Първанов се отказа от битката – направи си самоотвод

Не иска да пречи на единството на БСП, не иска разделение
Обновена: 19 май 2012 21:42 | 19 май 2012 20:08, Елка Василева
424
Първанов се отказа от битката – направи си самоотвод
Георги Първанов. Снимка: БТА

Георги Първанов, президент 2002 - 2012 година, си е направил самоотвод като кандидат за председател на БСП.

Първанов е заявил, че не иска да пречи на единството в БСП и не иска разделение. Казал е, че единството на партията е по-важно от това кой да стои начело на БСП. Той счита оттеглянето си за победа и свой личен 4 февруари.

Първанов е разказал притчата за цар Соломон и двете майки, едната от които се отказва от детето
си, за да го спаси. Така той образно е обяснил решението си да се оттегли от битката за председател на БСП в името на единството.

Според делегати самоотводът на Първанов е бил посрещнат с ръкопляскания и възгласи "БСП".

Първанов беше основният конкурент на сегашния председател на БСП Сергей Станишев.

По-рано днес бившият президент Георги Първанов директно обвини председателя на БСП Сергей Станишев в погрешна политика “Вие запушвате партията, другарю председател. Години наред вие не давате добавена стойност към резултатите и доверието на БСП. Със съжаление и със завист гледам как от 2009 г. Бойко Борисов тегли като локомотив ГЕРБ”,  каза Първанов на 48-ия Конгрес на БСП.

Още по темата

По думите му левицата има своя шанс, ако заложи на автентичен, силен лидер.

Аз не чух в политическия доклад думата „победа” – може би не съм бил внимателен. Но дори да я има, за мен това не е достатъчно. Аз не чух понятието, призива „победа” и на първомайския митинг. Много важно е ние ясно и точно да определим идеите и вижданията си за силно убедително кадърно управление, каза Първанов.

По думите му тезата, че ГЕРБ ще се изхаби икономически и социално, не е убедителна. „Ние не сме скачени съдове и не вярвам някой в залата да мисли така. Отливът от ГЕРБ няма да носи прилив към БСП”, заяви Първанов.

Истината е, че губим тежко лидерския двубой с ГЕРБ и това е основната причина за загубата на БСП на отминалите избори, каза Първанов. Според него БСП трябва да си даде сметка има ли лидерите, които с чисто лице и ръце могат да се изправят в битка с Борисов и Цветанов, която задължително трябва да е на територията на морала.

Първанов призова проблемите да бъдат казани на висок глас и да се търси решение.

Един от постоянните въпроси в БСП според Първанов винаги е бил за лоялността към ръководителите. Ако е фрапиращо ясно, че лидерът води партията в грешна посока, лоялността към партията не изисква ли да назовеш на висок глас проблема, попита той.

Неговата формула за победата на БСП е "Промяна плюс единство прави сила и перспектива". Към това трябва да се добави и единодействие, което не означава единомислие, допълни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
4
 
4
 
! Отговори
До Манджата преди 11 години
Така им е наредила голямата ТИКВА!***,но коментар против БСП пиши!хахахахаха
302
3
 
6
 
! Отговори
никола преди 11 години
Така завършва пътят на всеки един ДОНОСНИК,низвергнат и ненавиждан, мразен от хората,безразличен на своите кукловоди и захвърлен като ненужна вещ. Лицемерен и безкрупулен наглец мислещ се за нещо в политическия живот, но без нито ЕДНА ПОЛЕЗНА ИДЕЯ за България,раболепничеше на Путин за всичко без оглед на национални интереси и достойнство,но те и затова в Москва и Европа му викаха БУЛОНКАТА НА ПУТИН, така че ариведерче ГОЦЕ,ауфидерзен ДОНОСНИКО,ВРЕМЕ Е ЗА ЗАБРАВА.
301
6
 
5
 
! Отговори
Манджата преди 11 години
Тази сутрин тиквите се събудиха рано.Сън не ги лови, горките. Защо ли?
300
3
 
