Борисов се поправи – бонусите отиват за лечение на деца

Преди три дни правителството реши с тях да се лъскат паметници
Обновена: 18 май 2012 19:53 | 18 май 2012 19:30,
174
Борисов се поправи – бонусите отиват за лечение на деца
Борисов поправи решението си за бонусите. Снимка: архив, БТА

Само три дни след като кабинетът реши парите от върнатите от чиновниците бонуси да отидат за ремонт на паметници по повод отбелязването на 100 години от Балканската война, премиерът Бойко Борисов вече е с нова позиция.

На следващото заседание на Министерския съвет той ще предложи да бъде отменено това решение, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Поради необходимостта от допълнително финансиране за лечение и подобряване здравословното състояние на децата и широкия обществен отзвук премиерът подчертава, че политиката на правителството разглежда като един от основните си приоритети детското здраве и е готово да отговори на очакванията на обществото -  държавата да оказва необходимата здравна помощ на децата в България“, се посочва в съобщението от прессслужбата на кабинета. 

Премиерът още веднъж призовава представителите на тройната коалиция, които са взели бонуси за милиони левове, да ги върнат, за да отидат за лечението на деца.

Още по темата
В началото на март премиерът Бойко Борисов заръча всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през последните две години, да ги върнат. Заплаши с уволнение всеки, който не върне парите. По сметката се събраха малко над 600 хиляди лева.

Първоначално решението на премиера беше парите да отидат за лечението на болни деца. Дори на тогавашното правителствено заседание той каза, че част от събраните пари ще отидат за лечението на болния от левкемия 18-годишен младеж Йордан Стоев.

Тогава Борисов прати родителите му и неправителствените организации да отидат при Доган, Станишев и членовете на техните партии, за да съберат и от тях пари за лечението на болни деца. По-късно стана ясно, че средствата за лечението на момчето са осигурени от здравната каса и от дарения.

Три месеца по-късно Борисов обаче реши парите от бонусите да бъдат насочени по друго перо.

 “Направо ги предоставяме за 100-годишнината (от Балканската война) – те са за ремонт, реконструкция, освежаване, за да може за 100-годишнината да почетем всички, които са си дали живота за тази държава по време на войните”, казва премиерът на последното заседание на кабинета, което се проведе в Плевен.

Последваха негативни реакции срещу Борисов и премиерът веднага „поправи“ решението си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: Бойко Борисовбонуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
30
 
! Отговори
Ruja преди 12 години
Защо пишете "вече с нова позиция"?, като правилното би било :"Пак с нова позиция". Тоя непрекъснато си я сменя. Най-грозното е, че си прави реклама на гърба на болните дечица. Ама нейсе, ние като не гледаме, Той отгоре гледа. Ще има Видов ден..... Коварството никога не остава ненаказано.
94
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми кво, добре го е измислил. подкрепям.
93
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Abe kvo redite be komunia gnusni?Niama nishto losho che si e popravil greshkata!!!
92
1
 
7
 
! Отговори
Сливенски социалист преди 12 години
Говорим от 100 000 лв. на горе.Ще хакнем на ОИК софтуера... онлайн.И трябва да намерим яки момчета пред всяка секция,да гонят полицаите.
91
8
 
10
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
На снимката:Килъра на Бсп.
90
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените драскачи пак газ пикаят :)))))))))
89
10
 
4
 
! Отговори
друго предложение преди 12 години
Бонусите да отидат за избитите от червената млилиционеро -комунистическо-фашизоидна хунта за надгробни паметници!Дано измрете в страшни мъки червени фашисти!АМИН.
88
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тикво, по колко пъти на денонощие ще си променяш 'мнението'? Кой нормален човек изобщо би имал вяра на т.нар. 'правителство', и на ГЕРБ за каквото и да е, при положение, че утре ще кажете точно обратното?!
87
2
 
