Станишев: ГЕРБ иска хората и бизнеса „на къса каишка”

Законът за конфискацията не дава гаранции за безпристрасност
Обновена: 5 май 2012 17:50 | 5 май 2012 17:50,
191
Станишев: ГЕРБ иска хората и бизнеса „на къса каишка”
Снимка: БТА

Законът за конфискацията, приет от ГЕРБ, не дава гаранции, че няма да бъде използван като предизборен рекет спрямо бизнеса и да държи гражданите „на къса каишка”. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Пловдив, където се проведе градската конференция на партията.

Според него скоростното приемане на закона е демонстрация пред Европейската комисия, но той няма да реши проблемите, които се трупат в България - показните убийства, масовата престъпност и това, че гражданите се чувстват несигурни.

Станишев заяви, че БСП ще обмисли възможността да бъде сезиран Конституционният съд, като социалистите са за европейската директива, свързана с конфискацията на имуществото, която е много по-балансирана.

Председателят на БСП обяви под тепетата основната задача в момента - партията да спечели доверието на избирателите и да се подготви добре за предстоящите парламентарни избори. Това може да стане с ясни послания пред хората и нова визия за управление.

Според Станишев още един мандат управление на ГЕРБ ще съсипе държавата. По негови думи досега България никога не е имала такова антисоциално управление, а управляващите създават изкуствени монополи за близки до партията бизнесмени.

Той предупреди, че до изборите остава една година, но не се изключват изненади и партията трябва да бъде в готовност. Хората обедняват, напрежението расте, затова БСП не трябва да бъде спокойна и да се разкъсва от вътрешни кавги и спорове, обяви социалистът.

Според Сергей Станишев спекулативният капиталистически модел през последните две десетилетия се е провалил и вече се вижда промяната в Европа. За пример той посочи факта, че през последните 5 месеца са избрани четирима премиери-социалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените милионери се страхуват някой да не им конфискува заграбеното.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DO MODERATORITE KOLKOTO I DA GO TRIETE PAK SHTE GO IMA TOVA .VIE STE PODLOGI NISHTO POVE4E
26
3
 
7
 
! Отговори
да преди 11 години
*** сах тумор...който живее върху соковете на гостоприемника си....българите....като измрем ще измрат и те.....другото е химиотерапи или изваждане на тумора.....знаете как
25
7
 
4
 
! Отговори
ivan madrid преди 11 години
Средното си образование завършва в 35 СОУ "Добри Войников" (име към 2006 г.) в София. През 1989 г. Станишев завършва с отличие Историческия факултет на Московския държавен университет с дипломна работа: Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия. Пет години по-късно защитава докторска дисертация на тема Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век
24
5
 
3
 
! Отговори
8 преди 11 години
колкото години управляват....толкова ще стоят в затвора....а може и наредин съд...хохох...и вас драскачите ...малко мотика....в белен
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Slagaite si minus4eta kolkoto si iskate no shte go raberete mn kasno 4e nito gerb nito besp nito sds nito deps sa mislqt za horata a samo za edno tqhniq si z*dnik
22
5
 
15
 
! Отговори
hagen преди 11 години
"но той няма да реши проблемите, които се трупат в България - показните убийства, масовата престъпност и това, че гражданите се чувстват несигурни. "Наистина трупат се още от твоето време за което ти нехаеше.За теб бе по-важно да дадеш на брат си някой парцел без пари за да строи.
21
11
 
10
 
! Отговори
Смахон Дянков преди 11 години
Е па прав е. Изморихме се всяка година да увеличаваме продължителноста на живота, възраста за пенсиониране, цените на лекарствата, безработицата, инфлацията, външните заеми. За това докато си почивахме, намалихме парите от фискалния резерв и парите от Сребърния фонд.
20
11
 
13
 
! Отговори
teofil1964 преди 11 години
Аз съм сигорен,и се моля на ГОСПОД след този край на света през тази година повече да не се раждат комунисти. Това са най долните ВАРВАРИ които могат да съществуват.
19
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
eto kakvo davat na *** GERB A NA VAS BALGARSKI MAKI KAKVO VI DAVAT ZA VASHTE DECA ????????????NE SAM OT BSP ILI BKP KAKTO E BORISOV NO VSI4KI STE ZA GERB A PAK VI PARJAT S *** I DAVAT NA TQH A VIE LAPATE MUHITE E BRAVOS NA VAS
18
1
 
5
 
! Отговори
krImenoooooooooooooo преди 11 години
da sedne6 sus bukvara i da nauci6 bulg.ezik.Vuv ucili6tetoi kude gleda,kravo ima6 li izop6to 2 klas.-D-r Mitev,Harmanly
17
7
 
13
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Абе Станишев не е този начина да спечелих битката в партията.Не бъди нагъл - Шулц те похвали но ако чуе какъв просташки език си започнал да ползваш откак Първанов ти върви в пистата ще ти изстине мястото в ПЕС.Каква каишка че и къса - биснеса истинския бизнес се бори и оцелява с помощта на правителството.Ако нашите фирми не оцеляват как ще оцелеят гръцките и румънските които се изнасят всеки ден в БГ.Крайно време беше да останат читавите фирми А народа - който беше зле при Станишев и сега е зле
16
5
 
8
 
! Отговори
а според.....архара преди 11 години
А според гоце червения фашист количествените натрупвания водели до качествени изменения и за това са турили червената фашизоидна тиква на власт,но за изненада проекта АБВ се е провалил с гръм и трясък.Виновниици са естествено социалните инжинери от ДС ,които са преебали социалистическата му революция в болната му червена милиционерска тиква.
15
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БАБИТЕ ВИКАТ НА СТАНИШЕВ: ОХ БАБА, БЯХМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР, АМА СЪС ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН СТАВАМЕ ПО НА РЯДКО.ИЗМРЯХА БУДАЛИТЕ, ДЕТО ГЛАСУВАХА ЗА БИЕ СИЕ *** ТО
14
11
 
21
 
! Отговори
всезнайко преди 11 години
ГЕРБ градят България и ще има просперитет за всички ни, браво на Борисов и Дянков, това са умни,можещи,знаещи хора, с цели,принципи и висок морал.
13
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Степенуване:--------------------------*** човекМного *** човекСупер *** човекСтанишевПървановЕлекората на БСП
12
4
 
20
 
! Отговори
Маркиз Дьо Сад преди 11 години
А аз искам теб СерГейчо на каишка...Ммммммм...
11
16
 
26
 
! Отговори
всезнайко преди 11 години
ГЕРБ ще спечелят избори и догодина,а Сатанишчо ке духа супата.
10
3
 
7
 
! Отговори
anti-sergo преди 11 години
tea babki kvo li mu vikat na sergo-oh baba oshte malko she sme ti elektorat...am ne se nadqvai na bebeto v rucete ti...
9
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AZ NE SAM OT BSP NO PAK NA GERB ELEKTORATA E SAMO *** MERSI .NO VSI4KI SHTE ZA GERB A TE VI EBAVAT .ZA EDNA CIGANKA I NEINOTO DETE DAVAT SUMATI KINTI A ZA EDNA BALGARSKA MAIKA SE DAVCA NAI MN 35 LEVA E KAKVO E TOVA DA JIVEQT GERB I ***