6
 
! Отговори
Само Тигрите Оле преди 11 години
САМО ГЕРБ ОЛЕ да го Д*хат Червените *** от Позитано 20.Гоце се отегли да си бърши нас***ия Г*з,а серГея седна пак на твърдия стол най отгоре на бкп_бсп,хак да му е на бкп_бсп...
299
3
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
При цялата ми отврат от Станишев... - поставен до Гоцю ми изглежда като ангелче небесно...
298
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е че нали Герб беше избрал Първанов ? Плювачите на Герб се чудят как да маневрират сега ,защото пак трябва Бойко да е виновен----
297
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЪРВАНОВ СЕ ОТКАЗА,ЗАЩОТО ПРЕДЕЛНО ЯСНО ЗНАЕ ,ЧЕ В НЕГОВАТА ПАРТИЯ ВЛАСТТА СЕ ВЗЕМА ЕДИНСТВЕНО С КРЪВ ИЛИ ПРЕВРАТ. НЯМА НА КОГО ДА СЕ СЪРДИ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ ПРИОМИ НА НЕГОВАТА "ДЕМОКРАТИЧНА "ПАРТИЯ СА В ХОД : ИНТРИТИ ,КОНСПИРАЦИИ,СЪЧИНЕНИЯ И ТОТАЛНО ОПЛЮВАНЕ И ТОЙ ИЗБРА ПО ЛЕСТНИЯТ ПЪТ ДА СЕ ОТТЕГЛИ ПРЕДИ ДА Е ТОТАЛНО СРИНАТ, НЕ ЧЕ НЕ ГО ЗАСЛУЖАВА ДЕ, НО И СЕРГЕЙ Е СЪЩОТО РЯДКО, МИРИШЕЩО ОТВРАТИТЕЛНО...
296
4
 
5
 
! Отговори
Огин СН преди 11 години
Подводницата Тиквена (Гуце Сирещяница) бе успешно торпилирана!!!
295
3
 
11
 
! Отговори
Илиян преди 11 години
много долно същество е този Гоце. Оплю опонента си гръмогласно и после се оттегли от битката, осъзнавайки предварително, че ще я загуби. И двамата със Станишев са ми много противни, ама тоз направо се е самозабравил и се има за много вървежен, макар че беше мижитурка като президент и само той си знае в какви афери и *** се е омазал
294
3
 
1
 
! Отговори
e преди 11 години
Подател: evgeni slavkov <evgeni70251***abv.bg>До: dans***dans.bgОтносно: do "zheleznite"Дата: Неделя, 2012, Май 20 07:26:10 EESTЩе ви разнищят и "майчиното мляко" дори и за бивши заслуги-"катастрофички",при които умряха хора,както и "катастрофичката" на Дядо Натанайл за вразумяване. *** долни,вие от желязо ли сте или Борисов ще ви прекрие убийствата и мръсотиите,а него кой ще прекрие ?
293
2
 
1
 
! Отговори
e преди 11 години
До: dans***dans.bgОтносно: до директора на Данс и отговорника на "папката"Дата: Неделя, 2012, Май 20 06:59:42 ЕЕЩИ вие Данс Също -"онова което следва" !!!Защото не престанахте с ТЕРОРА над домат ми ,но "някои" ще се заитересуват по-обстойно И от вас, и затова,ще си носите вашата отговорност ,обаче 100 % има И Господ,Който ще претегли до Микрограм нещата.
292
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА ГОЛЯМ ЕКРАН СЕ ВИЖДА "БАЩИЦАТА" КОРЛЕОНЕ КАК ПУШИ ПУРА.АКО НЕ БЕШЕ ТЪЖНО ЩЕШЕ ДА Е СМЕШНО С ТОВА КОЕТО СА ПОКАЗАЛИ БСП.НО ТАЯ МУТРА ШИЗОФРЕНИЧНА СТЪЖНИ ЖИВОТА НИ.
291
5
 
11
 
! Отговори
до 386 преди 11 години
ЕЙ ПЛАТЕН МУТРОКОМУНИСТИЧЕСКИ ***...СТАНА ЛИ ТИ ВЕЧЕ ЯСНО ЧЕ МНОГО СКОРО ЩЕ СИ БЕЗРАБОТЕН.
290
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли имам минуси ,като се моля за на комунистите децата ?!
289
15
 
8
 
! Отговори
Честито ГРОБ преди 11 години
Кюстендил ГРОБ-10%-Мухахахаааааа Цоко.Цв. погреба изчадието ГРОБ,а на изборите 3,99%мухахахаааа
288
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сергей сега я втаса.А на Бойко втория мандат беше на 100% а сега е на 200%.
287
18
 
13
 
! Отговори
ГРОБзаГЕРБ преди 11 години
Има ли още герберски изчадия в този форум да си изкажат мъката за бОКО *** мухахахаа
286
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМИ ПРАВ СИ Е ГОЦЕТО...ЗАЩО МУ Е ДА СТАВА ЛИДЕР КАТО ЗНАЕ ПРЕКРАСНО ЧЕ ГО ОЧАКВА ЗАТВОР
285
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОБРА НОВИНА---БСП ВЛАСТ НЯМА ДА ВИДИ В БЛИЗКИТЕ 100 ГОДИНИ
284
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие мръсни комунисти заслужавате Нищо ,ама вие сте нищо и винаги ще сте такива и си заслужавате водача!Господ забавя ,но не забравя !Моля се за децата ви,нещастници !