Станишев: ГЕРБ иска хората и бизнеса „на къса каишка”

Законът за конфискацията не дава гаранции за безпристрасност
Обновена: 5 май 2012 17:50 | 5 май 2012 17:50,
191
Станишев: ГЕРБ иска хората и бизнеса „на къса каишка”
Снимка: БТА

Законът за конфискацията, приет от ГЕРБ, не дава гаранции, че няма да бъде използван като предизборен рекет спрямо бизнеса и да държи гражданите „на къса каишка”. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Пловдив, където се проведе градската конференция на партията.

Според него скоростното приемане на закона е демонстрация пред Европейската комисия, но той няма да реши проблемите, които се трупат в България - показните убийства, масовата престъпност и това, че гражданите се чувстват несигурни.

Станишев заяви, че БСП ще обмисли възможността да бъде сезиран Конституционният съд, като социалистите са за европейската директива, свързана с конфискацията на имуществото, която е много по-балансирана.

Председателят на БСП обяви под тепетата основната задача в момента - партията да спечели доверието на избирателите и да се подготви добре за предстоящите парламентарни избори. Това може да стане с ясни послания пред хората и нова визия за управление.

Според Станишев още един мандат управление на ГЕРБ ще съсипе държавата. По негови думи досега България никога не е имала такова антисоциално управление, а управляващите създават изкуствени монополи за близки до партията бизнесмени.

Той предупреди, че до изборите остава една година, но не се изключват изненади и партията трябва да бъде в готовност. Хората обедняват, напрежението расте, затова БСП не трябва да бъде спокойна и да се разкъсва от вътрешни кавги и спорове, обяви социалистът.

Според Сергей Станишев спекулативният капиталистически модел през последните две десетилетия се е провалил и вече се вижда промяната в Европа. За пример той посочи факта, че през последните 5 месеца са избрани четирима премиери-социалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
OSTAVI DETETO NA 4OVEKA BE EEEI LEVA REZBA ZACHTO SE PRAVICH NA MAJ KATO NE TI OTIVA
147
1
 
4
 
! Отговори
Мими преди 11 години
ГЕРБ иска всички на къса каишка а БСП иска само да вземе на всички парите и здравето , а сега кои да изберем, за да ни води.
146
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, те си избиха електората от лакомия, ти за инфлация приказваш...
145
1
 
2
 
! Отговори
Vic преди 11 години
Хехе сожиалисти идват на власт, защото безмозъчните *** подведени от соц демагогията си избират крадците, които с благи думи да ги доведат до светлите бъднини на по-голяма бедност. Това вече сме го играли с Живков/Луканов и после с Виденов.Говорейко за растеж и по-високи заплати и пенсии, достоен живот и т.н. социалистите всъщност искат да пуснат печатницата за пари. Това ще вдигне инфлацията и лихвените проценти - чакайте бензин не по 3 а по 4 лева, лихви не 10-12, а 20% хехехе
144
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно време и Хитлер, и Сталин се снимаха с дечица на ръце. Това някакъв вариант на педофилия ли е било?
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пешо, объркал си статията.
142
2
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Георги Гергов стана лидер на БСП-Пловдив.За този ли бизнес се е затъжил тоя?Тиквата също тъжи за бизнеса на Валентин Златев,Васил Божков,Маджо,Румен Пашата и др. знайни и незнайни!
141
3
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Тиквата докара хората до просешка тояга!Станишев се затъжил за бизниса аз ше ви и бизнеса *** нагли!!!
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Хамстера какви проблеми реши? Кажете, че да разберем и ние! Май работата е в това, че големите крадци от БКП не щат да ги ловят. Да, ама Европата не ни ще с такъв "багаж". И това правителство - зор-не-зор трябва да приеме такъв закон. Друг е въпроса дали ще го приложи. А клиенти - дал Господ - вижте Черноморието и Витоша, ако щете... Вижте и банките... Дали пък срещу някаква сума да не се окаже, че хорицата са взели заем, дето никога не са вземали...? Имаше ли закон за пране на пари? :-)))
139
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нема да излови никой - требва да са луди.
138
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Бойковото правителство излови и натика крадците по пандизите - вечно ще гласувам за него.
137
1
 
