Дянков: Ще сме на власт дълго време

Българите ще ми благодарят за Сребърния фонд, смята финансовият министър
Обновена: 5 май 2012 13:17 | 5 май 2012 13:17,
362
Дянков: Ще сме на власт дълго време
Симеон Дянков. Снимка: БТА

Преместването на част от държавната администрация извън София ще стане на няколко вълни. Първата ще бъде в рамките на този мандат, а останалите след това. Планираме да сме на власт дълго време. Това заяви в "Седмицата" по Дарик радио финансовият министър Симеон Дянков.

Той призна, че все още не са направени разчети колко ще струва този процес, но разходите щели да бъдат минимални. Още повече, че държавата няма да купува сгради, а ще се нанесе в общински, за които ще се плаща наем.

Целта на първия етап на реформата е в големите градове да има по една или две държавни структури.

Дянков посочи и условията, на които трябва да отговарят градовете, които ще приемат различни агенции и министерства. Те трябва да са университетски и да имат оптични връзки, като на тези показатели кореспондират около 10 града.

Министърът обясни, че на хората, които напуснат работата си в държавната администрация заради преместването ще бъдат компенсирани с една работна заплата. "Тези, които останат в София имат по-голям шанс да си намерят нова работа, отколкото хората от по-малките градове", каза смята Дянков.

Финансовият министър засегна и широко дискутираната тема за промените в Закона за Сребърния фонд. Той смята, че българите ще му бъдат благодарни за тези промени и затова, че отстоява позицията си. Той е категоричен, че инвестирането на парите от фонда в държавни ценни книжа ще го превърне в истински Сребърен фонд.

На въпрос дали ще отстъпи от тази идея с оглед на доводите "против" от редица икономисти, включително и от Европейската централна банка, Дянков отговори с "Няма нищо за отстъпване". Той определи аргументите като минимални, а единствената отстъпка, е че ще бъдат използвани 30% от парите, а не 70, които са средните проценти за ЕС.

Дянков се изказа остро за Международния валутен фонд, като заяви, че той част от проблемите, а не решение. Той посочи, че фонда е взел няколко грешни решения. България не се нуждае от парите на МВФ, нито от типа съвети, които са били давани на страните около нас, категоричен е Дянков.

„МВФ се търси, когато си закъсал, а ние сме много далеч от закъсали. Ние сме една от трите държави с най-добри финансови резултати в Европа", похвали се министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
1
 
7
 
! Отговори
яао преди 11 години
Вземете ли втори мандат аз се изнасям от България.Ще замина където ми видят очите само не и тука.Във Америка просяк да стана по добре ще съм от тука.Съжелявам много за тези ми думи обаче това е реалността.Съжелявам че създадох семейство тука в Бг.защото светлина не се вижда в тунела а става и по зле и децата ми ще трябва да теглят като мене.За това не са виновни политиците а ние глупавият народ че ги търпим.Толкова сме *** и ограничени,че направо не ми се мисли
283
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МНОГО САМОДЕЯНОСЛАВА БОГУ ТОВА ГО РЕШАВА ИЗБИРАТЕЛЯ
282
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ АМА ДРУГИЯ ПЪТ.ТОВА СА СЪНИЩА!!!!!
281
0
 
8
 
! Отговори
друг път преди 11 години
Тоз ако беше вярно това, което казва6е до сега кризата сто пъти да си е заминала
280
1
 
16
 
! Отговори
nqkoi-drug преди 11 години
Иска му се дълга власт на този гаден п---растно ние няма да му я дадемза да живеем трябва да ядем.
279
23
 
5
 
! Отговори
българин преди 11 години
С всичкте си действия,ГЕРБ заслужават да останат на власт много дълго време!!!Това е истинско работещо правителство,което води България към европейско развитие и начин на живот.Всичко си отива на мястото,колкото и да не искат и да не им се вярва на ,,глутницата другари''!
278
2
 
20
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Абе тоя пискун верно си играе с търпението на народа.
277
3
 
21
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Пърдянков, очилато гейско кретенче, заминавай да управляваш финансите на Гърция! Нали казваше, че супер ще се справиш в тази насока. Ха да видим, колко дни ще те търпят гърците, преди да те изхвърлят с ритници и да ти порнат още повече задното отворче!
276
1
 
13
 
! Отговори
Надето преди 11 години
Ей, аз като изпия една ракия (въпреки, че обикновено пия бира) ставам кротка и усмихната и на никого не преча.Този човек, пък, явно като изпие една ракия (или едно вино) става опасно агресивен и започва да ги приказва врели-некипели. Дочух, че освен в онази служба, отговаряща за вината, се е вгледал и в "Железопътна инфраструктура" за разнообразие и е решил заедно да ги мести. Съветвам го най-приятелски да не консумира алкохол.
275
0
 
