Анастасов си изпусна нервите, обиди Терзийски

Зам.-председателят на НС му се извини заради спорове по конфискацията
Обновена: 2 май 2012 16:52 | 2 май 2012 16:52,
55
Анастасов си изпусна нервите, обиди Терзийски
Анастас Анастасов. Снимка: Булфото

Заместник-председателят на парламента Анастас Анастасов обиди, след което се извини на независимия депутат Георги Терзийски по време на дебатите по Закона за конфискация на незаконно придобитото имущество.

Народните представители пак ще работят през нощта, за да приемат цели 113 члена на закона, като вече отметнаха член 29.

Управляващите бързат да приемат закона, тъй като са поели ангажимент към Брюксел, а Борисов вече заложи оставката си, ако народните представители не го приемат в срок.

НС вече прие, че органите на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество ще събират сведения за пазарната стойност на имуществото към момента на придобиване.

Законопроектът предвижда органите на комисията да събират сведения за сделките с имуществото на проверявания и на членовете на семейството му, за обезпеченията и тежестите, наложени върху имуществото, както и задълженията, които са поети.

Именно тези текстове скараха Анастасов с Терзийски.

„Строителна, производствена, транспортна техника след определена амортизация се продава или по остатъчна стойност, или по преценка на самия собственик. Как ще бъде оценена от комисията степента на нейната амортизация, когато техниката вече не съществува“, попита недоволен Терзийски.

Председателстващият пленарното заседание Анастас Анастасов прекъсна репликата и отне думата на Георги Терзийски, тъй като не се изказвал по същество.

Още по темата

Зам.-председателят на НС обясни, че съгласно закона, който действа вече седем години, по същия начин се изчислява имуществото и неговата стойност.

"Четете и говорете. Вие сте юрист и се подигравате в момента с българския парламент. Скъсайте си дипломата и я хвърлете някъде", каза Анастасов от трибуната и след това даде 30-минутна почивка.

След като заседанието беше възобновено, Георги Терзийски поиска публично извинение от Анастас Анастасов.

„Дължа извинение на българските граждани, защото си изпуснах нервите“, заяви в отговор Анастасов.

По думите му забележката към Терзийски била принципна. „Когато нямаш юридически аргументи, не е необходимо да повтаряш в продължение на часове едно и също“, посочи той.

Опозицията продължи с острите си атаки към предлагания от управляващите законопроект. Червената Мая Манолова отново посочи, че обикновените граждани ще пострадат от тези текстове. Тя даде пример с покупко-продажбата на наследствена къща, която може да е оформена по данъчна оценка, но комисията ще оценява имота по пазарната му стойност.

"Този текст е един от най-мракобесническите в законопроекта. Наследниците трябва да доказват, че са имали пазарната стойност на имота, и ако не могат да го докажат, стават клиенти на комисията, подкрепи я и Христо Бисеров от ДПС.

В крайна сметка за три часа дебати депутатите приеха общо два члена от закона – 28 и 29.

Според чл. 29 комисията, прокуратурата, МВР, органите на ДАНС, данъчните и митниците "съобразно предоставената им компетентност извършват проверка за източниците за придобиване на имущество".

Според опозицията така вече всички тези звена се включват като репресивен апарат, който да извършва самостоятелни проверка по този закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Така ще се сплашват неудобните за ГЕРБ хора.
36
0
 
2
 
! Отговори
Бучко преди 11 години
Не се притеснявайте - в ничий дом няма да влязат! Уверявам ви! Затова границата е толкова ниска - за да се размие всичко! Къде ще намерят съдия и прокурор с разлика между получено и закупено за по-малко пари! Нали 250 хил. лв. за 15 год. са по около 1500 лв над заплатата месечно - кой юрист е получавал по-малко! Кой прокурор, кой член на парламента! Нали всички министри и премиери и кметове директно отиват в затвора! Не вярвайте! Това се прави така за да не сработи!
35
2
 
4
 
! Отговори
Каубой= Краварче преди 11 години
Много угоено това добиче на снимката.
34
0
 
