен на Борисов?
42
6
 
14
 
! Отговори
ronin преди 11 години
Ние нямаме разузнаване, така че за 1 година и два месеца не е толкова страшно...
41
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РЕЙТИНГА НА ГЕРБ---38%НА БСП-----14%.....НЯМ КАКВО ДА ГОВОРИМ...ГЕРБ СА НОМЕР ЕДНО
40
20
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Някой да е виждал калфата или кадията???..."Не щеме ние калфи -Не щеме ний кадии,а искаме свобода -човешки правдини"...
39
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ЖИВЕЯТ БОРИСОВ,ЦВЕТАНОВ,ДЯНКОВ И ПЛЕВНАЛИЕВ----СПАСИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПРЕСТЪПНАТА МАФИОТСКА ОРГАНИЗАЦИЯ БСП И НЕЙНИТЕ ЛИДЕРИ КРАДЦИ И МАФИОТИ ГОЦЕ,СТАНИШЕВ И ТРАКТОРА.ВТОРИ МАНДАТ ЗА ГЕРБ ----ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.НО И ВЕЧЕ Е НЕИЗБЕЖНО.
38
17
 
15
 
! Отговори
55 преди 11 години
каква снимка само.браво на фотографа.да му се даде награда.
37
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да сте виждали някога по-голяма *** от плевнята???Е,вижте снимката!
36
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Приятели мои, спътници мои, горко на народ, който е пълен с вярвания и празен откъм вяра.Горко на народ, който се облича с дреха, неизтъкана от него, яде хляб, непожънат от него, и пие вино, неизцедено от неговата собствена преса.Горко на народ, който приветства побойника като герои и смята блестящия завоевател за щедър.Горко на народ, който насън презира някоя страст, а наяве и робува.Горко на народ, който издига глас само когато крачи в погребална процесия, гордее се само с руините си и се съпротивява само когато вратът му е поставен между меча и дръвника.Горко на народ, чиито държавници са лисици, философите му са фокусници, а изкуството му е изкуство на кърпежа и подражанието.Горко на народ, който посреща своя нов водач с фанфари, а го изпраща с пищялки, само за да посрещне друг отново с фанфари.Горко на народ, чиито мъдреци са онемели с годините, а силните му мъже са още в люлката.Горко на народ, разделен на части, всяка от които си въобразява, че е народ.
35
18
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Усещате ли вече отсъствието на Гоцю трипера... - друго си е да отпуснеш ръчната спирачка...
34
26
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Кажете си го ясно бе дрОгари... - яд ви е за Белене и за комисионните си - ако Борисов искаше да крадне нямаше да се откаже от тая бездънна яма, а и той щеше да се облажи, но слава Богу не е като вас...Най - красивата гледка според мен е виещ от глад ***...
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В ДАНС и НСО нещата са много консолидирани от години, пък и БОКО-комунягата какво може да им направи там на генералите, никой не може да ги изкара от там освен линейка, завити в чували. За това сме мафиотска държава, защото самите управляващи са големите играчи с наркотрафика и те дърпат конците, то във всяка държава е така, но тука лобизмът е навсякъде и неприкрит.
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dreme mi za razuznavaneto, nali premiera ni e verbovan ot CIA prez m fevruari 2009 god- toi da reshava kakto kajat shefovete!
31
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само като си го помисли човек!?!?!Разузнаването на една европейска държава подчинено на мутрата Борисов - бияч в бандата на СИК.
30
14
 
4
 
! Отговори
2 преди 11 години
Няма да барнеш някъде да не е далавера....Смятай щом чак от разузнаването са точили пари...Това е било и при Станишево време,само че той мълчеше като пу*ка
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
strandjata na mai.. v pu.. ,a boiko v gaza!
28
1
 
21
 
! Отговори
Панталеев преди 11 години
Абе Болния 20 какъв ГЕРБ(СЪРБ) какъв Чук Бойко само лае ама лиза *** на Бай му Тошо същия е като гадните комунисти .На мен ми омръзнаха неговите циркове и цирковете на червените *** .трябва да ги изрием тези всички
27
3
 
9
 
! Отговори
Слава преди 11 години
Тази година се навършват 100 години от победоносният марш на българският войник за освобождаване на българската земя от анадолците-душмани-слава на смелите български войни....Нашият вожд и потурнак ,няма да спре българският народ и той ,ако е умен и иска да живее ,като свободен човек на следващите избори ще направи това което е нужно-ще го изпрати на бунището на историята
26
21
 
6
 
! Отговори
optimist преди 11 години
А такаа! Смазвай Бойко червените отпадъци!