Освободеният шеф на "Козлодуй" одобри отстраняването си

Оставям централата на печалба, заяви Александър Николов
62
Освободеният шеф на "Козлодуй" одобри отстраняването си
Александър Николов. Снимка: АЕЦ Козлодуй

Не съм усетил в последно време някакво недоверие от страна на министър Добрев към моята работа, но аз подкрепям решението за тази промяна в ръководството, обяви вече бившият изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов пред БНР.

В понеделник вечер съветът на директорите на Българския енергиен холдинг освободи Николов от поста и назначи на негово място зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов.

Мотивът за смяната е "да се подобри координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата".

"Бъдещето на АЕЦ "Козлодуй" е по-важно от всички нас и искрено се надявам, че АЕЦ ще бъде управлявана добре, както и според мен до момента така се управлява", обяви Николов и подчерта, че оставя централата на сравнително добра печалба за 2011 и за първите 3 месеца на 2012 година.

Той заяви още, че според него се работи в добри темпове за бъдещото изграждане на 7-и блок на централа.

"Разбира се, винаги може да се смята, че нещо може да е по-добро", подчерта той.

Още по темата

Николов коментира и бъдещето си след напускане на поста, като посочи, че се надява да продължи да работи за АЕЦ "Козлодуй", тъй като е "дялан камък".

"Снощи ме информираха официално и протоколно, но поговорихме за моето бъдеще в АЕЦ "Козлодуй", обсъдихме въпроса за моето продължаване на кадрова работа в централата и аз приех.

Друг е въпросът, че в момента в щатното разписание на АЕЦ "Козлодуй" няма свободна длъжност, към която бих проявил, примерно, някакъв интерес. Но щатното разписание се променя. Всичко е възможно", подчерта бившият шеф на атомната ни централа и завърши:

"Не се сърдя на никой, постът не съм го смятал за висок, а за отговорен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 12 години
Хайванин и голям специалист си по атомната енергетика!Интересно ми е с твоя твой патешки ум,как си успял да преброиш до 60 милиона?Като ти чета тъпите коментари, едва ли можеш да смяташ до хиляда!
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този човек е от ония на които им казали,че ще ги бесят,а те наивно попитали да си носят ли въжета! Хем го отстраняват,хем е доволен!Що за психика и манталитет!?!
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След деветосептемвриисия преврат БКП отстранява всички кадърни директори на заводи,фабрики предприятия,институти и поставя чобани,говедари и други неграмотни кадри.Идеята е че въпреки че са необразовани и некомпетентни,те са наши другари,верни на партията.За трите години управление на ГЕРБ видяхме доста неграмотни повечето с фалшиви дипломи,но верни на партията министри,депутати,кметове и шефове на ключови за държавата постове.Без Живков по Живковски.
34
0
 
9
 
! Отговори
gt преди 12 години
С тоя некадърен ГЕРБ-ер да няма Козлодуйски бряг - БУМ!
33
0
 
4
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
34-ти, все едно на тебе и на Роско един ви пише речите...Бля-бля и т.н.Правилната политика включва ли приватизация на Козлодуй?А намаляване на цените на ВЕИ? У, да та и вулканизирания поливинилов контрацептив...
32
0
 
6
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
33-ти, нЕма значение на к'во го оприличаваме...На едно мнение сме- не му е там мястото.Но миризмата е от по-високо...и много вони.
31
14
 
3
 
! Отговори
До 32 преди 12 години
До дзвераАбе дзвер, ти кой искаш да сложат за директор на АЕЦ, може би Р. ***, който си присвои над 60 Милиона от далавери, когато беше министър на енергетиката при управлението на ***! Много ясно, че след като се взе решение за изграждане на 7 реактор, вместо АЕЦ Белене-една от най-големите комунистически далавери в най-новата ни история, сравнима само с касовата приватизация на прикрития двоен агент на КГБ и ДС Иванчо Костов. Та колкото и да ревете това е положението: от както Бойко е на власт има само як бой по *** кратуни на наглите червени крадци, които окрадоха държавата ни, като и турците навремето не са ни краднали. За това ГЕРБ печелят избори и ще продължават да ги печелят, а вие платените драскачи на червените капиталисти ще продължите да кяфкате по форумите, но важното е повтарям, че България върви в правилната посока, а не както до сега към Ориента и в услуга на миризливия казашки ботуш и винаги във вреда на страната ни. За това, ако сте българи, а не дупедавци се засрамете и си посипете главите с пепел, заради золумите и нещастията, които причиниха комунистосоциалистите, сегашни червени капиталисти-олигарси.
30
0
 