2
 
! Отговори
до пенсионера преди 11 години
Алооооу пенсия ! Ако не правиш сихе с работодателя си да ти брои под масата разликата от 180 до 300 лева никой няма да те пипне! капиш! АМАН ОТ ТАРИКАТИ! АЗ СЪМ ЗА С ДВЕТЕ РЪЦЕ!
33
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
...............................................................................................................,a sega go mahnete
32
6
 
2
 
! Отговори
българин преди 11 години
Пенсионера,ти вярваш ли си или целта ти е другите да ти повярват. Няма възможност да съществува такъв закон,какъвто е в главата ти,защото ще блокира на третия ден от пенсионери с Москвичи,какъвто явно ти не си!
31
3
 
22
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 години
Отивам на бензиностацията и си пълня разервоара на Москвича до горе - 60л х 2,70 лв и плащам 163.00 лв и хоп прангите. Ти от къде имаш този Москвич и с пенсия от 150.00 лв пълниш резервоара.Плащам за ток,вода, парно и за чистачка ... за м.Март 300.00лв с пенсия от 180.00лв и хоп конфискация на апартамента. Ти от къде имаш пари за разходи.Чрез ГЕРБ КЪМ ПЪЛНА ИЗБОРНА ПОБЕДА!Ох ЗАБРАВИХ ДНЕСКА ДА ФОТОСИНТЕЗИРАМ за да се нахраня. Дали ще ме вземат в ЗОО градина за експонат.А съседа пие и бира..
30
0
 
6
 
! Отговори
А дано преди 11 години
Най-много да ми вземат банкат.Иначе нямам нищо.Да пукна ако лъжа!
29
6
 
4
 
! Отговори
българин преди 11 години
То си е много притеснително!Бившите управляващи засилиха народа в трета глуха и крадаха до безумие,сега пак зад гърба му искат да се крият ,***!
28
7
 
3
 
! Отговори
Адвокат преди 11 години
Аз ще си призная, че имам много клиенти , които от близо 15 г. се притесняват от приемане на такъв закон. И за разлика от бръщолевенето на депутатката Мая кукото никой от тях не е от бедните.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия индивиди като тоя ако са в прозиводството ня да изкарат и за хляба за деня.Това ли беше жалкия индивид който не искаше да се приеме закона за защита на хората с линейките 2011г???Ти ли бе ще решаваш съдбата на хората-до къде я докарахме драги българи
26
2
 
3
 
! Отговори
българин преди 11 години
Ей,анонимния,я си пий хапчетата и заспивай,ще получиш някой инфаркт от интерпретациите си!
25
1
 
8
 
! Отговори
Демократка преди 11 години
Не мога да разбера в кой век и в коя година живеем- сигурно сме след 9 септември 1944 до 10 ноември 1989 година. И пак се симнявам.Но тогава са конфискували ниви, фабрики, къщи, вили ... за собствениците нищо.Няма го само ОФ - авангард на властта.Очаквам скоро да разкрият и лагерите в Скравена, Ловеч и ...Нали съдът е гаранцията за ДЕМОКРАЦИЯТА и защита на индивида и неговата собственост.Предлагам да закрием съдът и следствиетоС този закон кой ще е водещият Да пребъде ГЕРБ и в бъдеще!
24
5
 
3
 
! Отговори
българин преди 11 години
Много работи пропускаш в желанието си да плашиш народа,анонимния!Например,че ще си обект на проверка ,само ако комисията има основание да вярва ,че разликата между имуществото и приходите ти е над 250хил.лв.
23
1
 
12
 
! Отговори
OMG преди 11 години
Тия ГРЪП много ми писнаха вече
22
4
 
7
 
! Отговори
българин преди 11 години
Не се крийте зад гърба на народа!Приемането на този закон ще е НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК за българския народ! ИДВА ВИДОВ ДЕН!!!
21
1
 
4
 
! Отговори
нагушен преди 11 години
Застрашително се увеличава броя на двойните гуши.
20
0
 
4
 
! Отговори
нагушен преди 11 години
Застрашително се увеличава броя на двойните гуши.
19
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
А ако съм си купил банка,ще ми я вземат ли?
18
0
 
2
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 11 години
eeeeee terziiiskiiii xubavo li e na kupanka da te xranqt i cqla darjava da se griji za vas koi ede na kupanka a poznai ...........za vsqko prase idva koleda xaxaxa