Галеви, предайте се, зове МВР шефът

Нямало данни да са напускали страната, но всичко било възможно
Обновена: 9 май 2012 17:00 | 9 май 2012 15:15,
430
Галеви, предайте се, зове МВР шефът
Цветанов очаква Галеви да се предадат. Снимка: архив, БТА

„Надявам се Галеви сами да се предадат, както го направиха по-рано. Това е най-разумното“, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в Кюстендил.

Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, осъдени за ръководене и участие в престъпна банда за рекет и изнудване, вече са обявени за общодържавно издирване.

Вчера служителите на "Съдебна охрана" не успяха да ги открият на адресите им в село Ресилово.

След окончателното решение на ВКС от 3 май двамата трябваше да бъдат настанено първоначално в Бобовдол, където да преминат адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново - на метри от дома им.

Вече се появиха информации, че Братя Галеви са напуснали страната.

Още по темата

„Всичко е възможно, само можем да предполагаме. В много от случаите след първа, втора и трета инстанция, когато последната се е произнесла, осъдените по-трудно се откриват“, коментира МВР шефът тиражираната информация.

„Затова с контактите, които имаме, и с възможностите на Интерпол и Шенгенската информационна система се дава възможност там, където бъдат локализирани, да бъдат задържани и да бъдат предадени на властите, за да излежават съответните присъди“, коментира Цветанов.

Той все пак уточни, че няма данни Галев и Христов да са напускали страната. По думите му сега според процедурата МВР трябва да започне издирване и блокиране на всички граници.

Това не е първото „изчезване“ на дупнишките бизнесмени, за което припомня и вътрешният министър Цветан Цветанов.

През декември 2008 година Пламен Галев беше обявен за общонационално издирване, след като беше обвинен, че е изнудвал журналистиката от в. “Струма” Лидия Павлова. След това той заедно със своя съдружник Ангел Христов се явиха в сградата на ГДБОП в София.

Христов тогава обяви, че двамата разбрали от радиото, че полицията издирва Галев и затова той сам се е предал.

Два месеца пък по-рано при спецакция на прокуратурата, полицията, ДАНС и НАП бяха проверени имоти на скандалните бизнесмени - автокъщи, офиси, административни сгради и жилища в Дупница, Перник и София.

Братя Галеви тогава бяха призовани по телефона да се явят на разпит в Кюстендил, но те бяха в неизвестност за около 24 часа. На другия ден се явиха доброволно в Националната следствена служба. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


430
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
цецо лъже че много работа са свършили но фактите говорят друго. на 26.03. турски кораб бяга от гранична полиция-ако бяха румънците щяха да го надупчат яко от тях бягане няма. Братя Галеви избягаха зад граница пак с помоща на цецовата гранична полиция. това за свършена работа ли го имаш цецо. Престъпност *** ежедневно 30 *** нападат дискотека в Троян полицията гледа после пази *** махла от българите. ВЕЛИКИ ДЕЛА НА МВР И ЦЕЦО. ТИ СИ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО С ГЕРБ И БОЙКО.
280
0
 
5
 
! Отговори
Asen Prodanov, Burga преди 11 години
Въпросните мастити *** - Галеви не са изчезнали случайно. Без активната и пасивна помощ от корумпирани магистрати, нищо подобно не може да се случи. За такива *** и ятаците им трябва разстрел, а не разиграване на театър. Но тъй като България е държава на престъпниците те са под закрилата й.
279
0
 
3
 
! Отговори
мангоджери преди 11 години
Галеви са пратени на заслужен отдих, след като си свършиха добре работата, сега за де не се изакат тук ги изпратиха на далеч, че може много да замирише
278
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н министър кво стана с делото срущу Ваша милост 130 в Пловдиския съд.Нищо не казваш или ще се молиш?
277
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аре веее, много ви се моля, щото станах за смях
276
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** НОГУ ВИ МОЛА
275
1
 
