Галеви, предайте се, зове МВР шефът

Нямало данни да са напускали страната, но всичко било възможно
Обновена: 9 май 2012 17:00 | 9 май 2012 15:15,
430
Галеви, предайте се, зове МВР шефът
Цветанов очаква Галеви да се предадат. Снимка: архив, БТА

„Надявам се Галеви сами да се предадат, както го направиха по-рано. Това е най-разумното“, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в Кюстендил.

Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, осъдени за ръководене и участие в престъпна банда за рекет и изнудване, вече са обявени за общодържавно издирване.

Вчера служителите на "Съдебна охрана" не успяха да ги открият на адресите им в село Ресилово.

След окончателното решение на ВКС от 3 май двамата трябваше да бъдат настанено първоначално в Бобовдол, където да преминат адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново - на метри от дома им.

Вече се появиха информации, че Братя Галеви са напуснали страната.

Още по темата

„Всичко е възможно, само можем да предполагаме. В много от случаите след първа, втора и трета инстанция, когато последната се е произнесла, осъдените по-трудно се откриват“, коментира МВР шефът тиражираната информация.

„Затова с контактите, които имаме, и с възможностите на Интерпол и Шенгенската информационна система се дава възможност там, където бъдат локализирани, да бъдат задържани и да бъдат предадени на властите, за да излежават съответните присъди“, коментира Цветанов.

Той все пак уточни, че няма данни Галев и Христов да са напускали страната. По думите му сега според процедурата МВР трябва да започне издирване и блокиране на всички граници.

Това не е първото „изчезване“ на дупнишките бизнесмени, за което припомня и вътрешният министър Цветан Цветанов.

През декември 2008 година Пламен Галев беше обявен за общонационално издирване, след като беше обвинен, че е изнудвал журналистиката от в. “Струма” Лидия Павлова. След това той заедно със своя съдружник Ангел Христов се явиха в сградата на ГДБОП в София.

Христов тогава обяви, че двамата разбрали от радиото, че полицията издирва Галев и затова той сам се е предал.

Два месеца пък по-рано при спецакция на прокуратурата, полицията, ДАНС и НАП бяха проверени имоти на скандалните бизнесмени - автокъщи, офиси, административни сгради и жилища в Дупница, Перник и София.

Братя Галеви тогава бяха призовани по телефона да се явят на разпит в Кюстендил, но те бяха в неизвестност за около 24 часа. На другия ден се явиха доброволно в Националната следствена служба. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


430
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
1
 
9
 
! Отговори
Графа, Бобо, Печенка преди 11 години
Специален поздрав от братя Галеви за Цв. Цв.:Стягам багажа и дим да ме няма ...Изключвам телефона си и дим да ме няма ...Чупя се от мрежата и дърпам шалтера ...Не ме търсете известно времееее ...Дим, дим, дим, дим да ме няма.Дим, дим, дим, дим да ме няма.Дим, дим, дим, дим да ме нямааа ... :) :) :)
220
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАПАЛКАТА Е СКРИЛ ГАЛЕВИ В НЯКОЙ ОТ ХОТЕЛИТЕ СИ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ
219
0
 
12
 
! Отговори
Търси се писър преди 11 години
Братя Галеви играят четворка билот с братя Маргини на Хаваите.Търсят писър да им пише СРС-о(пардон резултата)
218
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На МВР им изчезнаха "клиентите", на ДАНС им откраднаха кабела, съдиите се правят на "ударени", битовата престъпност е навсякъде, а народа продължава да плаща данъци. Има нещо тотално сбъркано в България.
217
2
 
16
 
! Отговори
мечо пух преди 11 години
Писна ми да им гледам евтиния селски театър.Едва ли някой по света и у нас не е разбрал, че мафията в България е на власт
216
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БИВШИТЕ БАРЕТИ ГАЛЕВИ СА ХВАНАЛИ ГОРАТА. ЩЕ ПОКАЗВАТ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТЕХНИКИ НА ОЦЕЛЯВАНЕ В ЕКСТРЕМНИ УСЛОВИЯ
215
1
 