4
 
! Отговори
Бокоудобен преди 11 години
Пълен мухъл.Ега ти опозицията,ега ти коректива.
136
3
 
3
 
! Отговори
ИВАН преди 11 години
КАКВОТО И ДА ИЗМИСЛИ И РЕШИ БОЙКО БОРИСОВ НЯМА ДА СТАНЕ, НАРОДА ВЕЧЕ ГО РАЗБРА ЩО ЗА СТОКА Е, ТРЯБВА ДА СИ ВЪРВИ И ТО ПО СКОРО!!!
135
0
 
3
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
DO 172DRUGARIU NA KREMALSKITE BOL6EVIKI,"NQMA NA SVETA DARJAVA,KOQTO DA E NAVREDILA TOLKOVA NABALGARSKITE NACIONALNI INTERESI (WKLIU4ITELNO I TURCIQ),KOLKOTO RUSIQ"CITAT OT DIMITAR BLAGOEV--DQDOTO.AKO MOJE W DOBAVKA I SKRITITE STIHOVE NA PATRIARHA NA BALGARSKATALITERATURA--IVAN WAZOV,PISANI ZA BEZ4INSTVA6TITE "OSVOBODITELI"ZAMENILI TURSKOTO S RUSKO ROBSTVO.--"KOITO NI OSVOBODI,TOI I 6TE NI ZAROBI"CITAT OT APOSTOLA NA B A L G A R S K A T A SVOBODAWASIL IVANOV KUN4EV--LEVSKI!!!
134
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарю,Русия не ти е майка и не мисли как да оправи България.Сега сме 2012г. ти в коя година живееш?
133
4
 
3
 
! Отговори
африкански преди 11 години
не е ли вече време господата от народното събрание,от настоящето и бившите правителства да отворят дебата за ползите на България от членството в НАТО и ЕС-това за да се разбере по добре от простия народ да бъде изразено в парични знаци.Уважаеми господа журналисти,поразмърдайте дупетата си и изискайте подобен дебат.Защото според мен един договор с Русия,по добре ни би защитил от Турция от членството ни в НАТО.
132
3
 
11
 
! Отговори
до 159 преди 11 години
БКП/ БКС си управлява и сега ! Част от бившите комунисти ,а и нови такива са ядрото на ГЕРБ! Нищо ново под слънцето! Затова ни е такова дереджето...
131
1
 
6
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
DO 167POPITAI GO,KAKVO OB6TO IMATEVROPEISKITE SOCIALISTI SPE6TERNITE KOMUNISTI W BALGARIQ,4IITO IZ4ADIQ--NASLEDNICI SAMODRNITE LEVI SEREGEI4OVCI.
130
2
 
7
 
! Отговори
vessela преди 11 години
OSHTE 1 MANDAT NA GERB I SHTE SASIPE BULGARIA - oshte 1 mandat na GERB shte sasipe VAS-BSP DAI BOJE. Bravo Boiko- davai napred.
129
9
 
12
 
! Отговори
маниту преди 11 години
Вчера стана ясно, че при славното управление на Бойко Борисов живеем по-дълго, а от днес той ще може да се фука и с още едно неоспоримо и изключително постижение. На Световната купа в София по художествена гимнастика българския ансамбъл постигна нов успех, завоювайки втори зладен медал от това първенство, a Силвия Митева спечели третия си медал от турнира. Какъв невероятен пореден триумф на управлението на Бате Бойко! Който има пълно право да си припише спечелването на медалите, защото много го бива с лентички, иначе защо непрекъснато точно него ще канят, когато трбва да се развяват празнично ленти. А и с бухалките бил добър (толкова много, че никой досега не е оцелял, да се съмнява в обратното). Оказва се също, че под мъдрото управление на Бате Бойко най-много българите сме играли в Манчестър Юнайтед. Щото той е футболист на годината и ни е тренирал толкова добре. Секи ден докато другите държавни служители обядват той тренира новите футболни звезди. И накрая, най-много българи са заминали на Запад именно при това правителство, но не за за да избягат от него, а за да играят в Манчестър Юнайтед.