4
 
! Отговори
някой преди 11 години
Първо да се открият служителите от полицията и магистратурата, които са сътрудничели с тях и да се осъдят от специализирания съд заедно с конфискация на имуществото! Има Интерпол, рано или късно ще изникнат отнякъде и тогава да им лепнат годинки и за укриване.Това показва само какви престъпници са, хората които могат да докажат невинността си - не се укриват и не бягат!
274
0
 
11
 
! Отговори
ха ха ха преди 11 години
ха ха ха цв цв чака галеви да се предадат............................хей цецко вземи служебния си пистолет МАКАРОВ и вземи и се гръмни че по некадърен министър на МВР няма от теб
273
9
 
6
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
С галевите и алексей петров доходите на всп намаляват здраво. Нормално е да се плюе по цветанов другари че с тези пари загубихте много ромски гласове. Много пречи правителството на мафията да ви помпа финансово и взехте да полудявате.
272
4
 
11
 
! Отговори
КРЪГЪЛ ГЛУПАК ЦЕЦО преди 11 години
ТОВА Е ПОРЕДНОТО "НОВАТОРСТВО" Т.Е. ТЪПОТИЯ НА НА ЦЕЦО КРАДЕЦО.АМИ ДА ПРИЗОВЕ КРАДЦИТЕ ДА НЕ КРАДАТ,НАСИЛНИЦИТЕ ДА НЕ НАСИЛВАТ,УБИЙЦИТЕ ДА НЕ УБИВАТ, ВЪОБЩЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ДА СЕ ОТКАЖАТ ДА СА ПРЕСТЪПНИЦИ.ТОВА ЩЕ Е СВЕТОВНИЯ ПРИНОС НА МИЛИЦИОНЕРА *** В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА.ТАКА ЩЕ СЕ ЗАКРИЯТ МВР И ВСЯКАКВИ СЛУЖБИ ЩЕ СЕ ИКОНОМИСАТ МИЛИАРДИ,КАКТО БИ КАЗАЛ ДРУГИЯ УМНИК БОКО,КОЙТО НЕПРЕКЪСНАТО ОБЕЩАВА НЕОБОЗРИМОТО СВЕТЛО БЪДЕЩЕ.НЕКАДЪРНИ КРАДЛИВИ И ЛЪЖЛИВИ НЕЩАСТНИЦИ.ТЕЖКО НИ.
271
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Галеви предайте се" зове МВР и обещайте повече да не правите така! Ха ха. Молят ви се от МВР.
270
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами наистина има судии и прокурори за затвора,тая Европа не вижда ли какъв съд имаме,имаме ли главен прокурор???Пълен срам,какво става българи?Защо мълчим
269
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо - ти си гола вода с ТОПКИ в джоба братле...За нищо НЕ ставаш,ама за нищо!
268
1
 
15
 
! Отговори
МЕГИ преди 11 години
Какво да Ви кажа:Ами пълно мъртвило! Пълна извратеност! Пълна перверзия! Пълен срам и отврат! Гнус, погнуса, смрад! И знаете ли какво? Май за всичко ние сме си виновни ... понеже наивниците са сред нас, понеже податливите на лъжи, са огромно мнозинство
267
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еййййй ЦЦ,както е казвал Бай ***: аферим, кардашлар, големи *** излязохте!
266
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този палавник Цецо-гуменката, има поглед на африкански ***!
265
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо,не звъни на ЕГеНето бре..Звънни по телефона бре *** смотан...
264
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия две бивши БАРЕТКИ..са хванали ШУМАТА и то вече в гръцко...Да му мислят комедиантите-бандити от "правителството"...
263
3
 
10
 
! Отговори
Прости пръчки преди 11 години
До два дни онез ще са в панделата, която е общежитие всъщност...ще кажат ,че са се напили и са нямали батерии в телефонитеи готово..........не ги търсят за убииство кат малкия маргин, така че няма да бягат
262
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идем ... идем...*** Цвър нал ти ни каза да си одим....сея ко се кълчиш по медиите и се кривиш се едно нищо не знаеш... И заглади рапоня