4
 
! Отговори
До бай Иван преди 11 години
Бай Иван (ЛЕВСКИ), а в молбичката за членство в БСП какви мотиви си написал? Да станеш богат като ръководството, на социалистите ли искаш? Тази партия, след 09.09.1944 година винаги е била елитарна, на АБПФК. Всичко е за елита й, а за редовите - членският внос. Виж ги само как са се подредили: син, брат, внук на активен борец, ***, или подлец!
214
0
 
12
 
! Отговори
Пресцентърът на МВР: преди 11 години
Моля ви престъпници предайте се.Много ви се моля.
213
4
 
1
 
! Отговори
Ива преди 11 години
Василев ,ти май си падаш по батко ти Бойко, май с теб имаме еднакви предпочитания към сексуалния партньор .
212
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе Василев, ти сам си показал какво е гарантирано- бедни,безработни, надолу с финансите и с дългове, за това ли да обичаме ГЕРБ. Любимия ти освен глоби и нови безсмислени правила какво друго направи?
211
1
 
6
 
! Отговори
galev преди 11 години
jalak si
210
4
 
15
 
! Отговори
до Василев преди 11 години
Да не би наистина да мислиш че Бойко , Цецко,Роско и цялата банда милиционери от ГЕРБ са нещо друго освен не успели да се уредят в БСП комунисти? Всички те са кадри на БКП-ДС
209
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
министъра на вътрешните работи казва,че само може да предполага...какво повече може да се каже
208
1
 
5
 
! Отговори
МВР преди 11 години
официално обръщение на пресцентърът на МВР: днес към 16:30 следобед бяха заловени опасните престъпници известни като братя Галеви - Galevi Bros. за колегите от DEA. След залавянето им, братята бяха ескортирани до трудововъзпитателната колония на БКП на остров Доминика. Край на съобщението. ПС: ай питата на всички коментатори се записват.
207
1
 
9
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Какви ли мисли му минават сега през стриганата глава на Цецо Цветанов - МВР е на ГЕРБ, законодателството също. Кого трябва да обяви за виновен за това, че Галеви изчезнаха? Себе си или депутатите на ГЕРБ? Или, не дай боже, Бойко Борисов? Най-добре беше да е тройната коалиция ама няма как!
206
4
 
13
 
! Отговори
това е ! преди 11 години
Какво става с българската икономика , откакто ГЕРБ е на власт!!!Апокалипсис!!!Апокалипсис !!!Унищожителна гербепедераска крадлива катастрофална престъпна безизходица!!!Със строеж на магистрала, хиперинфлация и милиони безработни!!!Гарантирано от ГЕРБ!!!
205
1
 
16
 
! Отговори
Хахахаха преди 11 години
Изказванията на ЦвЦв към престъпниците:"'Галеви, предайте се"Няма отговор."Галеви, предайте се, много ви се моля, това е нечувано"Няма отговор."Г-да Галеви, предайте се, много ви моля, повече няма да правя така, никога повече няма да ви се меся"Няма отговор."Г-да Галеви, предайте се, много ви моля, повече няма да правя така и приемам сделката"....Е не можем да го виним, че не е опитал.
204
0
 
15
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Цики и Боко хванали Галеви . Мислили си как да ги накажат.- Ще ги разстреляме! - предложил Боко.- Малко им е, Боко, малко им е. - отвърнал Цъки.- Ще ги обесим! - рекъл Боко.- Малко им е, Боко, малко им е. - Ще го завържем и ще броим евро и няма да им дадем!- Ех, Боко, какъв садист си само - казал Цъки.
203
0
 
7
 
! Отговори
Санди преди 11 години
Ей ,Галеви,предайте се или ще пуцаме.Не може така да карате човеко да ви зове.Едно сте си думали,друго правите.Не така.
202
4
 
7
 
! Отговори
търсим ятаци от БСП! преди 11 години
Айдеее, почна се партизанското движение,Станишев не се шегува другари.