14
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
29-ти, износ на "ток" може да извършва НЕК чрез Системния оператор, а не АЕЦ...Идиотския начин да оправдаеш назначението на новата "калинка" (опа-а - костенурка) не минава.Ако целта е "тайния износ" на ток, да му бяха отворили парашута в НЕК или БЕХ.Тоя си е костенурка пусната с парашут.Политкомисар на Тиквата, баничар...Нямам к'во друго да ти кажа...
29
0
 
18
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
Пич не се напъвай ясно е че тия са пълни *** не ми разправяй приказки за банани с пижами!Валентин Николов не става защото бъкел не разбира от ясрена енергетика една блондинка би се справила по-добре!
28
0
 
16
 
! Отговори
топала преди 12 години
как може на такива *** да се поверява съдбата на козлодуй и цяла българия позор на това е способен саемо боко тиквата и гъзолизците покраей него
27
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ може да слагат човек за шеф на АЕЦ Козлудуй, който не е професионалист в бранша, но нямат друг избор, защото всички големи специалисти в ядрената ни енергетика са работили до сега с енергийната ни мафия дали директно или индиректно и по някакъв начин са обвързани с тях. Когато един човек е добър мениджър, той ще намери начин да си направи добър екип от специалисти, които не се играли с енергийната ни мафия и ще се пресекат продължаващите далавери в този сектор, както стана в ясно от предаванията На четири очи по Нова.тв, където се изнесе информация за продължаване на далаверата за скрит износ на електроенергия за съседни страни и облагодетелстване с милиони на едни и същи хора, които вече 20 години как източват държавата ни така, че смяната на директора на АЕЦ-а никак не е случайна, явно е, че този директор или играе с мафията или го е страх и не може да й се протовопостави, а *** нека си плюят, важното за България е, че Бойко пипа здраво и не спира да реже крадливите им ръчички от всички сектори на икономиката ни. Защото Червения Октопод е пуснал крадливите си пипала навсякъде, където може да се краде и трябва доста време до като му се отрежат всички пипала
26
5
 
5
 
! Отговори
Данко преди 12 години
Този е *ати нещастника и страхливеца. Изплю се на лицето си - мишка.
25
0
 
1
 
! Отговори
21 коментар преди 12 години
е истината
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един тотален некадърник заменя един подмазвач.
23
0
 
16
 
! Отговори
циркаджия преди 12 години
смешници! Щели да "подобряват координацията" чрез смяна на директора?! И видите ли самият отстранен подкрепял отстраняването си ?! Цирк ГЕРБ пак е в стихията си
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега започва харизването на Козлодуй на американците!Ел.енергията от американските ТЕЦ Марица изток1 и ТЕЦ Марица изток3 ни я продават на трикратно по-висока цена а от американската "соларка" край Първомай десетократно по-скъпа!Те се компенсираха от евтината енергия на Козлодуй ...Сега като я прилапа Уорлик ще вдигне и нейната цена и ... няма да има разлика.А Баламата *** да плаща на Големия Бял Брат.
21
0
 
7
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
19-ти, *** на кацата е много важен елемент.Няма ли ***, кацата остаЯ празна...Тря'а да го сравняваме с нещо друго...
20
1
 
22
 
! Отговори
tosh преди 12 години
очевидно са заплашили него или семейството му, бутнали са му няколко хиляди и е трябвало да направи това фалшиво изявление. За нас обаче е очевидно, че не можеш да смениш баничар с ядрен инженер, на мястото на такава отговорна длъжност, от където следва, че е напълно ясно, че ще се краде здраво и най-вероятно АЕЦ-а ще бъде докаран или до фалит или ще бъде приватизиран в близките години.
19
0
 
16
 
! Отговори
дзвер преди 12 години
С няколко думи- Боко назначи поредния политкомисар, който да следва партийната линия...Ако беше жив Тато, щеше да се зарадва.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Валентин Николов не става за *** на каца а сега опаа шеф на Козлодуй, защото е СЕРВИЛЕН, услужлив и лакей по рождение!