15
 
! Отговори
баба Мими преди 12 години
Ееееййй тоя Бойко, ама много ни будалка, бе!Таман мирясахме - ще оправяме паметници, сега ни уби патриотичния ентусиазъм.Иначе е прав Бойко - децата са по-важни от паметниците.
86
3
 
27
 
! Отговори
МАФИЯТА НИ ГАЗИ !!! преди 12 години
Тиквата що не вземе "печалбите" на *** да ги раздаде на болните деца.... МАФИЯ *** ЛИЦЕМЕРНА !!!
85
4
 
22
 
! Отговори
Ретро преди 12 години
Да им набием шута на цялата пасмина които се гаврят с нас вече много години повръща ми се само като ги гледам много отдавна , трябва да се организираме да сме единни иначе още много ще страдаме народеее ..... трябва да го направим заради самите нас и децата ни
84
3
 
23
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Тези безкрайни изхвърляния, отменени решения и обещания на кабинета показват, че от ГЕРБ не само постоянно лъжат, но и не помнят какво са лъгали.
83
2
 
3
 
! Отговори
до 100 преди 12 години
Другарю червен хомопедал.Ти не си прикрит,а явен ***,приемайки моя ръбат напукан БОНГО със страст.Честито.
82
3
 
15
 
! Отговори
ugo преди 12 години
Много е умен чудя се дали има една или две гънки на мозъка. Май са две една за да ходи а другата за да приказва глупости и простотии .
81
0
 
2
 
! Отговори
Гошо до 100 преди 12 години
ти си доста добър пример, вместо да не пишеш нищо (както би направил някой който не страда от проблемите дето аз описах), или поне да кажеш нещо умно, ти си преразказал моите думи с главни букви. част от проблема е че при положение като твоето, всичко ти се вижда като атака и агресия а то не е.
80
13
 
8
 
! Отговори
Дани преди 12 години
Браво Бойко.
79
17
 
8
 
! Отговори
Хмм да преди 12 години
Приветствам,гн.Премиера за това негово решение и предишните обирджии да върнат откраднатите пари от държавата,Народното събрание да вземе решение със закон.Добрите чиновници да се радват за пълните си заплати,лошите да немогат да вземат пълни заплати,съответно да бъдат сакционирани.Да оправят жизнения стандарт на народа и тогаз да говорят за премии.
78
2
 
3
 
! Отговори
АМ ХЪ преди 12 години
ГОШО Е ЗЛЕ ПРИКРИТ ХОМО.СЪЗНАНИЕТО МУ Е РАЗДВОЕНО МЕЖДУ ХОМО СЪЩНОСТТА МУ И СРАМА ОТ ТАЗИ МУ СЪЩНОСТ. ЗАТОВА БЯГА ПРИ МЪЖЕСТВЕНИЯ БАЩИЦА ДА СЕ СКРИЕ ОТ СРАМА СИ И СЪЩЕВРЕМЕННО НЕ МОЖЕ ДА ПРИКРИЕ ВЛЕЧЕНИЕТО СИ КЪМ НЕГО.ЗАТОВА Е НАПАДАТЕЛЕН И АГРЕСИВЕН В РЕВНОСТТА СИ.
77
1
 
16
 
! Отговори
МС ДА СЕ УЧАТ преди 12 години
Новата френска министърка на равномерното териториално развитие и жилищното строителство, 37-годишната Сесил Дюфло се яви на първото заседание на министерския съвет с дънки и предизвика сензация, предаде Ройтерс. УЧЕТЕ СЕ МАРОДЕРИ ОТ ГЕРБ КАК ТРЯБВА ДА ОТИВА МИНИСТЪР НА РАБОТА. АКО ТРЪГНЕТЕ С ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ КАКТО ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА ЩЕ ВИ ИЗБЕРЕМ ПАК АКО НЕ ШУТ В ГЪ*ЗА.
76
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъ, деца!Дай ги за 5-6 национални стадиона и още 2-3 зали в София.Кви деца?Глупости.