Първанов се отказа от битката – направи си самоотвод

Не иска да пречи на единството на БСП, не иска разделение
Обновена: 19 май 2012 21:42 | 19 май 2012 20:08, Елка Василева
424
Първанов се отказа от битката – направи си самоотвод
Георги Първанов. Снимка: БТА

Георги Първанов, президент 2002 - 2012 година, си е направил самоотвод като кандидат за председател на БСП.

Първанов е заявил, че не иска да пречи на единството в БСП и не иска разделение. Казал е, че единството на партията е по-важно от това кой да стои начело на БСП. Той счита оттеглянето си за победа и свой личен 4 февруари.

Първанов е разказал притчата за цар Соломон и двете майки, едната от които се отказва от детето
си, за да го спаси. Така той образно е обяснил решението си да се оттегли от битката за председател на БСП в името на единството.

Според делегати самоотводът на Първанов е бил посрещнат с ръкопляскания и възгласи "БСП".

Първанов беше основният конкурент на сегашния председател на БСП Сергей Станишев.

По-рано днес бившият президент Георги Първанов директно обвини председателя на БСП Сергей Станишев в погрешна политика “Вие запушвате партията, другарю председател. Години наред вие не давате добавена стойност към резултатите и доверието на БСП. Със съжаление и със завист гледам как от 2009 г. Бойко Борисов тегли като локомотив ГЕРБ”,  каза Първанов на 48-ия Конгрес на БСП.

Още по темата

По думите му левицата има своя шанс, ако заложи на автентичен, силен лидер.

Аз не чух в политическия доклад думата „победа” – може би не съм бил внимателен. Но дори да я има, за мен това не е достатъчно. Аз не чух понятието, призива „победа” и на първомайския митинг. Много важно е ние ясно и точно да определим идеите и вижданията си за силно убедително кадърно управление, каза Първанов.

По думите му тезата, че ГЕРБ ще се изхаби икономически и социално, не е убедителна. „Ние не сме скачени съдове и не вярвам някой в залата да мисли така. Отливът от ГЕРБ няма да носи прилив към БСП”, заяви Първанов.

Истината е, че губим тежко лидерския двубой с ГЕРБ и това е основната причина за загубата на БСП на отминалите избори, каза Първанов. Според него БСП трябва да си даде сметка има ли лидерите, които с чисто лице и ръце могат да се изправят в битка с Борисов и Цветанов, която задължително трябва да е на територията на морала.

Първанов призова проблемите да бъдат казани на висок глас и да се търси решение.

Един от постоянните въпроси в БСП според Първанов винаги е бил за лоялността към ръководителите. Ако е фрапиращо ясно, че лидерът води партията в грешна посока, лоялността към партията не изисква ли да назовеш на висок глас проблема, попита той.

Неговата формула за победата на БСП е "Промяна плюс единство прави сила и перспектива". Към това трябва да се добави и единодействие, което не означава единомислие, допълни той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
4
 
2
 
! Отговори
И ся ко? преди 11 години
Проекта "Борисов"се провали с гръм и трясък!Бре бат Бойко,червените фашисти не ти казаха да избиваш наред,асамо лошия матриал от списъците на ДС!
262
1
 
1
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 11 години
Ха ха. Ти фашистите не ги мисли. Поздрави от Карлсруе.
261
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе Ганьоооо. Къде е Първанов - къде си ти. ЧОвека си пуши пурите, пие си уискито и ще си купи нова вила на някой остров. А ти ***? Ти? Седиш с *** *** у вас и броиш жълти стотинки за хляб. Еххх ***, Ганьооо.....
260
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много се кефя платените геЙберастчета как се пръскат от яд, че Първанов е богат за разлика от тях и че е недосегаем. :)))
259
3
 
5
 
! Отговори
До 343 преди 11 години
Еми явно може да си го позволи. В смисъл кой ще му каже нещо? Ти ли? Първанката си направи парите и си ги харчи като шеф. Общо взето само можете да му пръднете на онаа работа. Хейтърчета.
258
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички знаят, че герберастите са много прости, ама не съм очаквал да са чак толкова. Нима синко си мислиш, че на някой му пука за плюсчета и минусчета? ***. Еми слагай си плюсчета, ако си мислиш че това ще върне роднините ти. Хахаххаха
257
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Роми пребиха семейство в София - поредното заглавие в пресата къде е Герб да обясни,къде е съда,прокурори,Цветанов ще ги тикнат ли сега всичките *** поне 5 години в панделата???
256
6
 
4
 
! Отговори
към 332 преди 11 години
БСП Кюстендил - в траур. Язък за паричките.Някаква си Коалиция ги би като маче у дирек, ле лееее.....
255
7
 
7
 
! Отговори
до 345 преди 11 години
Това е Бойко Лайнорисов = Боко тиквата = агент Буда = боко винету
254
4
 
4
 
! Отговори
ДС милиционер преди 11 години
Завърнах се. Липсвах ли ви? Трябваше да се изпикая върху няколко гроба на ваши избити по времето на комунизма ваши роднини. Ама бях и на мерак. За това изрових нечия майка и я изчуках. СЛед това я захвърлих пак в гроба. :)
253
1
 
3
 
! Отговори
Накой знае ли преди 11 години
кой е тоз *** на снимката ?
252
1
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
ДО 334*ПЪРВО ЧЕСТИТО НА ОТБОРА ВИВТОРО ФАШИСТИ СА ИТАЛИАНЦИТЕ А НАЦИСТИ СА НЕМЦИТЕТРЕТО ДА СИ НАЦИСТ НЕ Е ОБИДА!! ТОВА ЗНАЧИ НАЦИОНАЛИСТ АКО НЕ ЗНАЕШ! А ДА ЗАБРАВИХ, В БЪЛГАРИЯ ДУМАТА НАЦИОНАЛИСТ Е ОБИДНА И ДА ОБИЧАШ РОДИНАТА ЗНАЧИ ДА СИ ЛУД
251
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха пореден провал на Тиквата. Надяваше се, Първанов да спечели лидерското място, за да може да направи коалиция на предстоящите избори, които се очертават да сa загуба за тиквуна.Слабо Борисов, слабо.
250
0
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
ДО 334 ПЪРВО ЧЕСТИТО НА ОТБОРА ВИВТОРА ФАШИСТИ СА ИТАЛИАНЦИТЕ А НАЦИСТИ СА НЕМЦИТЕТРЕТО ДА СИ НАЦИСТ Е Е ОБИДА!! ТОВА ЗНАЧИ НАЦИОНАЛИСТ АКО НЕ ЗНАЕШ! А ДА ЗАБРАВИХ, В БЪЛГАРИЯ ДУМАТА НАЦИОНАЛИСТ Е ОБИДНА И ДА ОБИЧАШ РОДИНАТА ЗНАЧИ ДА СИ ЛУД
249
1
 
5
 
! Отговори
ни вЕрвам аз преди 11 години
Руския посланик така му е наредил..........все пак хамстер ае тяхна кръв
248
4
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Днес червеното е в траур... - Гоцю се препъна, а Байерн падна...
247
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво на Първанов
246
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде натеглиха го на фашистите. Челси е новият шампион!
245
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
платените герберасти застъпиха нощна смяна. :)
244
7
 
4
 
! Отговори
.................... преди 11 години
Кюстендил ГРОБ-10%-Мухахахаааааа Цоко погреба изчадието ГРОБ