Тройната коалиция измислила, че Сребърният фонд е за пенсионерите

Преглед на печата на 6 май 2012 година
6 май 2012 13:20,
200
Тройната коалиция измислила, че Сребърният фонд е за пенсионерите
Симеон Дянков. Снимка: Impact press group

"Дянков мъмри МВФ, не били в час", гласи днешно заглавие на вестник "Труд".

Министърът е категоричен, че с промените, които ще позволят инвестирането на парите от Сребърния фонд в държавни ценни книжа, фондът ще се превърне в истински Сребърен фонд, а не във фонд, създаден заради искане на Международния валутен фонд  (МВФ), пише изданието.

"След време хората ще са доволни, че съм предложил тази идея, че съм я отстоявал и че сме успели да я прокараме в парламента. Така че тя си върви напред. Няма нищо за отстъпване", твърди Дянков пред изданието.

Според него Сребърният фонд в момента изобщо не изпълнявал ролята да покрива недостига на пенсиите след време.

Финансовият министър подчерта, че тройната коалиция е измислила тезата, че фондът е за пенсионерите "понеже изглежда социално и звучи добре".

В друг свои материал ”Труд” пише, че "Ордени "без инфлация" ще раздава Плевнелиев". Според изданието по-строги правила и ред за раздаване на държавни ордени, за да "не ги хваща инфлация и да станат неважни", обещава да въведе президентът Росен Плевнелиев.

Кметовете са задължени да пръскат срещу насекоми, пък припомня "Преса".

Скакалци се очаква да нападнат Кърджали - идват от Африка, предупреждава изданието. Прогнозите на специалистите сочат, че най-засегнати ще са общините Кърджали, Крумовград, Момчилград и Черноочене.

Вече са започнали обходи на застрашените райони, но все още масово излюпване на скакалци не е регистрирано.

Практиката показва, че нападенията започват в края на май и началото на юни.

"Милиардери на голф у нас", разказва на първа страница вестник "Стандарт". Седмина мексикански милиардери пристигнаха вчера на голф до Каварна.

Богаташите са в България по покана на бизнесмена Красимир Гергов и готвят инвестиции по Северното Черноморие.

Българският домакин разходи гостите с хеликоптер над брега, за да огледат подходящи терени. Мексиканците обърнаха специално внимание на бившето военно летище в Балчик, което скоро ще бъде дадено на  концесия.

Турнирът "Свети Георги" събира там днес дузина супербогаташи, разказва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
0
 
! Отговори
Аnonymous преди 11 години
до 180Не вярвай на Бивол и Уикилийкс - работят по поръчка! Ако се вгледаш в статиите на Бивол ще видиш, че са определено тематични и удрят само в една посока, което е доказателство, че не са обективни. Уикилийкс е проект на ЦРУ. Един съвет: преди да провярваш на някой безрезервно, първо проучи кой е той, каква е информацията за него, какво цели и за какво се бори. Нета ти е в ръцете. За Саакашвшлши си дочул нещо, но не си разбрал много.
148
0
 
1
 
! Отговори
ii преди 11 години
Тоз юнак за 2 години изпука целия резерв да държавата ... дано с малоумието си не събори борда,че тогава пак ще го отнесат сиромасите.Някой от тези вече са милардери, не мога да разбера как един не реши да направи нещо хубаво за България... ей така за разнообразие.
147
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Сребърния фонд се за герб да си го харчат по магистралките!
146
1
 
6
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Този човек е за затвора. Всички институции, дори и международни са "некадърни" според неговите думи. Вече обвиненията излизат извън пределите на държавата ни. Колко ли пари ще плащаме за неизпълнение на различни задължения на държавата, заради този "специалист". Тепърва ще видим. Но ще видим и как изхарчва и последния лев от заделяните в резерви, Сребърен фонд от предишните "крадци"! Този човек не го е страх от закони, от обедняването на хората, от явното крадене на нашите пари!
145
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
192, а световната банка как мислиш, дали знае кого е изтървала (или от кого се е отървала) ?абсолютен профан е тоя, нищо не разбира от финанси, обаче знае как да харчи безотговорно държавни пари
144
0
 
3
 
! Отговори
Е Й КАКВО преди 11 години
от това че много ги разбираме тия планове на талмуда.Всеки много знае ама си трае.
143
0
 
3
 
! Отговори
Ха преди 11 години
Тоя па, и червен конец против уроки си е вързал даже......егати министъра!
142
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сребърният фонд бил предназначен за харчене от Дянков, тия от тройната коалиция може ли да не знаят нищо за гения на световната банка?
141
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kato vi 4eta komentarite se ubejdavam kolko mnogo prost narod ima v Balgariq ! Vseki komentira bez izob6to da ima predstava za kakvo stava na vapros . Da vzemat da premaxnat finansite kato specialnost v universitetite taka ili ina4e " finansisti " tuka bol !
140
0
 
7
 
! Отговори
българин IQ 200 преди 11 години
Е да, евреите ще му издигнете паметник. След като българите законно го осъдят и обесят по китайски модел на някой площад.
139
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев ще ме съсипе,с тея капани,мекерето му с ***.Пускам плевнята.
138
12
 
2
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
ПРИзнателните българи с IQ над 100, един ден ще издигнем ПАМЕТНИК на Дянков, този ВЕЛИК БЪЛГАРИН!!!
137
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къф е тоя червен конец на ръката,на това препотено акне от снимката?
136
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миленчо Велчевия вече ни обогати с промяната на валутата Сега този ще ни довърши.най - лесно се обсебват държавни пари ,още повече, ако са спастрени от други правителства .Как да не се нагуши човек при такива спестяванияНали ако не го направят те други ще ги близнат милиардите.А,че не можеме да си произведеме даже храната -не е тяхна работа Стратегията за 2020 ще ни реши проблемите ,но и този филм сме го гледали от 1980 година живеем при комунизма
135
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКИ *** СА СВИНАРИ.
134
0
 
1
 
! Отговори
tosh преди 11 години
до 174: и кво да почвам ли да уча иврит?
133
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно Кутев е увеличил хонорара на пляс пишештите защото са се малко езиково променили от "тиквочи" в "евреи" Едно е ясно ,че нищо не разбитат от фондове............
132
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коментарите са повече от излишни.На всички е ясно колко по-голям американофил и слуга на САЩ от всичките герберасти начело с ББ взети заедно е вратовръзкоядещия Саакашвили. Щом той го натири тоя комплексар и лузър на п..ката му майна и му е забранил да влиза на територията на Грузия за какво иде реч??? Но явно Саакашвили определено е с чисто минало и евреите не могат да го манипулират, и освен това сигурно има достойнство. А ББ е ...... просто нямам думи. Четете в бивол. Там всичко е описано.
131
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До сега никое правителство не посмя да посегне на държавния резерв исребърния фонд. Това е най-наглото и тъпо правителство след като посяга и на тях. Малко им бяха парите от продажбата на Булгартабак. Една част от парите ги хвърлиха на земята във вид на некачествени магистрали, а друга част откраднаха. Това положение може да сеоправи само с общ протест против това правителство и свалянето им от власт.
130
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Събуди ли се ***,по квиченето те познах.Имаш 5 думи в речника.