Освободеният шеф на "Козлодуй" одобри отстраняването си

Оставям централата на печалба, заяви Александър Николов
62
Освободеният шеф на "Козлодуй" одобри отстраняването си
Александър Николов. Снимка: АЕЦ Козлодуй

Не съм усетил в последно време някакво недоверие от страна на министър Добрев към моята работа, но аз подкрепям решението за тази промяна в ръководството, обяви вече бившият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов пред БНР.

В понеделник вечер съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи Николов от поста и назначи на негово място зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов.

Мотивът за смяната е "да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата".

"Бъдещето на АЕЦ "Козлодуй" е по-важно от всички нас и искрено се надявам, че АЕЦ ще бъде управлявана добре, както и според мен до момента така се управлява", обяви Николов и подчерта, че оставя централата на сравнително добра печалба за 2011 и за първите 3 месеца на 2012 година.

Той заяви още, че според него се работи в добри темпове за бъдещото изграждане на 7-и блок на централа.

"Разбира се, винаги може да се смята, че нещо може да е по-добро", подчерта той.

Още по темата

Николов коментира и бъдещето си след напускане на поста, като посочи, че се надява да продължи да работи за АЕЦ "Козлодуй", тъй като е "дялан камък".

"Снощи ме информираха официално и протоколно, но поговорихме за моето бъдеще в АЕЦ "Козлодуй", обсъдихме въпроса за моето продължаване на кадрова работа в централата и аз приех.

Друг е въпросът, че в момента в щатното разписание на АЕЦ "Козлодуй" няма свободна длъжност, към която бих проявил, примерно, някакъв интерес. Но щатното разписание се променя. Всичко е възможно", подчерта бившият шеф на атомната ни централа и завърши:

"Не се сърдя на никой, постът не съм го смятал за висок, а за отговорен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
13
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Как няма да се управлява по-добре?! Слагаш за изп. директор на АЕЦ-а лице, завършило "Двигатели с вътрешно горене" и чакаш от него да го подкара като лека кола модел Москвич 408 И! Боже, откъде ги намират такива: единственото нещо, което съм запомнил от речите на Николов като депутат беше, че по няколко пъти казваше "както нашият лидер и премиер каза". Нищо друго не си спомням. И това беше лицето, което представяше при сложни дискусии парламентарната група на ГЕРБ, защото титулярът-шеф на ПГ - Красимир Велчев беше още по-вързан в езика от него По същия начин шефът на Здравната комисия на НС Атанасова стана министър на здравеопазването, а пък защо Деница Христова стана зам.министър на МП сигурно и тя не знае Сигурно заради борческото й минало и факта, че произнесена от нея присъда беше обжалвана в Страсбург и сега вместо нея плащаме ние, обикновените граждани на РБ!
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ВСЕ ПАК АЕЦ-БЕЛЕНЕ ЩЕ СЕ ПОСТРОИ!!!!!!!НА ПУК НА ТИКВУНИТЕ!!!!!!!!!!!!
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко, ся фонд Козлодуй ли почваме да точим, *** проста тиквунска!
14
0
 
11
 
! Отговори
Oleee преди 12 години
Ясно, започва яко крадене!
13
0
 
31
 
! Отговори
БАНИЧАР В АЕЦ преди 12 години
СЛОЖИХА БАНИЧАР ДА УПРАВЛЯВА АЕЦ КОЗЛОДУЙ. ТОВА СА ГОЛЕМИТЕ И ЗНАЕЩИТЕ НА ГЕРБ. ТОЯ ПАПУНЯК ПРЕДИ ДА УЛЕЗЕ У ГЕРБ СЕ Е ЗАНИМАВАЛ С ДОСТАВКА НА БАНИЧКИ КИФЛИ И ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА. ТА ТОЯ ДАЖЕ НЕ Е УПРАВЛЯВАЛ КОЛЕКТИВ НА ПРОИЗВОДСТВЕНО ЦЕХЧЕ. БОЙКО ЩО НЕ НАЗНАЧИ КРАВАР У КОЗЛОДУЙ? СТАРИЯ ДИРЕКТОР-СЪВЕТНИК НА БАНИЧАТЯ ОТ ГЕРБ ДА НЕ ГРЪМНЕ АЕЦА-БАНИЧАРЯ КАТО ПОЛИТКОМИСАРИТЕ НИЩО НЕ РАЗБИРАТ НО ВЗЕМАТ ВАЖНИ РЕШЕНИЯ. НАПРЕД С ТИКВИТЕ НА ГЕРБ!!!
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kak няма да одобрява?! После па ще го бият.
11
1
 
29
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
Човек, който се е занимавал със снабдяване с храна на детски градини, ще управлява АЕЦ...И някой да ме убеждава, че прякора Тиква не приляга на Боко...Те тая калинка е голЕма като сто годишна костенурка...
10
0
 
7
 
! Отговори
съгласния преди 12 години
Ми ще се съгласи,я,де ще върви.На вас ако ви кажат че алтернативата на уволнението е инфаркт,какво ще направите,а?
9
1
 
14
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
До там ли стигнахме да се страхуваме от това да защитим способностите си и да отстояваме правата си? Това не мога да го разбера! Каква демокрация има тогава! Никаква! Всичко е самоуправство и гавра с народа!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Даааа... щатното разписание се променяяяяя.... Вероятно ще открият нова длъжност - Изпълнителен директор в сянка... Що само хвърляте прах в очите на хората, бе... Тоя малкия разбира от АЕЦ-ове колкото баба ми от нанотехнологии... Само че Сашко изглежда отклоняваше повече от партийната каса, отколкото харесва на ББ!!!!!!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Явно се страхува от репресии и затова така се държи.
6
0
 
14
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Много са ми смешни като започнат едва ли не да благодарят, че са ги уволнили! Море-е-е, мен ако ме уволнят неправомерно, без никаква причина, ще сея огън и жупел!
5
0
 
19
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Колко ли милиона се готви да отмъкне Шарко от централата-трябва му послушко....
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чорбаджи Бойко се изложи за пореден път.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като не можаха да го сплашат с мутри и бой и го уволниха.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България няма да се оправи, докато не спре практиката да се уволняват професионалисти за да се назначават мазни партийни некадърници. Това е дивашка практика, която дори в средновековието не е съществувала.
1
0
 
14
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Motivat e jasen da se otkradnat parite