Дянков стана шеф на Надзорния съвет в ЕБВР

Когато човек се труди, Европа го оценява, хвали го Борисов
20 май 2012 16:21,
150
Дянков стана шеф на Надзорния съвет в ЕБВР
Борисов е доволен от Дянков. Снимка: Impact Press Group

Вицепремиерът Симеон Дянков е избран за председател на Надзорния съвет на Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/, обяви в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Дянков е първият финансов министър на страна от бившия социалистически блок, избран на този пост, каза той.

Вицепремиерът ще заема длъжността до следващата годишна среща на ЕБВР през 2013 година, която ще бъде в Турция. Всяка страна членка на финансовата институция има един представител в Надзорния съвет на банката.

"Когато човек се труди и взима, макар и непопулярни решения, това се оценява в Европа", посочи премиерът Борисов. Той поздрави Дянков и отбеляза, че това е голям пробив не само за страната ни, но и за всички държави от Източна Европа.

По думите на финансовия министър фактът, че за първи път държава, в която ЕБВР има активни проекти, оглавява борда не е пречка, а единствено ще е от помощ.

"Държавата ни е много-добре запозната какви типове проекти работят по-добре", каза Дянков.

Той посочи, че вчера след гласуването най-радостни от избора са били поляците. Те са имали много известни кандидатури за поста като Лешек Балцерович например, но така и не са успели да го заемат, коментира финансовият-министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
7
 
7
 
! Отговори
Костов преди 11 години
До 37: За некадърниците полза няма никога и от нищо. Работи, а не да седиш пред компютъра и да питаш - "ами моята полза каква ще е?"
41
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков става шеф на банката по ротационното правило - дошъл е българският ред.Нищо няма добро да видим понеже Дянков е гербераст - некадърен и злобен мегаломан.
40
5
 
14
 
! Отговори
като гледам преди 11 години
постовете на червените дрскачи,няма по *** коментари от това, единствено сравнимо е с изказванията на др. Станшев:))))))))
39
5
 
18
 
! Отговори
oт 33 до37 преди 11 години
Ползата е в признанието на финансовата политика, която води Дянков.(за патриотизъм няма да ти говоря- няма да го разбереш).
38
15
 
15
 
! Отговори
до 41 преди 11 години
Колко наивно . Дянков като бил шеф на този съвет и вече ще привлече инвестиции тук и ще оправи държавата . Летиш някъде ми се струва . Дянков няма интерес от нищо различно от интереса на световните си господари . Каквото му кажат това прави , няма хък мък , инак изхвърча . Много му дреме за тебе , комшията ти или за народа , от които произлиза .
37
13
 
12
 
! Отговори
да преди 11 години
Тази новина може само да ни радва като българи, шансовете да се насочат капитали към нашите географски ширини така се увеличават.
36
1
 
9
 
! Отговори
мдаааа преди 11 години
ЕБВР е със седалище в Лондон. Въпреки че акционерите ѝ са от публичния сектор, банката инвестира главно в частни начинания! Тя работи и с компании от публичния сектор с цел подпомагане на приватизацията, преструктурирането на държавни фирми и "подобряване на комуналните услуги"!!! Най-големите критици на банката са еколозите, които твърдят, че банката финансира неблагоприятни за околната среда проекти и изземва държавно контролирани дейности в полза на частни групи и интереси.
35
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Дянков толкоз добре си вършеше работата хората нямаше непрестанно да се насочват към Терминал 1 и 2 и доста от тях да нямат и намерение да се връщат. Няма да се изненадам, ако докара и Европа до банкрут тоя ***... с какъв акъл са го избрали. Ако тоя е най-големият им специалист не знам другите какви са.
34
6
 
14
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Хайде кажи ми каква ще е ползата за народа от това ? Опитай поне , слушам .--Нарича се инвестиции в БГ. Означава нови работни места. Означава възстановяване на икономиката съсипана от БКП. Означава, че БГ се превръща в нормална европейска държава.
33
6
 
6
 
! Отговори
Томас преди 11 години
32Не всички сме били заблудени - някои знаехме от самото начало, че добро от ес няма да видим
32
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков е прекия виновник за да умират хора поради липса на екипи в Спешна помощ,той носи пряката отговорност и е причината за да не вдигнат двойно заплатите на тези хора с линейките,ако утре на вас се случи да загубите близък не обвинявайте хората с линейките а осъдете виновниците-защото спешната е част от националната сигурност на държавата по конституция-чудно ми е защо народа нито Европа не му търси отговорност-тая прокуратура защо не се самосезира -става въпрос че може да умрат хора от това?
31
7
 
