Дянков стана шеф на Надзорния съвет в ЕБВР

Когато човек се труди, Европа го оценява, хвали го Борисов
20 май 2012 16:21,
150
Дянков стана шеф на Надзорния съвет в ЕБВР
Борисов е доволен от Дянков. Снимка: Impact Press Group

Вицепремиерът Симеон Дянков е избран за председател на Надзорния съвет на Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/, обяви в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

Дянков е първият финансов министър на страна от бившия социалистически блок, избран на този пост, каза той.

Вицепремиерът ще заема длъжността до следващата годишна среща на ЕБВР през 2013 година, която ще бъде в Турция. Всяка страна членка на финансовата институция има един представител в Надзорния съвет на банката.

"Когато човек се труди и взима, макар и непопулярни решения, това се оценява в Европа", посочи премиерът Борисов. Той поздрави Дянков и отбеляза, че това е голям пробив не само за страната ни, но и за всички държави от Източна Европа.

По думите на финансовия министър фактът, че за първи път държава, в която ЕБВР има активни проекти, оглавява борда не е пречка, а единствено ще е от помощ.

"Държавата ни е много-добре запозната какви типове проекти работят по-добре", каза Дянков.

Той посочи, че вчера след гласуването най-радостни от избора са били поляците. Те са имали много известни кандидатури за поста като Лешек Балцерович например, но така и не са успели да го заемат, коментира финансовият-министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
7
 
! Отговори
отговор на гатанката преди 11 години
А когато имаше тлъсти хапки кой ни управляваше и защо спряха еврофондовете
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поздравления! Това наистина е уникално тъпо мнение!
60
12
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ заплашва БТВ преди 11 години
Бойко Борисов и Цветан Цветанов са се обаждали и за заплашвали екипа на bTV със закриване!Всички коментари против ГЕРБ се трият а по bTV тече масирана реклама на ГЕРБ!НЕ ГЛЕДАЙТЕ ТАЗИ ПРОДАЖНА ТУРСКА МЕДИА bTV!ХОРА РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ В САЙТА НА bTV ЗА ДА СЕ ИЗГАВРИМ С МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ!
59
1
 
0
 
! Отговори
ижан преди 11 години
напротив
58
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Когато човек се труди, Европа го оценява, хвали го Борисов"Когато човек се труди не за националните, а за интересите на бившите "Велики сили" сега наречени Европа. Ей тогава Европа го оценява.Това ли искаше да кажеш г-н Борисов?
57
2
 
0
 
! Отговори
до68 от 62 преди 11 години
Този коментар не е мои но го подкрепям.
56
3
 
21
 
! Отговори
ГАТАНКА преди 11 години
Отново на пангара. Такава ни е орисията на нас- българите. Пак ще останем в историята, като "тези при които се срина и изчезна еврото". Когато имаше тлъсти хапки за ядене, онези от Европа не ни допускаха дори като прислуга на масата, но сега вече може, защото някой трябва да бъде много, ама много виновен за краха на ЕС. Познайте, кой ще бъде той ?
55
21
 
8
 
! Отговори
Дянков преди 11 години
най-добрия финансист за целия преход в Б-я.Червената *** просто започва да позеленява от яд и безсилие.Така ще е още поне един мандат.
54
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха-***.Той прави кариера - е избраха го за шеф на банка.Вие се радвате сякаш парите ще потекат към вас.Колко сте зле *** ми тва е банка.От кво мислите,че прави пари една банка?От благотворителност?Ми те по-принцип банкерите и финансистите са сред най-гадните и безжалостни *** виновни за нещастията на милиарди.Вие му викате евала.Майко колко сте ***-дори и говедата не мучат щастливо в кланницата- имат някакво предчувствие кво ги чака.А вие сте по-*** и от животните.
53
15
 
5
 
! Отговори
до63 преди 11 години
Дянков е в правителството на Борисов - значи Борисов го е оценил и му е дал възможност да се изяви.Това при вас комунистите не може да се случи.
52
13
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Всъщност Дянков е един от много малкото що-годе кадърни хора в правителството на борисов - проблемът не е в него, а в господарят му.Точно борисов взема решенията и извива ръцете на Дянков... като му каже - "Мони, тая година трябва да осигурим 3 000 000 000 за да плащаме помощи на ***, трябва да ги намериш, да ги събереш от данъкоплатците, твоя работа как..." - Дянков какво да направи?
51
5
 
9
 
! Отговори
мечо пух преди 11 години
В петък за президент на МБВР за 4 години е избран англичанин / до сега поста е е заеман от французи и германци/ а на Симо поста е за една година и на ротационен принцип/ в надзорния съвет всичките 60 държави имат по един представител/.Едва ли от световната банка биха го оставили този некадърник да им управлява финансиите.
50
11
 
5
 
! Отговори
do 62 преди 11 години
"Ехеееее колко злобен народ тука.Абе българино що за омраза е това - ами най добрия финансист българин управлява финансовото министерство - и в Америка и в Европа хората го знаят ама нали ние си искаме кюфтаците,увеличението с 5-10 % на заплати и пенсии а иначе държавата нека се тресе - аз да съм добре.Е Дянков не докара държавата до фалит - в много държави това *** на вратата.При нас няма да се случи.А догодина друго ще говорим."" -"това ли ти е обяснението?Ти некви наркотици ползваш ли?
49
6
 
6
 
! Отговори
... преди 11 години
Анонимний, твоята полз няма да е никава, каквото и да се случи. Такива като теб чакат някой да им стовари парите с чантите пред входа. А, оня дето не можел да си намери работа СЛЕД като завършил университета- пич, аз като студент стажувах в продължение на една година без заплата, после започнах на четири часа (толкова време и работих), за да мога да натурпам знания и опит в сферата за още година. Чак тогава започнах да работя на пълен ден, доказах се и след 4 години съм шеф, а ти?
48
7
 
5
 
! Отговори
ДО ГЛАВНИТЕ БУКВИ преди 11 години
В ПО-ДОЛНИТЕ ПОСТОВЕ ТИ БЕШЕ ОБЯСНЕНО, НО ЩОМ НЕ СИ ГО РАЗБРАЛ ДОСЕГА НЯМА И ДА ГО РАЗБЕРЕШ.
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
evropa ni oceniava no ne i rodnite lumpeni ...rofl...
46
10
 
7
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
До 56, 53ползата е червени уроде че ще умреш от яд и няма да пуснеш червената бюлетина догодина...
45
8
 
13
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Ехеееее колко злобен народ тука.Абе българино що за омраза е това - ами най добрия финансист българин управлява финансовото министерство - и в Америка и в Европа хората го знаят ама нали ние си искаме кюфтаците,увеличението с 5-10 % на заплати и пенсии а иначе държавата нека се тресе - аз да съм добре.Е Дянков не докара държавата до фалит - в много държави това *** на вратата.При нас няма да се случи.А догодина друго ще говорим.
44
3
 
7
 
! Отговори
до Костов преди 11 години
Аз например завърших наскоро университета , владея английски и имам добра компютърна грамотност , но вече 4 месеца не мога да си намеря работа и затва вися по форума . Сигурно съм некадърник ще кажеш , но как някой би го разбрал щом дори не ми се дава шанс ? На мен , а и на хиляди млади българи в това число .
43
4
 
9
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Червените *** сега ще си изядат чорапите от яд, голям кеф !!!