5
 
! Отговори
Човек преди 11 години
Аз не съм полицай и никога няма дабъда
274
0
 
7
 
! Отговори
Синковци преди 11 години
Не зная защо депутатите от ГЕРБ оставиха кабинета на власт: по-скоро от респект пред посланиците на европейските страни, които отидоха на крак в НС мълчаливо да посъветват народните избраници (??!!!) коя е правата вяра. ДУпетатите схванаха своята историческа мисия и независимо от яростния вой на БСП+ДПС гласуваха закона. Не зная и адв.Й.Грозев защо се заканва, че делата в Страсбург ще завалят, защото и ЕСПЧ ще подвие коляно пред ЕС и ЕП. Там не работят нито проф.Груев, нито съдиите М.Тодорова, Куцкова, както и конституционните съдии Малкият пъпеш, Друмева и т.н., та да защитават с открити гърди десните социалисти и агите. С праволинейната си и недалновидна политика Бойко+Цецко отново си намериха противници. Виждайки,че борбата с БСП е жестока и че зад черевеношийките стоят магистратите, отгледани по Гоцево време, двамата гении на мисълта решха отново да вземат на мушка пенсионерите. Не стига,че цели 3 години и 1 стотинка повишение нямаше на пенсиите, не стига че издевателстваха над тях както и турчин не си е позволил, но Цецо+Бойко скроиха водачите на МПС над 65 години да се явяват на проверочен изпит! Защо така бре синковци, та старците ли избиха в Симеоновград цели 6 младежи, те ли нафиркани до козирката с летящ като болид автомобил убиха трима младежи в насрещното движение край Перник или това беше пияна магистратка; този депутат, който заловен,че кара пиян возилото си и в отговор срита полицаите нали също не беше на пенсионна възраст! Съдийката в Пазарджик, зам.шеф на РС ,караща с 5 промила рано сутринта леката си кола, пенсионерка ли беше? Тези шофьори изпогазили хора , вкл. и деца на пешеходната пътеки в София, Пловдив, Ямбол, Варна ,Бургас и т.н. и осъдени от доблестните съдийки в тези градове по на 1,2-1,5 години условно за убийство на пътя, пенсионери ли бяха? А убийците на пътя са на свобода и съдийките са пак съдии и съдят въз осонва на закона и морала! Бойко, догодина ще има парламентарни избори там ще ти напомним на теб и другите гербаджии как се подигравахте с пенсионерите. Много добре ще ти напомним, та да разберете с Цецо , че от вас по-високо са пенсионерите.
273
5
 
5
 
! Отговори
Гоце Трипера преди 11 години
Гласувайте за мен и аз ще ви ... мамата докрай!
272
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а кво ше прави на власт ? те паприте се свършиха, и сребърния фонд ще потъне след няколко месеца в ямата... или ще стои ей така, за красота ? то не че и за това става дебръмбари из главата му, толкова не е в час, че няма повече накъде
271
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NQMA DA DUHAT SUPATA ZASHTOTO VSI4KI POLICAI SA S TQH VSI4KI VOENNI SASHTO I DARJAVNITE SLOJITELI KOITO SI RAZDADOHA 120 000 000 .I NE NA POSLEDNO MQSTO VSI4KI MRASNI I DOLNI *** KOITO SA POD TQHNA PROTEKCIQ TA NE SE 4UDETE 4E SHTE SA TE PAK NA VLAST
270
0
 
6
 
! Отговори
марин преди 11 години
Ще цитирам Петко Бучаров" Да, ама не!"Ако този Ддянков не увеличи пенсиите тази година , догодина ще духат супата, гарантирам!
269
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той смята, че българите ще му бъдат благодарни за тези промени като изчезне от министерството и си иде от къдятой дошел тогава цяла българия ще му е благодарна
268
2
 
10
 
! Отговори
герб форевер преди 11 години
Една партия една държава eдин водач/фюрер/
267
1
 
20
 
! Отговори
маниту преди 11 години
Вчера стана ясно, че при славното управление на Бойко Борисов живеем по-дълго, а от днес той ще може да се фука и с още едно неоспоримо и изключително постижение. На Световната купа в София по художествена гимнастика българския ансамбъл постигна нов успех, завоювайки втори зладен медал от това първенство, a Силвия Митева спечели третия си медал от турнира. Какъв невероятен пореден триумф на управлението на Бате Бойко! Който има пълно право да си припише спечелването на медалите, защото много го бива с лентички, иначе защо непрекъснато точно него ще канят, когато трбва да се развяват празнично ленти. А и с бухалките бил добър (толкова много, че никой досега не е оцелял, да се съмнява в обратното). Оказва се също, че под мъдрото управление на Бате Бойко най-много българите сме играли в Манчестър Юнайтед. Щото той е футболист на годината и ни е тренирал толкова добре. Секи ден докато другите държавни служители обядват той тренира новите футболни звезди. И накрая, най-много българи са заминали на Запад именно при това правителство, но не за за да избягат от него, а за да играят в Манчестър Юнайтед.
266
1
 
2
 
! Отговори
dimitar do 338 преди 11 години
obednyavaneto i unishtojavaneto na selata i malkite gradove ne e ot vchera i ot dnes.tova ne e samo v bg.nyama nishto nenormalno v tova.horata otivat tam kadeto mogat da nameryat prepitanie ta dori ako e neobhodimo i na lunata.kogato e neobhodimo te ste se varnat.mechkata skacha spored toyagata
265
1
 
17
 
! Отговори
Герб-Брег преди 11 години
Вече ни е много солено ГЕРБ-БРЕГ. БРЕГ ама потъващ ,градски улици пълни с гладни и изтормозени хора. Скъпотия и ниски мижави заплати ,постоянно растящи акцизи т.е. данъци.Празни малки градове и изчезващи села. Ето това е ГЕРБ и неудачника Дянков. Дано хората да поумнеят и да имат собствен глас.