5
 
! Отговори
Томас преди 11 години
36Какво от това, че "големите специве" във новата вавилонска блудница си раздават големи заплати и умишлено създават кризи? Това подобрява ли по някакъв начин състоянието на обикновените хора?
30
7
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Хайде кажи ми каква ще е ползата за народа от това ? Опитай поне , слушам .
29
4
 
11
 
! Отговори
ха ха - ама не! преди 11 години
Завистниците, изметът и *** сега газ пикаят. И правилно. Сега заплатата на Дянков е поне 2 млв. евро годишно. А вие големите спецоме се гъргите със смешни заплатки от по 1000 лв. - за 2-3 месеца.
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересна новина, но за съжаление тя малко изглежда така. Първо е появи обява в интернет в която пишеше : Пицарията към Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/, търси да назначи спешно: Майстор пицар, помощник майстор пицар, браман, сервитьор, санитар, надзор и контрол на качеството.Дянков е приет на последната позиция, защото е известно, че от пици нищо не разбира, но знае, как трябва да изглеждат поне външно.
27
3
 
8
 
! Отговори
до32 преди 11 години
Наричаш председател на Надзорния съвет на Европейската банка за възстановяване и развитие - потупване по рамото?!
26
8
 
6
 
! Отговори
е супер преди 11 години
Е супер , България откак е в ЕС друго освен потупване по рамото и някое и други председателско постче в някоя институцийка друго не е спечелила . А кога направихме 5г в този съюз ... А всички си мислехме , че за общото благо влизаме :D
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА МУ ДАМ 5ЛЕВА,ЧЕ ЩЕ СТАВА ПАДАР НА /ЕБВР/*** МАРШ ОТ БЪЛГАРИЯ
24
4
 
16
 
! Отговори
Бойководянковски смя преди 11 години
След 5-6 години българите ще са по-богати от гърците, заяви българският вицепремиер Симеон Дянков пред БНТ. С тази мисъл финансовият министър надмина глупостите, които Бойко Борисов постоянно сипе за гърците - колко били зле, как ние сме по-добре от тях и т. н. В Гърция пенсиите се движат основно между 800 и 2000 евро. За 5-6 години трябва да паднат наполовина, а българските от сегашните 100 евро да се вдигнат 5-10 пъти, за да станем по-добре от гърците. Същото е и със заплатите. Сегашните 300 евро средна българска заплата трябва да се увеличат 4-5 пъти, а гръцките да се намалят 2 пъти, за да ги надминем. Това идва да покаже, че България има финансов министър, който не може да смята. Защото, възможно е гръцките пенсии и заплати да се намалят още наполовина. Но не е възможно за 5-6 години българските да се увеличат 4-5 пъти. Трябва да си голям лъжец или просто *** да твърдиш такова нещо. Най-малкото един финансист трябва да знае, че петкратно увеличение на доходите за 5 години е невъзможно, освен ако няма опустошителна, галопираща инфлация. Което пък не може да стане при валутен борд. Може би Дянков завоалирано иска да каже, че ще падне бордът? Преди седмица пак Симеон Дянков в интервю за германският вестник Ди Велт каза, че кризата, която разтърсва Гърция, е от полза за България, а българите до известна степен са щастливи от нещастието на гърците. Докога българският премиер и вицепремиер ще се гаврят с проблемите на съседните гърци и ще ни плашат с тях? Няма ли кой да възрази на Борисов, че ако в България няма финансова криза, това не е благодарение на неговото правителство. Никога в България в последните години не е имало финансова криза. И при предишното, и при сегашното правителство. България беше засегната от икономическа криза, предизвикана от кризата в Европа. На този фон сегашното правителство не направи нищо да поощри производството и потреблението, а напротив - само рестрикции, които закопаха държавата още повече. И на това отгоре да казваш постоянно колко са зле гърците и колко ние сме добре е гавра и с двата народа. Защото българите направо мизерстват в сравнение с гърците, дори при сегашния финансов колапс на съседите.
23
5
 
8
 
! Отговори
САМО ГЕРБ! преди 11 години
КОМЕНТАРИ НАПИСАНИ НА ЛАТИНИЦА НЕ ГИ ЧЕТА